Det danske magasin i Spanien
Internationalt “walkathon” i Marbella

Internationalt “walkathon” i Marbella

Motion er sundt og godt for kroppen. Det siger de kloge. Og hvis det samtidig er hyggeligt og giver mulighed for at opleve kystens skønne omgivelser, så kommer vi vel ikke tættere på den perfekte motionsform? Alle, som har lyst, kan deltage i Marbellas første ”walkathon” nogensinde – en vandretur langs strand, i naturen og forbi nogle af Marbellas velbevarede hemmeligheder. Til efteråret fyldes byen med vandrere fra hele verden, som fra den 9. til og med den 12. oktober deltager i Marbella 4Days Walking event – og du er inviteret!

Hollandsk tradition til Andalusien
Ideen til arrangementet kommer fra Hans Wohl, en hollandsk resident i Marbella. Hans Wohl huskede på byrådsmedlem José Luis Hernandez’ budskab om, at kommunen med glæde tager imod nye initiativer fra fastboende udlændinge og han kom i tanke om det internationale 4-dages ”walkathon”, som hvert år har stor succes i Nijmegen, Holland med over 47.000 tilmeldte. Den initiativrige hollænder kontaktede kommunen i Marbella samt organisationen bag eventen i Holland for at få gode råd, og et samarbejde var herefter hurtigt stablet på benene. Under en præsentation for pressen, d. 19. april, fremhævede Wohl, at aktiviteten ”nærmere er et festligt arrangement end en sportsbegivenhed”.

Vandreruter med visuel forkælelse
Marbella 4Days Walking består af en daglig gåtur på 20 kilometer fra den 9. til den 12. oktober. Lørdag den 8. oktober skal alle deltagere møde op for at ordne de sidste praktiske detaljer og om aftenen vil der være en ryste-sammen-fest. Den første 20-kilometersrute begynder så søndag formiddag mellem kl. 8.30 og 9.00. Området gemmer på et hav af smukke overraskelser, selv for dem, der har deres daglige gang i og omkring Marbella. Deltagerne oplever en ny rute for hver dag – den første dag vil være den letteste, som blandt andet foregår på Paseo Marítimo til Puerto Banús og San Pedro de Alcántara. Tredjedagen bliver sandsynligvis den mest udfordrende med vandring i de fantastiske højder, Los Altos de Marbella. På den sidste dag, den 12. oktober, tilbage i centrum af Marbella vil alle, som gennemfører årets walkathon og dermed har gået 80 kilometer i løbet af disse fire dage, modtage en Marbella 4Days Walking medalje. Organisationen ser med stor spænding frem til debuten, og håber, at begivenheden vil hjælpe med at promovere Marbella internationalt. Hans Wohl udtalte ved pressemødet, at man forventer, at deltagerlisten for dette walkathon vil nå op omkring de 2.000. Håbet er, at Marbella 4Days Walking bliver en årlig, tilbagevendende sportsevent og allerede nu er der tilmeldinger fra Holland, Spanien, Israel, England og Schweiz.
Prisen for deltagelse er 40 euro og dertil tilbyder lokale handlende særlige rabatter for indkvartering og forskellige produkter, som alle kan findes på hjemmesiden www.marbella4dayswalking.com.
Vil du vide lidt om, hvordan du kan forberede dig til denne 4-dages vandretur, kan du efterfølgende læse fysioterapeut Jacob Lindgreens gode råd og vejledning herunder.

Hvad er et walkathon?
Det første, kendte walkathon blev afholdt i San Juan, Puerto Rico i 1953 af en af Puerto Ricos mest berømte og indflydelsesrige skuespillere, Ramón Rivero, bedre kendt som Diplo. Han gik 80 mil (128,7 km) fra hovedstaden San Juan til Ponce på den anden side af øen for at indsamle penge til Liga Puertorriqueña Contra el Cancer (Puerto Ricos Kræftens bekæmpelse). Her indsamlede Ramón Rivero 85.000 dollar på blot fire dage. ”The walkathon” blev til en historisk begivenhed, som dannede grund for en fælles bevidsthed og som siden da er blevet kopieret verden over med forskellige formål.

 

Er du klar til Marbella 4Days Walking?
Af fysioterapeut Jacob Lindgreen, Centro Sanum

Når du skal gå langt, vil du belaste særligt fodens bærende strukturer. Derfor kan det være en god ide at få foretaget en stabilitetstest af fod og ben, inden du kaster dig ud i udfordringen. En sådan test vil du kunne få foretaget bl.a. i Centro Sanum og den vil give dig et billede af, om du skal træne og/eller strække særlige muskelgrupper eller om du måske har behov for støtte fra et individuelt, tilpasset indlæg.
Lange vandreture i et varieret terræn udfordrer muskler, led og balanceevne. Det er derfor vigtigt at have det rette fodtøj, der netop giver din fod en god støtte både på asfalt, sand, grus, græs og fliser, som du vil opleve til Marbella 4Days Walking. Vi har alle forskelligt formede fødder, og der findes mange forskellige skomærker, som alle prøver at udmærke sig på forskellig vis, men du skal give dig tid til at finde sko, som passer godt til netop dine fødder. Til denne 4 days walking ville jeg selv bruge en løbesko eller en vandresko. Begge sko er kendetegnet ved at være fleksible i sålen i gangretningen og have en god, absorberende effekt ved fodisæt. Hvis du vælger en sko, som ikke støtter din fod tilstrækkeligt eller er helt uden absorberende materiale, så vil du i højere grad risikere overbelastingsproblemer i form af skinnebensbetændelse, hælspore, svangsene-irritation, achillessene-irritation, forfodssmerter og endog knæsmerter, hoftesmerter og rygsmerter.
Når skoene er på plads, så skal træningen også være det. Kroppen overbelastes, hvis ikke du har trænet muskler og du vil senere risikere en overbelastningsskade. Så hvis du slet ikke er vant til at gå lange ture, skal du senest i gang med træningen tre måneder før eventen løber af stablen. Du skal starte med kortere ture og så langsomt forlænge dine gåture, så du til sidst kommer op og prøver at gå omkring 20 km. Således ved du også, hvad der er i vente.
Ikke kun ens fysiske tilstand med muskler og led er en vigtig forberedelsesfaktor. Kost og væske op til gåturene er også afgørende for præstationen og oplevelsen. Sørg for at medbringe vand og nogle energibarer eller frugt, så du altid har ekstra ”brændstof” inden for rækkevidde.
Efter hver dag med 20 kilometers vandring er det vigtigt at få blødt de stive ben op og få strukket musklerne i ben og ryg godt ud. Du kan ”bløde” musklerne op med et varmt bad, sauna eller massage, hvortil du med fordel kan bruge en god massagecreme med kampfer, arnica eller lignende. Det vil gøre din krop langt mere klar til yderligere 20 kilometer den følgende dag.

Gode tips til Marbella 4Days Walking:
• Sørg for at have gået skoene til – gå aldrig langt i helt nye sko.
• Sørg for at bruge løbe- eller vandresokker, så nedsætter du risikoen for vabler.
• Tag evt. en pakke Compeed-plastre med på turen. Hvis du får vabler, vil du være lykkelig over at have taget dem med.
• Husk at nyde naturen og samværet, så føles turen heller ikke så lang – god fornøjelse!

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.