Det danske magasin i Spanien
Sådan klarer de krisen…

Sådan klarer de krisen...

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Pia Carlsson, RSB Golf (Marbella)

Hvordan klarer du dig gennem Coronakrisen?

Jeg får ryddet op i alting – både privat og arbejdsmæssigt. Alt det administrative og opdatering af hjemmesider har taget meget af min tid. Men først og fremmest bruger jeg denne ufrivillige pause til at samle tankerne om vores fremtidige golfpakker. Vi skal have en masse godt at tilbyde for hurtigt og effektivt at få gang i hjulene, så snart vi kommer ud af Coronakrisen. Jeg er sikker på, både Spanien og RSB Golf kommer stærkt igen.

Hvordan synes du, den spanske regering har grebet Coronakrisen an?

Fornuftigt! Jeg syntes nu ikke det er så slemt med “indespærring”, som så mange siger. Det er selvfølgelig en forfærdelig situation for rigtig mange, men hvis vi alle gør, som vi får besked på og holder os hjemme, kommer vi hurtigere igennem krisen. Det er jo bevist, at det virker med “lock down”.


Hans Hugo From, Helle Hollis (Málaga Lufthavn)

Hvordan klarer du dig gennem Coronakrisen?

I løbet af marts gik vi fra at have 1.000 til 50 biler på gaden. Det var ikke let at finde ekstra parkeringsarealer til så mange biler, som ellers er på gaden. Det var heller ikke let at sende 80 procent af vores medarbejdere midlertidigt hjem, men det var stærkt nødvendigt.  

Jeg selv arbejder hjemmefra og må sige, det fungerer helt OK. Jeg har i 22 år undgået at have min arbejdsmail med hjem, men nu klappede fælden. Arbejdsliv og privatliv glider nu mere ind i hinanden. Det er hyggeligt hver dag at spise frokost med min kone. Men jeg savner kollegerne og medarbejderne – helt klart.

Hvordan synes du, den spanske regering har grebet Coronakrisen an?Grundlæggende ganske godt. Regeringens hjælpepakker i form af delvist statsgaranterede lån har været velmente – ingen tvivl om det. Desværre er der en del banker, der har benyttet sig af situationen og har beregnet sig urimelige renter og stiftelsesomkostninger og det synes jeg, er er skam. Men vi kommer stærkt igen. Vi har været ude i kriser tidligere og er hver gang kommet styrket ud.


Jacob Lindgreen, fysioterapeut (Mijas)

Hvordan klarer du dig gennem Coronakrisen?

Det er hård kost – ikke mindst økonomisk. Som fysioterapeut må jeg kun behandle i absolut nødvendige tilfælde, så min indtjening er kraftigt berørt. Statens hjælpepakker rækker slet ikke og består dybest set kun i nogle lån og udskydelser af betalinger af skatter. Derfor må jeg tænke i nye baner for at skaffe indkomst. Det er blevet til fysioterapi-online.dk, hvor jeg tilbyder konsultationer over skype. Vi har fået en fin start, så inden længe blive platformen udviddet med video genoptræning- og træningsprogrammer.   

Hvordan synes du, den spanske regering har grebet Coronakrisen an?Det er svært at bebrejde regeringen noget. Mit håb er, at vi lærer af denne krise og bruger den til at forberede os på tilsvarende kriser i fremtiden. Mit håb er også, at vi får en decideret reform af skattesystemet for selvstændige i Spanien. Som systemet er nu – med en månedlig fast høj ydelse til Seguridad Social – er det svært at få nye ”start ups” motiveret, og tilsvarende kommer vi hurtigt til at styrtbløde, så snart det går ned ad bakke.  


Christian Cortez Campos, Webhelp (Torremolinos)

Hvordan klarer du dig gennem Coronakrisen ?

Vi fik os heldigvis mobileret hurtigt, da Coronavirussen begyndte at brede sig. Allerede inden Spanien blev erklæret i undtagelsestilstand arbejdede 90 procent af vores medarbejdere hjemmefra. De sidste ti procent fulgte ugen efter. Da vi er et callcenter kan vi holde dampen oppe og, trods krisen, klarer vi os ganske godt. Fysisk er vi længere fra hinanden, men sammenholdet blandt vores 90 medarbejdere er blevet stærkere. Vi er alle taknemmelige for at kunne beholde vores job.

Hvordan synes du, den spanske regering har grebet Coronakrisen an?

Generelt mener jeg, at de spanske myndigheder har håndteret det rigtig godt. Det er let at kritisere, men det er umuligt at sige, hvad der præcist skal gøres i en så ny og svær situation for alle. Selvom udgangsforbud lyder alvorligt, virker det som den rigtige løsning lige nu. De økonomiske og sociale konsekvenser bekymrer mig naturligvis.


Morten Møller, La Peña de Dinamarca (Mijas)

Hvordan klarer du dig gennem Coronakrisen?

Tiden er gået med tilbagevenden til selvbiografien af Michelle Obama “Min historie” og en tiltrængt oprykning på hjemmekontoret. Det er nu dobbelt så rummeligt…!

Og så med at forberede os på, at fodbolden får lov til at rulle på ny på Estadio La Rosaleda. Bookinger til Malaga-kampe gennem os er i sagens natur blevet annulleret, men vi forbereder os på sæsonen 2020/21. Vi er lykkelige for, at vi med succes fik overstået vor Dario Campeotto-event på restaurant Dôss i Cabopino, inden Spanien blev lukket helt ned. Det ville have været et kæmpe arbejde med aflysning og tilbagebetalinger.

Hvordan synes du, den spanske regering har grebet Coronakrisen an?

Godt. Fokus har været på at mindske helbreds-risikoen. Corona-virussen har jo vist sig ganske forfærdelig og udover, at den spanske regering så faren sent, har den handlet rigtigt. Men Spanien er jo på mange måneder en kompliceret størrelse. Det har også denne sag vist. Og sikke nogle bøde-størrelser, man hører om. Dem har spanierne vist slet ikke råd til at betale!

Nu smutter jeg lige ned med skrald!


Ole Højer, Ole Optica (Nerja)

Hvordan klarer du dig gennem Coronakrisen?

Hurtigt stod det klart, at det galt om at få rebbet sejlene i butikken i en fart og få lagt de faste omkostninger om til en tilstand af absolut dvale. Omkring den 14. marts forsvandt vores kunder nærmest fra den ene dag til den anden. Som optiker har vi ret til at holde åbent, men det giver ingen mening, når folk holder sig hjemme. Derfor er jeg kun i butikken tirsdag og torsdag formiddag. 

På hjemmefronten har krisen derimod givet mig tid til en masse ting med familien, som jeg ellers aldrig havde fået gjort. I vores dansk/spanske hjem forstår vi at hygge os.

Hvordan synes du, den spanske regering har grebet Coronakrisen an?

Det er unægtelig en utaknemmelig opgave vores nye regering er kommet på, men jeg synes de har gjort det godt. I grove træk gør alle EU’s regeringer det samme – men med hver deres pengepung. De ses tydeligt når man sammenligner de danske og spanske hjælpepakker.  


Mogens Dahl, Kiropraktor (Fuengirola)

Hvordan klarer du dig gennem Coronakrisen?

Min klinik er midlertidigt lukket, for vi må slet ikke åbne. Privat lever jeg et stille, fem-stjernet liv. Min kone tryller i køkkenet (hun elsker det) og jeg får læst og skrevet en masse. Vi bor privilegeret med terrasse og garage indrettet som et lille gym, så jeg får også rørt mig. Det sagt, så kan Coronakrisen godt give mig søvnløse nætter.

Hvordan synes du, den spanske regering har grebet Coronakrisen an?

Vanen tro, tror man, tingene ordner sig selv. Regeringen var advaret, men troede virussen ville gå i sig selv. Når så først Coronavirussen skyller ind over landet trykker man på PANIK knappen og lukker alt ned – sågar også sundhedsklinikker. Hvis spansk økonomi i forvejen var ude på et sidespor, køres den nu helt af sporet. Vi skal virkelig tænke os godt om nu, for vi kører ind i et ukendt område, hvor alt kan krakelere.


Janus R. Nielsen, Anytech365.com (Elviria og Torremolinos)

Hvordan klarer du dig gennem Coronakrisen?

Det er den travleste periode i mit liv – både arbejdsmæssigt og privat. Med 400 ansatte, som pludselig skal til at arbejde hjemmefra, kom vores organisation og logistik på noget af en prøve. Oven i hatten har vi netop ansat 50 nye folk for at kunne følge med. Vores produkt er jo IT support til private og små/mellemstore virksomheder, og nu da alle skal arbejde hjemmefra, er det væltet ind med nye kunder til os. Når jeg kommer hjem – ofte sent – er min kæreste lige så smadret, som jeg er. Med fire børn, der skal følge hjemme-undervisning og også underholdes, får vi aldrig fred.

Hvordan synes du, den spanske regering har grebet Coronakrisen an?

Min holdning er kontroversiel, for jeg mener konsekvenserne ved at lukke landet ned, bliver langt værre end det man nu opnår. Man lukker ned for at redde liv, men dybest set er det kun år, der reddes, for – alt andet lige – er det samfundets ældste og svageste, der bukker under for virussen. Det nuværende ”lock down” vil betyde massive lukninger af virksomheder, flere millioner nye arbejdsløse, familier der må gå fra hus og hjem, og en utømmelig flod af sociale problemer. Bare vent…   

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa