Det danske magasin i Spanien
’Økonomi er et internt anliggende’

På trods af beskyldninger om manglende løn til spillere og andre medarbejdere, vil Málaga CF ikke kommentere på, hvorfor klubben ikke har været i stand til at betale regninger og lønninger i de tre år, hvor Sheik Abdullah Al-Thani har ejet klubben. Det er et internt anliggende.

Den spanske fodboldsæson et netop sluttet, og nu ser vi frem til den kommende sæson for Málaga CF, der har haft et forrygende år med Champions League-deltagelse og fine præstationer i La Liga. Men én ting overskygger lige nu de gode resultater: Sagen om, at Málaga CF er udelukket fra europæisk fodbold i næste sæson, medmindre appelsagen hos CAS – Den Internationale Sportsdomstol – bliver vundet.

Grunden til, at klubben er havnet i denne situation, er blandt andet, at Sheik Al-Thani har skyldt penge til klubber, spillere, medarbejdere og skattevæsnet, og det er i strid med UEFA’s Financial Fair Play-retningslinjer. I sidste udgave af La Danesa havde vi et tema om en mulig ’Qatarisering’ af Europa, som blandt andet handlede om, hvad der sker i Málaga CF. Her fortalte danske Kris Stadsgard, der spillede i klubben fra august 2010 til januar 2012, at klubben flere gange ikke udbetalte lønninger til tiden. Det vil klubben dog ikke udtale sig om.

”Jeg kan forstå, at Kris har udtalt sig omkring interne affærer i klubben, men vi er nødt til at respektere, at disse ikke skal være offentlige, og vi plejer ikke at tale om interne problemer, uanset om de er gode eller ej. Det er vores private politik,” skriver Paco Ceballos, pressechef i Málaga CF, i en mail til La Danesa.

Alt er i orden
Du kan læse mere om den økonomiske situation i Málaga CF andetsteds i La Danesa, men Paco Ceballos forsikrer, at alt er, som det skal være i klubben, og at den går en lysere fremtid i møde.
”Situationen er fin. Málaga CF er en af de eneste klubber i Europa, der selv har besluttet at ændre den finansielle struktur, så den kun afhænger af egne indtægter og ikke af ejeren. Denne proces, som begyndte sidste sommer, har succesfuldt været i fuld gang de seneste måneder, og vi arbejder på at blive en stærk og solid klub i fremtiden, som lever op til Financial Fair Play-retningslinjer fra UEFA og LFP (Det Spanske Fodboldforbund, red.),” udtaler Paco Ceballos.

Fik du ikke læst temaet om Qatar i La Danesa i maj, kan du finde temaet på www.ladanesa.com.

Af Kasper Ellesøe, kasper@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.