Det danske magasin i Spanien
Ny ændring af arveafgiften i Andalusien

Ny ændring af arveafgiften i Andalusien

Ved årsskiftet trådte en vigtig ændring i loven i kraft angående arveafgiften.

 
Arveafgiften bliver ændret i forhold til arvesagerne hos den afdødes direkte familie. Det vil sige, børnene, børnebørnene, forældrene og ægtefællerne ikke behøver at betale arveafgiften, hvis hver af dem modtager en arv på op til en million euro. Før denne ændring i loven blev lavet, var det maksimalt 250.000,00€ per arving.
 
For at denne undtagelse skal gælde, skal hver arving have værdier eller aktiver (bolig, kontoer, m.m.) til en værdi af mindre end en million euro. Før denne ændring i loven kunne de eksisterende værdier eller aktiver ikke overstige 402.678,11 euro.
 
Hvis den samlede arv er over en million euro, bør arveafgiften ikke betales af hele beløbet men kun af det beløb, der overstiger en million euro. Med andre ord, hvis en person arver værdier eller aktiver på 1.500.000 €, er arvskatten, som han skal betale, kun beregnet på de 500.000 €.
 
I 2016 var der kun 200 personer, der betalte arveafgiften til en værdi eller aktiv på over en million euro.
 
Denne undtagelse påvirker ikke arv mellem søskende, nevøer, onkler og fætre, m.m. De vil fortsat betale samme arveafgift som før ændringen i loven. Der er en reduktion for disse tilfælde på 7.993,46 € og en reduktion på 95% for de tilfælde, hvor den arvede værdi eller aktiv er den sædvanlige bopæl i en arv mellem søskende på over 65 år.
 
Donationer
I Andalusien bliver der betalt mere skat for en donation end for en arv.
Der er dog en undtagelse på 99% tilfælde af donationer af midler fra forældrene til deres børn til køb af den første sædvanlige bopæl. Den person, der modtager midlerne, skal være under 35 år eller have en invalidegrad på over 33%.
 
Denne nye lovændring er også for donationer fra forældre til børn til oprettelse eller udvidelse af virksomheder. Det maksimale ekskluderede beløb er en million euro i disse tilfælde.
Denne donation skal indskrives i et skøde og virksomheden skal fortsætte med at fungere de næste fem år efter donationen.
 
Cayet advokatfirma
www.cayet.es
Tlf. 951 13 72 69

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.