Det danske magasin i Spanien
Turist for en dag på Max Beach

Turist for en dag på Max Beach

Bølgerne skvulper i strandkanten. Solen bager ufortrødent. Varmens særegne dufte, der allerede er krydret med havets – og et blandet udvalg af sololier – tilsættes nu vellugte af brændende trækul og grillede fisk, dufte som forvisser os om, at jo, det er sommer på Costa del Sol.

Vi er på Max Beach, strandrestauranten i den vinrøde bygning ved Riviera del Sol, der ligger rundt regnet midtvejs mellem Fuengirola og Marbella, selvom adressen egentlig er Mijas Costa. Her ligger Max Beach ikke kun i, men er i sig selv et af Costa del Sols smørhuller. Strande breder sig på hver side af restauranten, der er uforstyrret udsigt over havet, og denne kombination gør stedet ideelt til sommerens lange, dovne stranddage. Og her er det ren terapi at tage en hel dag ud af kalenderen og bare være turist for en dag.
Strandene er normalt ikke overfyldte, og her er kun enkelte aktiviteter, så normalvist er her ganske fredeligt.
Efter et par timer fordelt mellem sand og vand lokker duftene fra den store grill, som er et af denne sommers nye tiltag på Max Beach. Her grilles fisk, spareribs og bøffer, og store skåle med forskellige salater fanger blikket og dermed os.

Mad med mere

Udover grillen kan man til frokost vælge mellem flere forskellige forretter, som salater, gazpacho og carpaccio, fiskeretter som dampede muslinger og pandestegt søtunge, og kødretter som tatarbøf og kylling i karry. Og så er der pizza og pasta til de små eller dem, der bare vil spise let for hurtigt at kunne vende tilbage til stranden.
Uanset hvad man vælger, kan frokosten nydes på den store terrasse, der naturligvis vender ud mod strandene.
Det var i øvrigt belgieren Carl Creemers, som åbnede Max Beach for omkring otte år siden. I dag består restauranten af flere forskellige afdelinger, blandt andet flere terrasser med borde, en cocktailbar og i det tilstødende lokale en pub, der byder på vaskeægte pubstemning. Carl arrangerer ofte fodboldaftener, hvor kampene vises på storskærm, så VM-kampene kan man altså også se her.
Max Beach er et stort sted og her er plads til alle, så mens nogle efter en dag ved stranden vælger at aflægge cocktailbaren et besøg for at nyde en drink med fyrværkeri eller en øl foran skærmen, vælger andre at tage hjem for at klæde om og komme tilbage til middag.

Middag på Max
Mens terrasserne om dagen er indrettet til, at man skal kunne spise iført sarong eller T-shirt og sand mellem tæerne, er her nu dækket fint op. Om aftenen kan man desuden vælge fra et udvidet menukortet, der også findes på dansk, og som nu inkluderer specialiteter som chateaubrand a la sal, helstegt lam og and a la orange.
Udsigten har kun ændret sig fra sol- til måneskin og her er nu en romantisk og fin atmosfære, som gør det rart også at være turist for en aften.

Max Beach
Åbent: alle dage, kl. 13.00 – sent
Kystvejen A7, km 198, Mijas Costa
Kør fra ved afkørsel Riviera del Sol
Tlf.: 952 932 780

Af Jette Christiansen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.