Kirke, Klubber & Foreninger

Club Danés, Haza del Algarrobo, Ctra. de Mijas km. 2,2, 29650 Mijas Costa,

 
Club Danés – Kalender
Oktober
6. Swing Sisters – Udsolgt
7. Swings Sisters – ekstra optræden
13. Fernisering
15. Film og John Mogensen aften
17. Informationsaften for erhvervsfolk
 
SWING SISTERS
Så er det sidste udkald for tilmelding til matineen med Swing Sister. Deres første optræden lørdag d. 6. oktober er udsolgt, men der er endnu få billetter tilbage til søndag den 7. oktober klokken 14.00.
Da det er et begrænset antal billetter, som sælges efter princippet først til mølle, så grib telefonen nu og ring til Thomas: 952 475 151 eller meld jer til via Club Danés’s Facebook.
Dagen begynder med en velkomst drink, herpå serveres glaceret skinke med flødekartofler og salat efterfulgt af hindbærmousse. – og så begynder dansen til den svingende trio bestående af Kirsten Vaupel, Kirsten Siggaard og Lise-Lotte Norup, akkompagneret af Bo Siggaard Andersen. Yderligere information findes på vores hjemmeside www.clubdanes.dk og via Facebook.
 
Kunstudstilling: 
Lørdag den 13. oktober afholdes fernisering fra kl. 12.30 for Birgitte Mellentin. Birgitte er i dag bosiddende i Spanien. Hun har en flot karriere bag sig som scenograf på flere store skandinaviske teatre, film og TV, hvor hendes spændvidde forenede modernitet med antydningens kunst og en sikker, atmosfæreskabende stilfornemmelse. Hun har udstillet sine meget dekorative, farvestrålende blomster malerier flere steder i Spanien og Italien, og vi er stolte af, at turen nu er kommet til Club Danés.
Udover et møde med Birgitte byder vi naturligvis på det traditionelle glas Cava og lidt snacks.
 
John Mogensen Filmaften:
 Mandag d. 15. oktober afholder vi John Mogensen aften fra kl. 19.00. 
Thomas serverer John Mogensens livretter: Dansk hakkebøf med løg og æblekage med flødeskum. Under middagen synger og spiller Bent Silvester John Mogensen-sange og fortæller små anekdoter om ham. Til slut viser vi filmen ”Så længe jeg lever” om John Mogensens liv.
Alle er velkomne. Pris € 25, medlemsrabat € 5. Da vi har begrænset plads til filmen er bindende tilmelding og betaling hos Thomas eller på kontoret senest lørdag d. 13. oktober nødvendig.
 
Informationsmøde for erhvervsdrivende: 
Onsdag d. 17. Oktober kl. 1900 vil konsul Marisa Moreno Castillo fortælle om resultatet af det Internationale Diplomatiske og Erhvervsmæssige Forum, der blev afholdt i dagene 14. og 15. juni i Paladset for Kongresser og Messer i Malaga. 
Forummet var organiseret af Malagas Konsulære Korps og Det Kongelige Danske Konsulat i Malaga i samarbejde med lokale, regionale og statslige spanske myndigheder med fokus på områderne: Informations Teknologi og nye Teknologier, Fødevareindustrien, Byudvikling og infrastruktur samt turisme, kultur og sport.
Derudover vil hun tale om oprettelse og opstart af forskellige erhverv, samt de gældende forordninger der er kommet til i de senere år. Generationsskifte, etc. etc. 
Mødet vil blive holdt på spansk og engelsk (Oversættelse ved Lis Fårup)
Efter mødet vil der blive servere en forfriskning samt lidt tapas.
Af pladshensyn bedes man tilmelde sig hos Lis Faarup på tlf. 952472880 eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Revy kabaret kavalkade: 
En aktivitetsgruppe i Club Danes ønsker at genopfriske denne for foreningen tidligere meget omskattede aktivitet, revy og kabaret kavalkade. Derfor søger vi allerede nu aktører, tekstforfattere, syersker, pianist, scenograf, ja, alt hvad der skal til for igen at opføre en revy kavalkade.
Det er tanken at opførelsen skal ske i februar eller marts, 2019. Kom og vær med og deltag med det talent du/I har.
Henvend jer til Gudrun Lund-Andersen Mobil: 618 834 224 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Auktion: Den 10. november kl. 11:00 afholdes der auktion i Club Danes over ting, som medlemmer ikke længere har brug for og derfor har doneret til klubben. Hele provenuet går til klubben.
Mød talstærkt op, tag penge med hjemmefra og gør et godt køb. En liste over de ting, der bliver bortauktioneret vil blive hængt op på klubbens opslagstavle senest en uge i forvejen, og tingene kan beses fra kl. 9:00 på selve dagen.
Medlemmer der har ting, de ikke længere har brug for, og ønsker at donere til klubben, kan ringe til Lis på kontoret på Tlf. 952 472 880. Hvis du ikke selv har mulighed for at levere tingene i klubben, kan afhentning arrangeres. Ting modtages indtil en uge før auktionen. Der kræves, at de ting, der doneres, skal være:
Rengjorte.
Funktionsdygtige efter formålet.
Bliver tingene ikke solgt, kan klubben vælge at gemme dem til næste auktion eller skaffe dem af vejen. Hvis du ønsker at få dem tilbage, skal du informere derom i forvejen.
 
Skydeklub Danès efteråret 2018
Nu har skydeklubben sit program for efteråret klar og det ser således ud:
6. oktober Øvelses-skydning
13. oktober Kønnenes kamp
20. oktober Øvelses-skydning
27. oktober Sponsor-skydning
3. november Øvelsesskydning
10. november Mortens-and-skydning 100 p.
17. november Hekse-skydning med HEKSEFROKOST
24. november Øvelses-skydning
1. december Sponsor-skydning
8. december Øvelsesskydning / juleafslutning
 

 MARGRETHEKIRKEN

Avda. De Dinamarca 2 & Calle Ciprés 22, Las Lagunas, Mijas Costa
Tlf. 952 587 481
Website: www.margrethekirken.com
Kontoret er åbent: tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-12 samt onsdag kl. 15-17, hvor der også er café i kirken

Den danske præst:
Iben Merete Gabriel Snell
Edif. Andromeda II, C/Maestra Aspiazu 10 – 2A
29640 Fuengirola
Tlf. 952 460 495/mobil: 661 001 998
Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Årskontingent
på 70 € kan indbetales i kirken eller på vores konto i Cajamar: (IBAN ES87) 3058 0860 7927 2000 6999
(Swift: CCRIES2A)
 
Gudstjenester
Søndag den 7. oktober kl. 11.00: 19. søndag efter trinitatis - Christen Væver
Søndag den 14. oktober kl. 11.00: 20. søndag efter trinitatis – Iben Snell
Søndag den 21. oktober kl. 11.00: 21. søndag efter trinitatis – Iben Snell
Søndag den 28. oktober kl. 11.00: 22. søndag efter trinitatis – Iben Snell. Kirke tapas
 
Arrangementer:
Tirsdag den 9. oktober kl. 20.00: Brætspilsaften for unge (18 -30 år)
Kan du lide brætspil? I Solkystens Ungdomshus (SU) holder vi brætspilsaften, hvor vi både skal spille brætspilsklassikere som Skak, Backgammon og Kalaha, men også Hint, der vandt prisen for Årets Voksenspil 2014 og er et selskabsspil, hvor dine holdkammerater skal gætte, hvad du prøver at fortælle dem. Undervejs skal du både mime, tegne, nynne og tale om alt fra ‘Europæiske hovedstæder’ og ‘Filmskurke’ til ‘Sange om kys’ og ‘Pizzafyld’. Dine holdkammerater skal være opmærksom på dine hints, for der er altid noget, de ikke må gætte på. Vi glæder os til at se dine hints denne aften. Læs mere på facebookgruppen “Solkystens Ungdomshus (SU)”
 
Torsdag den 11. oktober kl. 19.00: ”På livets hav – under stjernerne på himlen”
Fortælle- og sangaften ved pastor Christen Væver Med udgangspunkt i Tommy Seebachs tekst – så er du og jeg alle sejlere på livets hav – vi er alle ude på livets store sørejse. Velkommen til en ny fortælle- og sangaften med nye gode - både humoristiske og optimistiske historier og sange - der kan vise sig at være som stjerner på himlen over livets hav. Stjerner - der måske kan fortælle os lidt om at finde kursen ud mod nye eventyr under himlen. ”Det er det håb, vi lever under, at mørket har sine stjernestunder”, siger Johannes Møllehave et sted. Har du ingen drømme, så oplever du heller ikke, at en drøm går i opfyldelse. Entré inkl. en dejlig hjemmelavet frokostbolle: 15 €. Billetter kan købes i kirken.
 
