Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

alt
Den mest prominente spanske spiller i den amerikanske basketball-liga NBA er Pau Gasol, som spiller for Los Angeles Lakers.
Holdet vandt i juni finalekampen over Orlando Magic (99-86), og dermed blev Gasol den første spanier til at være på et finalevindende hold i NBA’en.
Statsminister Zapatero sendte et telegram til Gasol, hvori han bl.a. skrev til sin Querido amigo, at spilleren er et symbol på Spaniens styrke, vilje og talent rundt om i verden.
Paul Gasol, der kommer fra Sant Boi de Llobregat i Catalonien, startede sin karriere på FC Barcelonas basketballhold og kom i 2001 til USA, hvor han de første seks sæsoner spillede for Memphis Grizzlies.
Han er født i 1980 og rager 213 cm op i landskabet.

Historie på asfalt
På asfalten, nærmere betegnet Le Mans, har en spanier også skrevet historie. Det drejer sig om Marc Gené, der i en Peugeot 908 vandt Le Mans, hvormed han og hans holdkammerater, Brabham og Wurz altså var den fører, der lykkedes at køre flest runder (382) på den 14 km lange bane.
Det er kun et år siden, at den catalanske fører (født i 1974 i Sabadell) forulykkede, da han under træning til 24-timers løbet med små 270 km i timen mistede forbindelsen med asfalten og kolliderede med et rækværk. Mirakuløst kunne han selv kravle ud af den næsten totalt smadrede bil og havde kun skadet en fod og en albue.

Hestevæddeløb starter igen i Mijas
Sommersæsonen for hestevæddeløb på Hipódromo Mijas ved Cerros del Aguila starter den 4. juli, og der lokkes med præmier på 280.000 euro.
Nogle af løbene er sponsoreret af miljøministeriet med det formål at hjælpe opdræt af den spanske hesterace, pura rasa española.
Der er løb den 4., 11., 18., 25. og 31. juli samt 7. august. Startskuddet lyder kl. 22.00, dørene åbnes dog kl. 20.00, så publikum har god tid til at indgå væddemål.

Betis i chok – jubel i Xerez
Lørdag den 13. juni stod det fast, hvordan La Liga i fodbold kommer til at se ud i næste sæson.
Da fandtes de tre oprykkede fra 2. division – den såkaldte Segunda Liga. Det blev Tenerife, Xerez og Zaragoza, der afløser de tre nedrykkede fra La Liga, som dumpede i dramaerne to uger forinden, Recreativo Huelva, Numancia og helt uventet hæderkronede Betis fra Sevilla.
Den andalusiske arbejderklub gik i chok. Tilhængerne græd som piskede – en skærende kontrast til den senere oprykningsjubel i en anden andalusisk klub, Xerez.
Som omtalt i La Danesas juni-nummer afgjordes det, at FC Barcelona blev mester, og fuldførte siden en kanonsæson ved også at vinde Champions League ved at udspille Manchester United på det olympiske stadion i Rom.
I toppen af La Liga sluttede FC Barcelona foran Real Madrid, FC Sevilla og Atletico Madrid.
Disse klubber skal alle spille Champions League i næste sæson. Herefter fulgte til Europa League (den tidligere UEFA Cup) Villarreal og Valencia. Heri følger endvidere Athletic Bilbao som tabende finalist i pokalturneringen, Copa del Rey, til mesterholdet fra FC Barcelona.

Spanien skal huse VM i basketball
Spanien skal i 2014 huse verdensmesterskabet i basketball for mænd.
Ledelsen af basketballassociationen FIBA har valgt Spanien frem for de to andre slutkandidater, Kina og Italien.
24 hold deltager i finalerunderne, som spilles i Madrid, Bilbao, Granada, Sevilla og Las Palmas fra d. 30 august – 14. september.

Den største transfer til dato
alt
94 millioner euro. Så meget skal verdens dyreste fodboldben åbenbart koste. Det er i hvert tilfælde, hvad Real Madrid har budt på Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo. Buddet er allerede blevet accepteret og nu mangler Real blot at blive enige med Cristiano om, hvad han skal have i løn og frynsegoder, så er verdens til dato største transfer en realitet.
At Cristiano Ronaldo er en fantastisk dygtig fodboldspiller, kan man ikke modsige. Han har teknik som få, antrit som ingen anden, en omgang med bolden, der må gøre selv den mest kritiske kommentator varm i kinderne. Han er alt i alt en fodboldspiller i verdensklasse, som ville forstærke enhver klub i verden. Men det må tilføjes, at 94 millioner jo er direkte vanvittigt at betale for en fodboldspiller.
Går denne handel med Ronaldo igennem, vil Real Madrid have brugt over hvad der svarer til en milliard kroner på under en uge. Hvis man skal regne kiloprisen ud på Ronaldo (75 kg.) og Kaka (83 kg), som er den anden Madrid-investering, vil den ligge på lige lidt over en million euro pr. kilo. Ronaldo og Kaka er de dyreste fodbolddelikatesser i verden.

Söderling sender Nadal hjem fra Paris
I begyndelsen af juni var tennis-touren nået til Paris og dermed French Open. Denne Grand Slam-turnering havde Rafa Nadal vundet fire gange i træk.
Men allerede i ottendedelsfinalen stod han overfor den 23. rangerende svensker, Robin Söderling, som, i hvad der hidtil var hans livs kamp, blev den første til nogensinde at slå Nadal i Paris, hvor mallorquineren ellers var ubeslået i 31 matcher, eller siden han i 2005 for første gang deltog i turneringen.
Nadal, der ikke har for vane at skyde skylden på andre end sig selv, beklagede dog efter kampen, at han havde problemer med sine knæ, og at publikum var på svenskerens side og ligefrem lavede “bølger”, når han havde sine dårligste øjeblikke. Undskyldning eller ej, det var faktisk tilfældet.
Den svenske spiller kunne dog ikke hamle op med Roger Federer i finalen, og schweizeren vandt sin første Paris Open.
Næste adresse hedder Wimbledon, som Nadal vandt for første gang i 2008.

M16 – Madrid satser på 2016
Madrid tabte slutspurten til London i racet for OL 2012. Byen rejste sig dog hurtigt igen, rystede støvet af sig og satser nu i stedet på at få tildelt legene for 2016.
Også for legene i 2016 er Madrid med i sidste runde, denne gang er modstanderne Chicago, Tokyo og Rio de Janeiro.
Udover at slå på byens fantastiske sportsfaciliteter, mener Madrids olympiske lobby, anført af borgmester Alberto Ruiz-Gallardón, at turen må være nået til den spanske hovedstad, der aldrig har huset legene. Der har dog aldrig været afholdt et OL i Sydamerika overhovedet.
Sagen afgøres den 2. oktober i København, når byen er vært for Den Internationale Olympiske Komités session.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa