Det danske magasin i Spanien

Det er vel næppe gået nogens næse forbi, at jeg er vild med jul og shopping, og derfor figurerer begrebet juleshopping ret højt på min liste over yndlingsbeskæftigelser. Og kan det så også foregå i perfekte rammer (her tænker jeg hverken på Alhaurín eller Ejstrupholm, med al respekt), er jeg tæt på at være lykkelig. Det helt rigtige sted er en storby, der er pyntet op på den lækre måde med masser af små lys, klassiske juletræer, duftende boder med varme kastanjer og vin, fakler og julemænd i fine dragter. Ligger byen samtidig her i landet, er det toppen. Og det gør Palma heldigvis.
En time og tyve minutter i fly, og vupti, så er man i der.
Inden jeg gør mig klar til at bruge et seriøst beløb i Palmas lækre butikker, booker jeg mig ind på Hotel Santa Clara, der ligger dejligt midt i den gamle bydel.

Kun fem minutters gang fra det pulserende byliv ligger Hotel Santa Clara så fredeligt, at man skulle tro, det var ude på landet.

Jeg bydes velkommen af Tomeu Escalas, der sammen med sin bror åbnede Hotel Santa Clara i april 2008 efter en gennemgribende renovering af et gammelt byhus, der igennem århundreder har være beboet af byens aristokrater. Bygningen støder op mod Monasterio de Santa Clara – et kloster med rødder tilbage i 1200-tallet. Her lever et ukendt antal nonner i total isolation. Lidt spooky, synes jeg, men samtidig et element, der er med til at understrege fredfyldtheden. Den eneste kontakt, man kan få med nonnerne, er igennem en lille luge ved indgangen, hvor der sælges hjemmebagte kager. En sindrig karrusel bringer betalingen ind til nonnerne, og kagerne ud til dig.

Lækre lækre værelser  med hvarken mere eller mindre end du skal bruge – som for eksempel en højtaler til din Ipod eller Iphone.

Man fortæller mig, at kvarterets brudepar sætter en kurv med 12 æg til nonnerne på bryllupsmorgenen – det skulle betyde held og lykke.

Escalas-brødrene overtog et større hotel efter deres forældre beliggende i Magaluf, og ønsket om at udvide med et byhotel midt i Palma blev opfyldt, da de erhvervede sig ejendommen på Carrer Sant Alonso. Renoveringen af den smukke, gamle bygning er foretaget med stor nænsomhed, kvalitetsbevidsthed og udpræget sans for detaljer. Stilen tiltaler mig – måske fordi den virker skandinavisk med masser af lys, luft og højt til loftet midt i omgivelser, der byder på smalle gader, tykke mure, høje porte og jalousi-skodder.

Jeg er meget kræsen med senge men Santa Claras er de bedste jeg nogensinde har sovet i – hvorfor jeg sov alt for længe første nat – 11 timer!

Her er så gennemsyret god stil, at jeg føler mig som statist i en reklamefilm for et eller andet dyrt og lækkert. Jeg går ud på balkonen og kigger hen ad gaden, og selvfølgelig kommer en habitklædt mand kørende på en fancy cykel med kurven fyldt med friske blomster. Blæret!

Santa Claras receptionschef er svensk og hedder Lisa Olin. Sammen med sine kolleger sørger hun for, at jeg har det som blommen i et æg, og efter en dejlig dag med shopping og besøg på Palmas museum for moderne kunst (Fundació Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma) bygget op i og omkring den gamle bymur (et must!) spørger jeg Lisa om, hvilken restaurant hun vil anbefale til middagen om aftenen.
"Forn", siger hun prompte. "Og så kan du prøve Xoriguer i morgen".

Det skal vise sig, at hun er god til at vurdere mine kulinariske lyster, for begge restauranter, meget forskellige som de er, er fine oplevelser.

Til smagsløgene
Hotel Santa Clara har en hyggelig, men moderne indrettet morgenmadsrestaurant, hvor der serveres kaffe og friskpresset juice, og så kan man selv tage for sig af retterne på buffeten.
I løbet af dagen har man mulighed for at købe sandwich og små, lækre retter til at nyde på værelset (roomservice) eller på hotellets pragtfulde tagterrasse, hvorfra der bl.a. er udsigt til katedralen.

Forn er en super hyggelig restaurant med dejlig mad, herlig betjening og seje detaljer.

Som anbefalet spiser jeg Forn den første aften. Restauranten er indrettet i et stort byhus med et lækkert barmiljø i underetagen og forskellige spisestuer på de andre etager.

Sammen med velkomstdrinken får jeg en pastil i en fin lille skål. Hold da op, tænker jeg. Regner de mon med, at jeg får halsbrand af maden? Snart viser det sig, at pastillen er en serviet, der udvider sig, når den overhældes med lidt vand. Smart!

Godt vejledt af en dygtig tjener vælger jeg en mallorcinsk Pinot Noir vin til middagen, så består af tatar med vagtelæg, alger og langostinos samt en pæreravioli med gorgonzolasauce. Bagefter nyder jeg en kop kaffe i baren, mens jeg sludrer med Forns ejer, Christian Baqués, om livet i Palma og den internationale skare af gæster, som alle bydes velkommen af indehaveren selv.

Kobebøf på Xuriguer serveret af restaurantens ejer, Guillermo Miró og perfekt tilberedt af to dygtige kokke.

Næste aften går turen til Xoriguer, en traditionel baskisk restaurant, hvor indehaveren, Guillermo Miró frister med friskfanget fisk, store bøffer og et enormt vinkort. Jeg vælger kobebøf, som jo udmærker sig ved, at kvæget fodres med bl.a. kakao og øl og jævnligt får massage. Resultatet er smagfuldt og meget mørt kød, som jeg indtager med letgrillede friske artiskokker. Også denne restaurant gjorde Lisa Olin ret i at anbefale.

www.santaclarahotel.es
Læs mere om Santa Clara på hotellets hjemmeside. Her finder du detaljeret information om værelserne og faciliteterne.
Eller ring til hotellets svenske receptionschef på tel: +34 971-729231

Fly til Palma
Flere flyselskaber har daglige, direkte fly mellem Málaga og Palma.
Air Berlin: www.airberlin.com
Spanair: www.spanair.com
Man kan naturligvis også bestille via et rejsebureau.

Pakker til alle – og til mig selv
Palma er et overflødighedshorn af lækre forretninger, highstreet-butikker og designergrej. I nogle gader ligger hippe, små butikker side om side med fantasifulde smykker og boho-tøj. Der er sådan lidt luksus-hippie over det. Den mest eksklusive shopping finder sted på Avda. Jaume III og i gyderne omkring Paseo de Born, hvor der er Cartier smykker og Jimmy Choo sko, Burberry frakker, Escada bluser og Dior tasker. Palma har selvfølgelig også Zara, H&M og El Corte Inglés, men drop det, for det har vi jo også herhjemme

Jeg kunne ikke drømme om at forære en gave, som jeg ikke selv er vild med, så derfor begynder jeg i en af de butikker, hvor jeg ved, at der gevinst. Carolina Herrera laver simpelthen det mest fantastiske duftlys. Det dufter bare så meget af jul… Min jul, i hvert fald. Lyset hedder Mizensir (Geneve), koster 50 euros – er altså ikke billigt, men af suveræn kvalitet og skal kun brænde i stuen i 5 – 10 min., og så dufter der skønt en hel aften. Alle bør have sådan et lys i december! Jeg er ikke præcis Carolina Herrera-typen, hvad angår tøj, men jeg finder de skønneste øreringe (til mig selv) og et fantastisk bælte til min mand. Hos Colmado Sto. Domingo (C/ Santo Domingo 1) finder jeg masser af gaver til min madelskende familie. Servicen, udbuddet og shoppeoplevelsen fås bare ikke bedre end her. Lokal kunst er der også meget af. Krukker og fade på den lækre måde. Altså ikke skabt i støbeforme og påmalet blanke, farvestrålende blomster, som vi kender det herfra. Mine keramikgaver pakkes flot ind, og sendes hjem til Málaga med fragtmand.

Belæsset med gaver bevæger jeg mig ud i det smukt julepyntede Palma og suger til mig af den inspirerende stemning og den seje stil. Frokosten indtages på Café Cappuccino, som der er flere af midt i byen. Herlig mad, sød betjening og et glas god vin. Sådan fejrer jeg mine juleindkøb, og glæder mig til at give gaverne til dem, jeg holder af.

Af Helle Espensen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.