Chokoladesouffle med jordbærsorbet

Chokoladesouffle med jordbærsorbet

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Denne chokoladedessert er en klassiker, som også kaldes Chokolade Coulant. Den tilberedes koldt, for derefter at blive bagt i ovnen, hvormed opnås dens originale tekstur, sprøde ydre og de flydende indhold.

Vi serverer her souffleen med en sorbet af jordbær. Til sorbeten er der brug for et middel til at anti-krystallisere (anticristalizante), så isen ikke bliver hård, denne fås i gourmetforretninger. Alternativt kan man røre energisk i sorbeten flere gange under frysningen.

Ingredienser til 4 personer:

Chokoladesouffle
(Der bliver ca. 13 souffles, men de kan fryses).
100 g kogechokolade
75 g smør
3 æg
50 g flormelis
1 spsk. hvedemel
Små aluminiumsforme
Jordbærsorbet
(Opskriften giver cirka en halv liter, også denne kan opbevares i fryseren).
100 g jordbær
"Anticristalizante"
100 g flormelis
1/2 pose isterninger

Tilberedning:
Sorbet
Hæld isterninger, sukker og anti-krystillaseringsmidlet i blenderen. Tilsæt jordbærrene, og rør med en ske, før der blendes igen. Sæt i fryseren i ca. 2 timer.

Souffle
Først blandes smør og chokolade i en skål sat i et vandbad over en gryde kogende vand.
Æggehviderne piskes med den ene halvdel af sukkeret, og blommerne med den anden del. Hviderne vendes forsigtigt i blommerne, og derefter blandes chokoladeblandingen i, en skefuld ad gangen, så luften beholdes i æggene.
Fedt formene med en smule smør og drys med lidt hvedemel. Fordel dejen mellem formene. Dejen må kun fylde halvdelen af formen. Også disse sættes i fryseren et par timer.
Derefter opvarmes ovnen til 180º, og souffleerne sættes frosne i den varme ovn. De bages i omkring 14 minutter, afhængig af, hvor meget, man har hældt i hver. Stik eventuelt en gaffel eller knivspids i én af dem, og mærk, om den indre del er gennemvarm, mens den ydre skal er sprød.
Det er ikke nemt at opnå et perfekt resultat, men det er en smuk dessert, specielt serveret med jordbærsorbeten, der også giver en temperaturmæssig kontrast.

Af Cerro de Hijar

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa