Det danske magasin i Spanien
Bodytalk – om hvorvidt dine celler optager den væske, du drikker
Når en BodyTalk-session viser, at en klient er dehydreret, er den første reaktion som regel et forsvar: “Jamen, jeg drikker masser af vand!” Og det gør klienten måske også. Men hvis ikke kroppens celler optager væsken, hjælper det ikke noget, at vi drikker den mængde vand, som damebladene og sundhedsprofeterne dikterer.

 
Størstedelen af den menneskelige krop består af vand (70 – 80%), og intet kan ske uden: Hvis der ikke er vand, er der ingen cellekommunikation, ingen biokemiske reaktioner, intet liv!
 
Dehydrering kommer ofte frem i en BodyTalk-session – i kroppen generelt eller i fx et specifikt organ eller et af kroppens systemer fx i fordøjelsessystemet. Dehydrering reducerer kommunikationen mellem de forskellige kropsdele, organer og kirtler med alvorlige fysiske og/eller mentale tilstande til følge.
Det kan fx handle nervetransmission påvirket af cellernes manglende evne til dels af optage næring via væsken og dels komme af med affaldsstofferne. Optages væsken ikke, ligger den og skvulper rundt i kroppen, hvorfor det ofte sker, at klienten i dagene efter BodyTalk-sessionen kommer af med så meget væske, at det kan ses på vægten.
Kombineret med The Veltheim Method of Lymphatic Drainage (VMLD), BodyTalks egen, særdeles effektive lymfedrænage, kan en BodyTalk-session åbne op for ret dramatiske resultater – ofte i løbet af få timer, hvor klienten ser hævelser forsvinde, smerter reduceres og energi strømme tilbage i kroppen. Teknikken viser, hvilke veje i cellekommunikationen som skal genetableres, om der skal nye vej til, måske endda omveje, hvis det er det sundeste for klientens BodyMind på det givne tidspunkt. Kroppen ved det altid, og kunsten består i at opfatte dens budskab, så processen kan foregå i den mest hensigtsmæssige hastighed og i den optimale rækkefølge (fx arbejder vi med nogle specifikke organer, kirtler, fysiologiske systemer osv., inden andre kommer til).
 
Kroniske smerter, som fx ledbetændelse, gigt, fibromyalgi etc., kan mindskes eller forsvinde helt ved hjælp af væskebalanceteknikken, og ved mentale sygdomme, der skyldes hjernecelledehydrering, oplever klienten normalt omgående bedring, et sundere søvnmønster og en klarere hjerne med bedre koncentrationsevne og hukommelse.
 
Muskelfunktion, hudforyngelse og sund celledeling er andre af kroppens systemer, der har fordel af en god væskebalance, som igen har stor effekt på fx lymfatiske og immunforsvarsproblemer.
Ved fordøjelsesproblemer er effekten af teknikken fantastisk, og flere gange har jeg oplevet, at en forstoppet klient i døgnene efter behandlingen har renset så meget ud – på den naturlige og sunde måde – at den opsvulmede mave er helt væk, huden og øjnene er klare og stråler, og selv hår og negle ser bedre ud. Og det er blot behagelige bivirkninger, for det vigtigste er selvfølgelig at få tømt tarmene helt – hver dag – så man ikke går rundt og forgifter sig selv.
 
Der kan også være tale om dehydrering af en specifik kropsdel, en kirtel eller et organ, og her opnås en meget hurtig effekt. Det kan fx være lungedehydrering, der er en vigtig faktor ved luftvejssygdomme. Ved bl.a. astma og kronisk bronkitis er der gode og hurtige resultater med væskebalanceteknikken.

Frie radikaler, følelser og energi

Når kroppens væv er dehydreret, produceres frie radikaler, som synes at være involverede i degenerative sygdomme og cancer. Effektiv hydrering fjerner frie radikaler hurtigere end nogen anden terapiform. Er kroppen dehydreret, hjælper kosttilskud mod frie radikaler ikke. Er kroppen derimod godt hydreret, behøver man ikke at indtage så mange antioxidanter, men kan nøjes med dem, som en sund og varieret kost giver kroppen.
Følelser påvirker alle kroppens cellemembraner, så er følelserne ikke harmoniserede gennem vandets aktivitet, har det stor betydning for transport af næring igennem membranerne og ind i cellekernerne.
I bioenergi associeres vand med glæde og accepten af glæde i ens liv. Dehydrering symboliserer altså mangel på glæde. Mennesker, der ikke tillader glæde i deres liv, er ofte dehydrerede og bærer på tankemønstre, som fjerner glæden ved livet. Og så er vand en vital energileder i meridianerne og andre af kroppens energisystemer.

Giv dine celler nyt liv

Ligesom jeg har diabetespatienter, der nægter at droppe den daglige slikpose, har jeg også klienter i klinikken, der nægter at drikke vand. Nogle fordi de ikke kan lide vand, andre har ikke tid. Jeg har sågar haft en klient, der ikke drak vand, fordi hun havde så travlt, at hun ikke kunne nå at gå ud at tisse. I sådanne sager er det selvsagt ‘ret meget op ad bakke’. Væskebalanceteknikken skal jo have noget væske at arbejde med.
Så selvfølgelig er det vigtigt at drikke tilstrækkeligt med vand – mængden afhænger af aktivtetsniveau, klima, vægt, alder, generel sundhedstilstand etc. etc. Husk at der også er en del sund væske i meget af den mad, vi spiser – og selvfølgelig i den luft, vi indånder. Om væsken så optages i kroppens celler og dermed nærer og ilter dem, er en anden sag. Og det er det, vi kan finde ud af og gøre noget ved med BodyTalk.
 
Slutteligt vil jeg lige dele med jer, at et stædigt sind båret oppe af fastlåste tankemøsntre heldigvis kan balanceres med BodyTalk, så diabetespatienter holder op med at modarbejde sig selv ved at grovæde slik, mens vi genetablerer kroppens egen evne til at sende den rette mængde sukkerstoffer ud i blodet – og at en stresstærskel kan balanceres, så der også bliver tid til toiletbesøg. Dehydrering stresser kroppen, så ved ikke at få gjort noget ved det, fastholder man sig selv i en ond cirkel.
 
Altså; vil du sikre dig, at dine celler får optimalt udbytte af den væske, du indtager, at de får næring og energi – og kommer af med deres affald, så ring til mig for mere information om BodyTalk eller for at bestille en tid på tel. +34 607 62 91 06 – eller læs behandlingerne på www.bodytalk-torreblanca.com
 
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker – både mennesker og dyr er velkomne.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.