Det danske magasin i Spanien
Ledbesvær hos hunde – Gode resultater med naturligt fodertilskud

Ledbesvær hos hunde - Gode resultater med naturligt fodertilskud

Susanne Kamu
Skandinavisk Smådjursklinik
Autoriseret dyrlæge, DVM
contact@petvetkamu.com
www.petvetkamu.com
Tel. 952 667 333

Kig på din hund. Er den lige så mobil, som da den var hvalp? – eller har alderen sat sit præg? Nedsat bevægelighed og mindsket lyst til leg er et tegn på almindelig aldring, men hvis din hund begynder at vise tegn på smerte i forbindelse med, at den skal rejse sig, hoppe eller når den går, er årsagen ofte artrose (slidgigt) eller en ledinfektion, som er almindeligt forekommende hos hunde. Det anslås, at hver femte hund lider af en eller anden form for ledbesvær. Ved artrose nedbrydes brusken gradvist, og ledene bliver efterhånden mindre bevægelige. Hunden begynder at halte, og da ejeren ikke kender årsagen hertil, synes den mest dyrevenlige løsning ofte at være aflivning af hunden. Slidgigt påvirker hunde lige så hårdt som mennesker, men trods alt er sygdommen et relativt ukendt problem blandt hunde.

Artrose behandles traditionelt med det betændelsesdæmpende lægemiddel NSAID, men der findes også nye effektive naturmidler mod slidgigt. NSAID er smertestillende, men desværre kurerer den ikke de grundlæggende årsager til bruskens nedbrydning, på samme måde som fx naturligt fodertilskud kan gøre. Tværtimod kan NSAID på langt sigt gøre brusken tyndere og fremskynde bruskens nedbrydning. Derudover giver NSAID ofte problemer i tarmsystemet med alt fra mavekneb til blodig diarré.

Der findes mange hundeejere som vælger at give sine kæledyr naturprodukter. Min erfaring er, at det mest effektive produkt, der findes på markedet lige nu er Seraquin®. Dette præparat indeholder ligesom flere andre fodertilskud glukosamin og kondroitinsulfat. Disse to stoffer er vigtige byggesten ved dannelsen af ny brusk, og de findes allerede begge to som naturlige stoffer i kroppen. Desuden indeholder Seraquin® ”curcuminoider”, som er et ekstrakt fra gurkemeje, der er en kraftig antioxidant, som forhindrer at brusken nedbrydes.

De fleste hunde elsker Seraquin® tyggetabletter, og det anbefales at give hunden tabletten som en godbid. Tabletten kan også knuses og blandes i foderet. Doseringen beror på hundens vægt. Hvor længe man skal give hunden Seraquin® afhænger af hundens fysiske form, alder og vægt. Som en tommelfingerregel kan man dog sige, at den medicinske behandling bør vare 4 – 6 uger. Når man begynder at se synlige tegn på forbedring, kan den daglige dosis reduceres væsentligt ofte til det halve. Hvor længe man derefter vælger at give hunden Seraquin®, afhænger af hundens tilstand, og hvor godt man ønsker, at hunden skal have det fremover. Hvis hunden reagerer godt på Seraquin® efter, at dosisen er nedsat til det halve, men bliver mindre aktiv, når behandlingen helt afsluttes, er det sandsynligt, at hunden har det godt på grund af det tilskud, den har fået over en længere periode, og der er derfor stor chance for, at den vil have det godt resten af sit liv.

Jeg anbefaler Seraquin til hundeejere med ældre hunde, der lider af ledbesvær. Hvorfor ikke gøre livet lidt bedre for din gamle hund?

Afslutningsvis kommer her nogle gode råd:

• Hvis din hund har ledbesvær, skal den ikke kun hvile sig. Ledene skal fortsat belastes men sørg for at give hunden snor på, så den ikke belaster eller beskadiger ledene yderligere.

• Giv hunden en balanceret kost. Fabrikanterne laver ofte meget godt foder. Følg deres anvisninger.

• Lad ikke din hund blive fed. Du skal kunne se ribbenene på din hund.

• Spiser din hund samme mad som du? Så kan det være, at den behøver ekstra vitaminer og mineraler.

• Første tegn på slidgigt er, at hunden begynder at halte. Hvis din hund viser gangproblemer, så vent 14 dage og hvis det ikke går over bør dyrlægen kontaktes.

• Hvis hunden overhovedet ikke kan støtte på benet, skal dyrlægen kontaktes omgående.

 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.