Det danske magasin i Spanien
Bamses Venner giver koncert på Costa del Sol

Bamses Venner giver koncert på Costa del Sol

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Den 9. oktober står Benalmádena’s Plaza de Toros i danskernes tegn, når tyrefægtning og flamenco erstattes af dansktopklassikere, som Vimmersvej og I en lille båd der gynger. Bamses Venner debuterer med deres første koncert på spansk jord

“100 procent dansk i 100 procent spanske omgivelser”, sådan beskriver Henrik Andersen fra Eventhuset arrangementet, der løber af stablen i næste måned i Benalmádena Pueblo.

”Bamse er noget af det mest folkekære, der findes, og flere generationer kan synge med på hans sange. Derudover kan publikum forvente et hidtil uset mix af comedy, koncert og god dansk 80´er musik.

Amin Jensen åbner aftenen med sit nye Comedy Show, hvorefter Bamses Venner spiller i fuld koncertlængde, og så runder vi af med After-Party i bedste 80´er stil”, siger han.

Bamse: ”Spanien kan lære af fransk tyrefægtning”
Selvom det er første gang, Bamses Venner giver koncert i en Plaza de Toros, er det ikke første gang, Flemming Bamse sætter sine ben i en tyrefægterarena. Han har nemlig været i en som ganske ung.

”Ja, på Mallorca da jeg var 20, og jeg var på ferie med mine forældre. Men siden da har jeg ikke været i Spanien”, fortæller han til La Danesa.
Da jeg herefter spørger indtil hans mening om Cataloniens forbud mod tyrefægtning undviger han at blive blandet ind i debatten, men fremhæver dog de franske tyrefægtertraditioner som et eksempel til følge.

”Jeg ved, at de også har tyrefægtning i Sydfrankrig, hvor det gælder om at få lirket nogle bånd af tyren i stedet for at slå den ihjel. Det kunne våre en anden nåde at gøre det på…” siger han.

Ny cd går tæt på Bamse
Sangene på Bamses nye cd ”Tæt på” er skrevet personligt til Bamse af gode musikerkollegaer som Michael Falch, Anne Linnet, Poul Krebs, Kim Larsen og Lars Lilholt. Især Michael Falchs sang ”Jeg følger mit hjerte” går tæt Bamse, som blandt andet afslører musikerens usædvanlige barndom.

”Michel Falchs sang er skrevet på baggrund af et tre siders interview i Berlingske Tidende, som blev trykt sidste efterår. Sangen ”Jeg følger mit hjerte” er faktisk min livshistorie kortet ned til en sang”, siger Bamse.

Et andet nummer på den nye cd har titlen ”De spanske bjerge”. Sangen er skrevet af Bamses gode ven og kollega Nikolaj Christensen.
Henrik Andersen fra Eventhuset beskriver den nye cd ”Tæt på” som en naturlig dedikation til Bamse som en af Danmarks mest fremtrædende musikere.

”Store dele af den danske musikverden ser stadig Bamse som det største talent indenfor dansk musik. Derfor har så mange fremtrædende musikere skrevet musik til hans nyeste cd.”, siger han og tilføjer:

”Bamse tog – med succes – et stilskifte i starten af dette årtusind. Han tabte sig gevaldigt, fik langt hår og hestehale, og optrådte i sort jakkesæt. Det var helt fint! Men nu er vi tilbage, hvor vi startede og alle kender ham.”

Spanien vinder på golf og fodbold
Bamse deler golfinteresse med mange af de danskere, der bor på Costa del Sol.
”Dem, jeg spiller golf med i Danmark, kommer til Benalmádena for at høre koncerten. Der kommer vel ti stykker, hvis ikke flere. De kender golfbanerne og jeg glæder mig meget til at spille på dem”, siger han.

Udover golf interesserer Bamse sig for fodbold, som han afslører en stor viden indenfor, da jeg spørger ind til hans vurdering af Laudrup’s chancer for at føre RCD Mallorca op i ligaen.

“Han skal nok få holdet til UEFA, hvis de får økonomisk opbakning. Jeg ved, at Rafael Nadal støtter ham, da hans bror er hjælpetræner for Laudrup”.
Da jeg spørger, hvem han holdt med under VM-finalen mellem Holland og Spanien, afbryder han mig næsten:
“Jeg holdte i hvert fald ikke med Holland! De spillede meget beskidt. Desuden var Spanien også det bedste hold under hele turneringen. De har nogle gode spillere som Iniesta.”

 


Solgt 3,5 mio plader
Vi kender alle Bamse som den folkekære musiker, der i 1980 ved det danske Melodi Grand Prix røg helt til tops med sangen Tænker altid på dig. “Fem år tidligere var første album kommet på gaden, men fra 1980 og frem har det været én stor succeshistorie”, fortæller Bamses manager, John Madsen og fortsætter: “Sammen med Kim Larsen og Shu-Bi-Dua er Bamse det eneste store danske navn, der siden 70’erne har formået at holde sig på toppen. Han har gennem årene solgt mere end 3,5 mio plader og den dag i dag sælger han årligt ca. 50.000 opsamlings-CD’er”, slutter John Madsen, der stadig mærker stor interesse for Bamse, specielt efter han i foråret sendte sin nye CD på gaden og tilmed vandt All Stars konkurrencen på TV2.

 


Billetinfo

Ståplads: 40 euro / Siddeplads: 50 euro

Her kan du købe billetter:

Fuengirola/Mijas: Vitamina (Centro Idea), Hair Inspiración (EuroMarket), UniOptica, Café Copenhagen, Café La Vida, Holger Danske, Karen & Martin, Favoritten, Casa Danesa, Private Investment v/John Frank Arroyo de la Miel: Frisør Kazzi
Torremolinos: DSS
Marbella: Handelsbanken
Torre del Mar: DSS + Muebles Piramides Puerto
Almuñecar: Café Rosa + Mette Owens
 

Book online på henrik@eventhuset.es – Info-linie tel. 670 63 57 86 Bus fra Almuñecar, Nerja og Torre del Mar.

Ring Mette Owens tel. 639 86 13 41

Bus fra Fuengirola til tyrefægterarenaen og retur, ring tel. 670 63 57 86.

Af Lajka Hollesen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa