Det danske magasin i Spanien
Sportsshots oktober 2009

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Madrid har satset stort på at blive vært ved OL i 2016, efter London slog den spanske hovedstad på målstregen i kapløbet om legene i 2012.
Beslutningen afgøres den 2. oktober på et IOC møde i København og i den forbindelse har de fire tilbageværende byer, Rio de Janeiro, Chicago, Tokyo og altså Madrid alle meddelt, at de vil ankomme med stil til København. Bl.a. den japanske kronprins og USA’s førstedame, Michelle Obama, har meldt deres ankomst, og rygter går på, at selveste kong Juan Carlos vil møde op.
I forbindelse med besøget i København har Madrid fået malet sit kandidatur-logo på et Iberia-fly, der skal flyve den spanske delegation til Danmark.

Banco Santander skal sponsorere Ferrari
Den spanske storbank Banco Santander indgik i midten af september en aftale om at sponsorere Ferrari i Formel 1 for de næste fem sæsoner. Banken har tidligere sponsoreret McLaren-Mercedes, en aftale som blev indgået, da Fernando Alonso i sin tid skiftede fra Renault til det engelske team. Banco Santander er en vigtig faktor i Formel 1 og er således også hovedsponsor for det italienske, engelske og tyske grand prix.
Med skiftet af sponser spekuleres der nu i, om Fernando Alonso skal køre for Ferrari i den kommende sæson. Grunden er, at Banco Santander også er sponsor for Alonso og at sidste gang, banken blev sponsor for et team, skiftede han til selv samme team den følgende sæson.
Den nuværende aftale mellem Ferrari og Banco Santander har en værdi på 200 mio. euro.

Svær start for Alguersuari
Det unge spanske Formel 1-håb, Jaime Alguersuari, har ikke haft nogen nem start i motorsportens fuldblodsklasse, siden han debuterede i august.
Hans hold, Toro Rosso, har ikke kunnet få bilen til at fungere optimalt, og derfor har Alguersuari været tvunget til at udgå to gange på grund af mekaniske problemer, og de gange, hvor bilen har fungeret, har den manglet fart. Således har Alguersuari endnu ikke fået nogen nævneværdig placering i de løb, han har kørt indtil videre. Den unge katalaner tror dog stadig på sine muligheder, og ser det som en stor ære at få lov til at køre Formel 1.
Han er den yngste debutant nogensinde og udtaler selv, at han endnu har meget at lære, men at han samtidig har tiden for sig.

Spanien til VM i Sydafrika – Danmark presset
Efter to overbevisende sejre over Belgien og Estland på henholdsvis 5-0 og 3-0 er det spanske landshold klar til VM-slutrunden, der spilles i Sydafrika næste år.
Spanien mangler endnu to kampe i starten af oktober mod Armenien og Bosnien-Herzegovina, men i kraft af imponerende otte sejre i otte kampe, er holdet allerede matematisk sikret.
For Danmark er situationen blevet mere spændende, end den så ud til før de to kampe i september mod Portugal og Albanien. Med lidt held klarede Morten Olsens drenge 1-1 mod Portugal på hjemmebane, hvorefter de leverede en skuffende præstation med 1-1 ude mod Albanien. Da Sverige i sine to kampe fik to sejre, kan de ved arvefjendeopgøret mod Danmark overhale netop Danmark og stjæle gruppens førsteplads og dermed den direkte kvalifikation.
Der er lagt op til en gyser i Parken den 10. oktober.

Real Madrid alle tiders bedste klub

Real Madrid fik for et stykke tid siden fik FIFA-prisen for den bedste klub i det 20. århundrede, og i starten af september offentliggjorde International Federation of Football History & Statistics, IFFHS også, at Real Madrid var den bedste klub i europæisk fodboldhistorie i det 20. århundrede.
Statistikken er opgjort på baggrund af resultater og deltagelse i de forskellige europæiske turneringer, og her vandt kongeklubben med 563,5 point foran Juventus med 466 og FC Barcelona med 458 point. Også spanske hold som Valencia, Espanyol og Zaragoza er at finde på listen, dog alle udenfor top-20.

Nadal atter på andenpladsen
Efter at den britiske tennisspiller Andy Murray røg tidligt ud af Grand Slam turneringen US Open, tilbageerobrede Rafael Nadal andenpladsen på verdensranglisten.
Efter sin ufrivillige skadespause på over to måneder var Nadal røget ned som nr. tre i verden, men med solide præstationer ved Cincinatti og Toronto Masters rykkede han tættere på Murray.
Semifinalen blev dog endestationen for den unge spanier, da han tabte i tre sæt til argentineren Juan Martin Del Potro. Nadal var dog småskadet i maveregionen og havde derfor svært ved at slå til bolden. Af samme grund meldte han også fra til semifinalen i Davis Cup den 19-20 september, hvor Spanien mødte Israel.

Martin Jørgensen-bog præsenteres til VM-fodbold i Casa Danesa
Den danske journalist og forfatter Janus Nyrup er flyttet til Costa del Sol for herfra at fortsætte sit forfatterskab. 1. oktober udkommer hans seneste værk ”De professionelle” om den danske fodboldlandsholdsspiller Martin Jørgensen, som har spillet i italiensk fodbold siden 1997.
La Peña de Dinamarca har i 11. time formået at overtale Jonas Nyrup til at stille op til klubbens Tv-arrangement i Casa Danesa på Mijas-vejen onsdag den 14. oktober, hvor Danmark med den nu 33-årige Martin Jørgensen på holdet møder Ungarn i Parken i København.
Selv er Jonas Nyrup 37 år, kåret som Årets Sportsjournalist i Danmark i marts i år og endvidere forfatter til bogen ”Alene på banen” om den danske tennisspiller Kenneth Carlsen.
”De professionelle” udgives på forlaget Peoples Press og Janus Nyrup vil udlodde to eksemplarer ved sweepstakes til Ungarns-kampen.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa