Det danske magasin i Spanien
Doc Houlind i topform

Operation vel overstået – og nu venter Costa del Sol, England og New Orleans

Vi har sat hinanden stævne på det tidligere jazz-værtshus Cap Horn i Nyhavn i København – nu omdannet stiligt til spiserestaurant med økologiske råvarer. Den gamle charme er gået af det, men det er den ikke af Søren Doc Houlind – en af tidens kendteste og populæreste danske jazz-musikere.
Lemvig-drengen, der nu har rundet de 72 og gennemgået en vellykket hjerteoperation på Rigshospitalet i København. Et hårdt liv i en branche evigt på farten i hele verden satte sine spor.
”Men nu er jeg helt på toppen igen”, fortæller Søren veloplagt ved et hjørnebord i denne frokoststund mennesketomme restaurant – gæsterne sidder udenfor og nyder den gode mad, det myldrende turistliv og havnerundfartens pendulture. Den havnerundfart, hvor Søren og hans eftertragtede band, Doc Houlind Revival All Stars, havde underholdt dagen i forvejen.
Det er høj sommer denne dag i Nyhavn, hvor fotografen kommer til tiden og afbryder vor indledende konversation. Foto skal tages af Søren i spilleuniform og hans elskede trommer og elegante, nypudsede trompet.
Herefter går snakken om et langt, hæsblæsende liv i jazzens verden og turné-programmet for 2018 startende på Costa del Sol med to la Peña de Dinamarca-koncerter på Ristorante Da Bruno på Mijas-vejen den 15. og 16. februar, videre på turné i England og forårsafslutning i jazzens højborg New Orleans i det Amerika, præsident Trump nu så inderligt ønsker at ændre, inden sommerens mange koncerter i Danmark. Og måske et par stykker mere i Europa, hvor såvel Frankrig som Schweiz altid kalder på Doc Houlinderne med de mange år på bagen i de dragende jazz-rytmers verden.

Papa Bue-forstærkning

Kapelmester Søren Doc Houlind formede efter 40 år i branchen som top revival trommeslagerbandet Doc Houlind Revival All Stars og opfyldte dermed en ambition om at stå i front for et orkester. Han har vakt opsigt med sit hotte og lyriske trompetspil, men føler sig bedst tilpas ved trommerne.
Han blev i 2005 udtaget til Europa All Stars.
Med stor succes spillede Doc Houlind på Ristorante da Bruno på Mijas-vejen i januar 2016 – og ekstra-koncert måtte La Peña de Dinamarca fra den ene dag til den anden arrangere på Hotel Tamisa Golf. Derfor nu fra starten to berammet på Da Bruno. Ingen skal gå forgæves.
Og i år er orkestret forstærket med kontrabassen Ole Olsen – ikke at forveksle med en tidligere speedwaykører af samme navn.
”Jeg er ovenud lykkelig for, at jeg i 11. time fik Ole med. Han er den ypperligste på kontrabas. Han som jeg tidligere Papa Bue”, fortæller Søren. ”Jeg lover publikum store oplevelser med os”!

De fire ægteskaber

Og så drejer vi vor snak ind på fænomenet Søren Doc Houlind.
”Jeg er født i Lemvig. Min far var skolelærer og spillede violin. Senere kom jeg i Maribo til klaverundervisning hos fru Stæbo. Men det blev ingen succes. Hun skældte mig ud og sagde, at jeg sprang over, hvor gærdet var lavest. Så vi skiltes. Jeg spillede fodbold sammen med den senere så kendte Poul ”Rassi” Rasmussen, men jazzen blev min levevej, selvom jeg blev uddannet psykolog. Som ung var jeg en filosofisk dreng, der tænkte meget over meningen med tilværelsen. Jeg læste Carl Marx, men fandt vist ikke, hvad jeg søgte.
Det gjorde jeg til gengæld i jazzens verden. Alt. Her levede vi livet med så mange glæder sammen. Det er også styrken ved mit orkester i dag. Vi har det så godt sammen.”
”Det med ægteskaber har jeg til gengæld ikke været så god til”, indrømmer Søren Doc Houlind. ”Jeg har tre forliste bag mig, men lever nu lykkeligt sammen med Lis, vor pianist. Mit liv er ikke ideelt for et tæt familieliv. Men jeg har da heldigvis tre børn og fire børnebørn. Da jeg mødte Lis var jeg stadig en ”drengerøv”. Vi går vældigt godt i spænd sammen. Har de samme oplevelser og kommer på de samme rejser”.
En sensommer-kærlighed i jazzens idyl, kan man vel sige.

Rejst verden rundt

Når man ser på, hvor denne jazzens globetrotter har rejst, forstås de vanskelige ægteskabelige betingelser:
Søren Houlind har spillet for 10.000 mennesker med Papa Bue i Berliner Halle og for 35.000 med et europæisk All Star Band i Hannover. Et band hvortil også en anden af de daværende Papa Buer, Jesper Thielo, blev udtaget.
Samtlige verdensdele på nær Sydamerika er blevet besøgt.
Søren Doc Houlind nævner i flæng landene Japan, Australien, Thailand, Indonesien, Kenya, Mozambique, USA, Canada og stort set samtlige europæiske nationer.
Og joh, så har han også optrådt i Syrien og Saudi-Arabien før alting gik agurk på disse kanter, som Søren udtrykker det.
”Hvor længe bliver denne jazzens mester så ved”?
”Så længe jeg orker og glædes ved koncerterne”, kommer det prompte med et af de velkendte glimt i øjet.
Nu ser vi frem til gensynet med Costa del Sol.
 
Søren og hans Doc Houlind Revival All Start klar til koncerterne på Costa del Sol.
”Her spillede jeg som ung”. Søren Houlind på trappen til Cap Horn i Nyhavn.
Søren Doc Houlind – verdenskendt for sit tromme- og trompetspil.
Orkestret ved en jazz-festival i udlandet
Ole Olsen – forstærker Doc Houlind Revival All Stars på Da Bruno
Kapelmesteren himself!

Inspiration: Louis Armstrong

Medlemmerne af Doc Houlind Revival All Stars er alle inspireret af Papa Bue, hvor flere af dem tidligere spillede, samt af den tidlige New Orleans jazz, som blev præsenteret af de største amerikanske orkestre. De var med til at skabe revival jazz-perioden, der udgjorde jazz boomet i 60erne og 70erne i Europa. Ikke mindst af Louis Armstrongs Bands og Kid Orys, der spillede op til mere solistiske præstationer. Doc Houlind har også fundet inspiration hos George Lewis orkestre med fantastisk ensemblespil i form af rytmisk tailgate basunspil flettet sammen med klarinetspring fra højde til dybde rundt om melodisk dynamisk trompetspil.
De optræder alle med glød i øjnene.
Der er langt op til nogle uforglemmelige jazz-aftener på Ristorante Da Bruno i Centro Idea på Mijas-vejen.

BILLETTER

Dinner-koncerterne med Doc Houlind på Ristorante Da Bruno i Centro Idea på Mijas-vejen finder sted torsdag den 15. og fredag den 16. februar – begge aftener kl. 19.00.
3-retters menu med vin og cava i patioen. Totalpris med koncert: 60 euro.
 
Her køber man billetter:
La Peña de Dinamarca:
Kontortid hver tirsdag kl. 11-12 i Club Danes på Mijas-vejen.
 
Mail: kontakt@malaga-support.dk tlf. + 34 617 700 424
 
Eller i restauranterne Casa Danesa/Club Danés
og Holger Danske, Centro Comercial Sierre Mijas,
Lok. 15, Los Boliches, Fuengirola.

Præsentation af orkester:

Trommer:
Kapelmester Søren Houlind.
Født i 1946 i Lemvig og begyndte i 1964 at spille trommer i gymnasietiden. Søren rejste i 1971 for første gang – ud af rigtig mange – til New Orleans i USA – jazzens fødeby, hvor han startede trommespil hos legendariske Cie Frazier. Siden blev han kendt som en af de fineste og mest respekterede trommeslagere, og det gav ham trommestolen hos berømte Papa Bue og ”His Viking Jazzband” og ligeledes hos ”Lillian Boulle & Her Music Friends”.
Søren Houlind blev i 2005 udvalgt som trompetist på turneen med Europa All Stars.
 
Klarinet:
Jesper Capion Larsen.
Født 1964 i Skjern. Denne fantastiske musiker er uddannet som klassisk fløjtenist ved konservatoriet i Esbjerg.
I 1993 fik vennerne Bjørn Liller og Søren Houlind kendskab til, at det usædvanlige talent var lidt træt af tilværelsen som fløjtenist ved symfoniorkesteret i Halmstad i Sverige. Jesper kom med Lille/Houlind-bandet, hvor han fra starten spillede en fornem fortolkning af legendariske George Lewis – og det gør han stadig på sin smukke og lyriske musikalske måde.
 
Trompet:
Jørgen Munksgaard Nielsen.
Født i 1965 Viborg.
Han startede på gymnasiet i Tarm med at spille sammen med bl.a. Jesper Capion Larsen og dyrke den spirende interesse for New Orleans jazzen i 1980’erne. Han var så stort et talent, at han i 90’erne kom med i PERUNA JAZZMEN og har siden ledet TUXEDO New Orleans Jazzband.
 
Kontrabas:
Ole Olsen.
Født i 1948 i Ballerup.
En kapacitet, som i 1971 kom med i Søren Houlinds Copenhagen Ragtime Band. Han ledede herefter selv i en årrække ”Olsens Hot Band” og kom med i legendariske Papa Bues Band i 1986 og 15 år frem. Han begyndte allerede som dreng at interessere sig for jazz. Hans første job var i Jazzhus Montmatre i København.
 
Basun:
Kristian Barfoed.
Født i 1950 i Gentofte, men bor nu i Malmø i Sverige. Han spillede i sin tid i Cardinall Jazzband i Danmark og har nu i syv år været en del af Doc Houlind-bandet.
 
Banjo:
Ebbe Kjærgaard Hansen.
Født i 1947 i Maribo og yderst rutineret på banjo og kontrabas. Han har været yndet i orkestre i både Sverige og Tyskland. I Doc houlind er det mest banjoen Ebbe trakterer. I sit fine samspil med pianoet giver han bandet den rigtig gode New Orleans sound. En sand fornøjelse.
 
Piano:
Lis Krøyer.
Født i København i 1954 bachelorgrad i pianospil ved Københavns Universitet i 1983. Musikpædagog har spillet med bl.a. Bakkevisesangere. I 2006 startede Lis Krøyer som jazzpianist og sprang ud som en talentfuld og smagfuld Alton Purnell-inspireret pianist. Blev i 2007 tilknyttet Doc Houlind-orkestret.
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.