Det danske magasin i Spanien
Skynd dig at få julevinen og gaverne i hus hvis du har specielle ønsker til din juleaften

Skynd dig at få julevinen og gaverne i hus hvis du har specielle ønsker til din juleaften

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Flere og flere af vores leverandører klager over mangel på råvarer og transportproblemer og kæmper med store prisstigninger på diverse råvarer.

Efterveerne af corona-pandemien med den pludselige opbremsning af den økonomiske aktivitet, nedlukninger og begrænset produktion og transport begynder nu at vise sig. Ikke bare her i Spanien, men på verdensplan.

I takt med at den globale økonomi er kommet i gang efter corona-krisen har det massive opsving øget efterspørgslen på varer og råvarer af stort set alle slags. Råvarerne er steget eksplosivt i pris og flere vinhuse har enten problemer med at få flasker til at hælde deres vine på, kasser til at sende dem i eller etiketter til at sætte på flaskerne. Manglen på varerne til at dække den nødvendige ret store efterspørgsel sætter sig på priserne. For slet ikke at tale om fragtraterne som er steget kraftigt de seneste måneder. Allerede nu, i starten af november, begynder vi at se prisstigninger fra vores leverandører, så mit gode råd til jer er at få julevinen og gaverne i hus så snart som muligt. Vi kan ikke som andre år genbestille for eksempel lys fra Sirius i Danmark inden jul, varerne er udsolgte og transporten når simpelthen ikke til os i tide. Selv om vores butikker er fyldte med varer lige nu, er der altså en risiko for at vi ikke kan skaffe netop den julegave eller vin som du godt kunne tænke dig til tiden. Så vær ude i god tid.

Og hvilke vine skal du have på julebordet i år 2021?

Et af de begreber vi hører oftere end nogensinde er “Viñedo Singular” som betyder enkeltmarksvin og er som begrebet antyder, vine fremstillet på druer fra en og samme mark. Kravene for at få marken erklæret Viñedo Singular er blandt andet; At vinstokkene skal være mere end 35 år gamle og give et udbytte på højest 5000 kilo pr.hektar og druerne skal håndplukkes.

Marken er særligt udvalgt og der tages højde for specielle forhold som jordbunden, klima, beliggenhed m.v. der gør at druerne har de mest optimale forhold og vil således tydeligt sætte sit aftryk på den endelige vin. Begrebet er derfor beslægtet med terroir.

Som regel er en enkeltmarksvin i en klasse for sig, og typisk vine i en højere prisklasse og bedre kvalitet.

Her er nogle af mine enkeltmarks favoritter som passer til julemaden.

Lopez Cristobal Parcela 1 – fra Ribera del Duero

Er den sidste nye vin fra huset. Vinen hylder den første parcel som winemaker Galo Lopez plantede sammen med sin far, Santiago for 35 år siden. Vinen er en opgradering af deres normale Reserva og deres tidligere “Selección”, som begge udgår af produktion og giver plads for denne fantastiske nye 100% Tempranillo vin fra den allerbedste parcel Finca Valera, hvor hver vinstok kun får lov til at produce meget få drueklaser, og derved forhøjes intensiteten og kvaliteten i vinen. Druerne bliver naturligvis håndplukket. Gæringen af vinen foregår på et helt specielt roterende gæringskar, som formår at trække ekstra fine smagsnuancer og rundere tanniner fra drueskindet. Efter gearing modnes vinen i 12 måneder på 70% franske og 30% amerikanske egetræsfade. Der er tale om en magisk Ribera som både har power og elegance. Ved ophældning i glasset ses intensiteten tydeligt, den er mørklilla, klar og flot. I aromaerne finder du sorte kirsebær, brombær, kakao, vilde hindbær og vanilie. I munden er den kødfuld, koncentreret og kompleks, og vil kombinere fantastisk med julemaden. Kan købes for kun 25.95 I 0.75L eller i Magnum-størrelse, 1.5 liter til 55€


Finca La Blanquera fra Ribera del Duero

La Blanquera er navnet på den vinmark som druerne kommer fra. Vinen er lavet som en hyldest til vinmageren Juanmas bedstefar, som fra starten mente at de bedste druer var at finde på denne mark som ligger i 870 meters højde, hvilket er meget højt I Ribera del Duero. Dengang man plantede stokkene var resten af familien ikke overbevist, men med tiden, er det blevet til familiens bedste vinmark, der udelukkende består af kalksten, og helt hvid at se på, derfra dens navn “blanquera” som betyder hvid. Her oppe i højden finder man ekstreme vejrforhold med lidt nedbør som gir koncentrerede druer, egnet til topvine.

Efter temperaturstyret gæring for optimalt udtræk af farve, smag og tannin, modnes saften i 36 måneder på 80% franske og 20% amerikanske fade. I vinen finder du mange noter af den helt mørke slags, lige fra supermodne frugter, blommer, svesker, krydderier, kaffe, tobak og til mørk chokolade, mokka, urter og modne bær. Varm, krydret, kompleks, imponerende og powerfuld er nogle af de ord som kommer frem når du smager vinen. Den er så flot sat sammen, harmonisk og luksuriøs. Og så er der kun produceret 2.400 flasker. En af dem kan blive din til juleaften for kun 42.50€ i 0.75l. Du kan også købe den i større flasker hvor vinen med tiden udvikler sig bedre end i en lille flaske. Ja, her er størrelse helt klart vigtig, og jo større jo bedre. Blanquera kan købes i Magnum 1.5 liter til 85€, I Jeroboan 3 liter til 235.95€ eller i hele 5 liter til 395€


Rigtig glædelig jul til jer alle.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa