Det danske magasin i Spanien
Gratis motorvej hænger i tynd tråd · J.Lo kommer til Fuengirola · Svagt fald i byggeriet

Gratis motorvej hænger i tynd tråd · J.Lo kommer til Fuengirola · Svagt fald i byggeriet

Gratis motorvej hænger i tynd tråd

Det vakte glæde blandt Costa del Sols bilister, da det spanske trafikministerium for en god måneds tid siden annoncerede, at betalingsmotorvejen AP-7 mellem Fuengirola/Mijas og Marbella ville blive gratis fra næste år. Meldingen kom samtidig med, at man offentliggjorde, at motorvejene fra Sevilla til Cádiz og fra Alicante til Tarragona også ville blive gratis fra 2020. Glæden varede dog kort, for trafikministeriet tvivler nu på, om AP-7 skal åbnes for gratis trafik. Nyheden om at den nuværende betalingsmotorvej skulle gøres gratis er i det mindste fjernet fra de fleste offentlige hjemmesider.
Motivet var i første omgang, at forpagteraftalen med selskabet, som forpagter AP-7 motorvejen, udløber, samt at myndighederne ønsker at mindske trafikken på kystvejen N-340, som ofte er præget af trafikproblemer og -ulykker.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 

Svagt fald i byggeriet

 
byggeri spanien
 
For første gang siden 2014 registrerer Málaga-provinsen nu et fald i antallet af nye byggetilladelser. I første halvår er der udstedt præcis 3.901 byggetilladelser, hvilket er fem procent mindre end sidste år. Mængden af nye projekter er fortsat fin, men faldet i byggeriet kan ikke skjules og rammer næsten alle kommuner i provinsen. Francisco Sarabia fra Málagas arkitektkollegiet tager dog de nye tal med sindsro. Han mener, man bør analysere tallene over hele året, for at få et retningsvisende billede af udviklingen. Det sagt, så bekymrer den langsomme sagsbehandling i den offentlige administration ham. Formanden for kollegiet mener, for mange store projekter trækker ud eller aldrig kommer i gang grundet den langsommelige administration. Han påpeger, at mindre bureaukrati er fundamentalt for at holde aktiviteten i byggeriet i gang.
 
 
 {loadposition google}
 
 

Nye offentlige projekter hastes i gang

 
Elias Bendodo
 
Det er seks måneder siden, der var vagtskifte i det andalusiske parlament. Og ligene vælter fortsat ud af skabet. Talsmanden for den nye regionalregering, Elías Bendodo, kunne midt på ugen dokumentere, at den forhenværende PSOE-regering kun har brugt en fjerdedel af de midler, Junta de Andalucía har fået i tilskudsordninger fra EU. Af uforklarlige årsager er midlerne til projekter for infrastruktur og egnsudvikling aldrig blevet sat i gang. Elías Bendodo lover, at man fra den nye regerings side nu vil gøre alt for at få en række projekter aktiveret. Han understreger, det skal gå hurtigt, for de fleste støtte-euro skal bruges inden år 2023.
 
 
{loadposition google_native}
 

 

J.Lo kommer til Fuengirola d. 8. august

jennifer lopez
 
Den internationale mega-stjerne Jennifer López fejrer sin 50-års fødselsdag med turneen ‘It’s my party Tour’. Turneen kommer også forbi Marenostrum – borgen i Fuengirola – d. 8. august. Det er den amerikanske sangerindes eneste stop i Spanien i løbet af denne koncert-turne.
J.Lo’s bagkatalog tæller ørehængere som ’If you had my love’, ’Waiting for tonight’, ’Jenny from the Block’ og ’On the floor’, som mange fans håber på at høre til koncerten.
 
Billetsalget går i gang mandag d. 15. juli kl. 16 og billetter kan købes på www.marenostrumfuengirola.com
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.