Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel: Bettina Eriksen

Den skæve vinkel: Bettina Eriksen

Hun har boet på 22 adresser, rejst i mindst 30 lande – og har fortsat mod på nye eventyr. Indtil da bliver hun, hvor hun har det bedst; som pendler mellem sit atelier i Fuengirola og sin lille landsby nær Córdoba.


Hun solgte sit første maleri som 14-årig. Vel var prisen kun 100 kroner, men det kunne man få meget maling for dengang. Siden har Bettina hverken kunne lægge maling eller penslerne fra sig.

For fire år siden gik hun all in og klippede den røde tråd til ArtByBettina.com og sit atelier i Fuengirola. Her står hun ofte i maling op til albuerne.

”Jeg maler en masse og sælger godt – men uden jag. Kunst og stress er ikke en god cocktail,” forsikrer den danske kunstner, som elsker sit arbejde.

”Min kunst har altid været min største passion i livet. Den har altid været med på rejse i min kuffert eller kasse. Det er her jeg finder ro, og giver mig selv lov til at være i en helt anden verden.” Og Bettina Eriksen har unægtelig været i mange verdener.

22 adresser i 30 lande

”Jeg har nok altid været lidt rodløs – men på den gode måde,” fortæller Bettina og fortsætter: ”Jeg har altid været selvstændig med appetit for forretning og nye muligheder.

Altid levet halvvejs i en kuffert eller flyttekasse klar til næste kapitel,” fortæller hun. Det længste kapitel er uden sidestykke det spanske, som tog sin start i år 2000.

Men inden vi kommer dertil, skruer vi filmen lidt tilbage.

Hendes baggrund som kunstner er nemlig stærk atypisk. Rent kreativt henter hun fortsat inspiration fra sin tid som danser og underviser. Og ledelsesmæssigt trækker hun endnu på sin forretningsmæssige ”opdragelse” fra en amerikansk koncert, hvor hun igennem 15 år lærte en masse om direkte salg, disciplin, motivation og kommunikation. Det var også i denne tid Bettina blev udstationeret og kom på en masse bonus-rejser. Deraf de mange rejser og adresser.

”Jeg har boet seks forskellige steder i Holland og ni i Danmark. Resten er her i Spanien, fortæller den rejseglade pige, som trods utallige rejser og adresser i pulserende storbyer også har fundet sig til rette i en lille landsby i Córboba-provinsen.

”Det var nu ikke så meget landsbyen men derimod Alonso’s Coca-Cola farvede øjne, jeg ikke kunne stå for. Sådan har det været i 12 år nu,” fortæller den danske pige, som nyder at pendle mellem kysten og indlandet.

”Der er smukt og fredeligt, når man først kommer lidt ind i landet. Jeg er blevet en stor naturelsker. Her kan man røre, lugte og fornemme livet på en helt anden måde,” forklarer Bettina.

Altid nye planer

Den smukke natur kunne også være anledningen til at tænke tilbage på et begivenhedsrigt liv – men Bettina vil hellere tænke fremad. ”Det er masser af ting, jeg mangler at prøve. Blandt andet kunne jeg godt tænke mig at springe faldskærm, tage fly certifikat og flyve en helikopter. Det er ting, jeg har drømt om i mange år,” fortæller den livsglade pige, som har mange andre drømme – af en helt anden karakter. ”Jeg vil gerne stå i spidsen for et velgørenhedsprojekt i Afrika. Det er desværre ekstremt besværligt at få et projekt godkendt,” forklarer Bettina, som allerede har forsøgt, men ikke giver op.

I mellemtiden maler hun løs – og smiler til livet. ”Jeg elsker mit frie liv her. Det er naturligvis en frihed, jeg selv har skabt mig. Men livsstilen og de lange dage giver os dobbelt så meget igen,” slutter Bettina Eriksen.

Hvis livet var en spillefilm, skruede hun den gerne tilbage til start, og tog hele turen endnu engang. 

Ti skæve til Bettina

1. Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig.

Jeg er meget åben og gemmer ikke på de store hemmeligheder. Det skulle da lige være, hvor jeg gemmer kontanterne, og at jeg befinder mig bedst uden trusser 🙂

2. Din dårligste vane?

Jeg ryger og drikker tre kopper kaffe, før jeg spiser morgenmad.

3. Din bedste og dårligste handel?

Jeg har gjort to gode træk: at tage imod et job i amerikansk koncern, som lærte mig alt om direkte salg og networking, samt at kaste mig ud på aktie- og obligationsmarkedet – selvom det er mange år siden.

Min dårligste handel gjorde jeg på et kasino i Istanbul i 1986. Tjenere fyldte konstant mit glas op ved Black Jack bordet for drinks er gratis, så længe man spiller. Det anede jeg ikke og endte med både at blive halvfuld i billig tyrkisk champagne og tabe de 100 dollars jeg havde med mig.

4. Hvad gør dig nervøs?

Kakerlakker og edderkopper. De gør mig ikke bare nervøse – de får mig næsten til at gå i panik.

5. Har du et godt ritual?

Nej, ikke rigtigt. Med mindre det er et ritual at sige tak for mad, sætte sin stol på plads og vaske sin tallerken af. Min spanske familie har endnu ikke vænnet sig til, at jeg gør det.

6. Det kedeligste job, du nogensinde har haft?

Jeg har altid selv søgt, eller skabt, mine jobs. Så jeg har aldrig kedet mig.

7. Hvis du ikke var kunstner, hvilken job ville du så have?

Jeg vil kun være kunstner. I alt hvad jeg har udført, oplevet og erfaret, så er det i kunsten, jeg har følt mig mest i live.

8. Hvem kunne du godt tænke dig at drikke et glas vin med?

Med min far, som desværre ikke er her mere. Han tegnede og fortalte altid en masse. Jeg er sikker på, han nu må have en masse nyt at fortælle.

9. Tror du på gud?

Ja – men jeg tror mere på mig selv. Det sagt så tror jeg, der er mere mellem himmel og jord. Jeg tror også på, vi kommer til at leve igen.

10. Dit bedste maleri?

Det har vi ikke set igen endnu. En kunde har netop givet mig frie hænder til et stort maleri i formatet 200 x 175 cm. Måske bliver det mit bedste.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.