Søndag den 14. oktober kl. 13.00: Konfirmandundervisning starter
Nu starter konfirmandforberedelse med henblik på konfirmation i 2019. Der er indskrivning efter gudstjenesten og undervisning kl. 13. Medbring venligst dåbsattest.
 
Torsdag den 18. oktober kl. 9.00: Busudflugt til Acinipo og Setenil med afgang fra Feriapladsen
I samarbejde med Pia Bruun arrangerer Margrethekirken en udflugt til den nordvestlige del af Málaga provinsen. Vi skal besøge det 2000 år gamle romerske teater i Acinipo – også kaldet for ”det gamle Ronda”. Her slog romerne sig ned og anlagde en hel by med huse, gader og fortove, folkeforum, teater, og bade til mere end 2000 indbyggere. Vi skal også besøge den spektakulære klippeby Setenil de las Bodegas , hvis hvidkalkede huse stikker frem fra den lodrette klippe langs flodens løb gennem dalen – og høre om dens spændende historie. Under byvandringen gør vi stop for at smage på lokale produkter hos Setenils egen rødvinsproducent. Frokosten spiser vi i en bodega, indrettet under klippen. Pris for busudflugt inkl. frokost: medlemmer af Margrethekirken 50 € / ikke-medlemmer 55 €. Tilmelding senest søndag den 7. oktober til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Lørdag den 20. oktober kl. 14.00: Beachvolley for unge (18 -30 år)
Har du lyst til at tilbringe en lørdag på stranden sammen med andre unge danskere? I Solkystens Ungdomshus (SU) inviterer Rasmus til beachvolley. Solkystens Ungdomshus (SU) sørger for volleyball og net. Man må selvfølgelig også gerne komme lørdag d. 20. oktober uden at spille beachvolley, hvis man hellere vil snakke eller bade - alle er velkomne. Det bliver en hyggelig dag med masser af strand og venner, og senere om aftenen kan vi gå ud og spise sammen og drikke en øl, hvis I har lyst. Vi glæder os til at se jer. Læs mere på facebookgruppen “Solkystens Ungdomshus (SU)”
 
Torsdag den 25. oktober kl. 19.00: ”Hellere komme 15 minutter for sent end 15 år for tidligt”
Sang- og fortælleaften ved pastor Christen Væver Hvor det dog handler om at leve! Og når vi siger sådan, kan vi også tilføje, at det måske er vigtigere, hvilken kurs vi har stukket ud, end hvor hurtigt vi sejler over livets hav. ”Hvor din skat er, der vil også dit hjerte være”, sådan kan vi høre i kirken om søndagen. Så hånden på hjertet - er det pengene, der er det vigtigste for mange af os? familien? Kæresten? Fodbolden? Bøgerne? Rejserne? Vi skal høre om det måske mest kostbare i livet; nemlig tiden - og synge populære sange om og til tiden fra Lystige Viser og Højskolesang-bogen. Entré inkl. en dejlig hjemmelavet frokostbolle: 15 €. Billetter kan købes i kirken
 
Onsdag den 31. oktober kl. 10.00: Litteraturkreds i præsteboligen
Vi drøfter Peter Bastians bog: ”Altid allerede elsket”, som bygger på en samtale mellem den nu afdøde musiker og hans gode ven, Tor Nørretranders. Nye læsere er velkomne.
 
Onsdag den 31. oktober kl. 18.00: Halloween party i Børne- og Ungeklubben
Så er der igen gys og god mad for børnefamilier, den sidste aften i oktober. Kom udklædt.
Pris for deltagelse: 5 € per person. Tilmelding til Anni tlf. 611 392 700 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Torsdag den 1. november kl. 18.00: ”New Orleans Jazz Celebration” med Gyldenløwe Brygge
Så kommer et af de bedste Dixieland bands fra Norge og holder en koncert i Margrethekirken! De har kaldt deres show "New Orleans Jazz Celebration" som en hyldest til jazzen fra New Orleans, og det er præcis, hvad de vil spille! Der venter os en herlig aften! Bandet består af Steinar Hannevig (klarinet), Bjørn Skjelbred (trompet), Arvid Tangerud (trombone), Roger Frostad (klaver), Runar Gustavsen (banjo), Steinar Leite (tuba) og Erik Fingalsen (trommer). Billetter á 30 € (inkl. vin og snacks) kan købes i Margrethekirken og i Vitamina, Centro Idea, samt ved indgangen d. 1. november. Reservation på tlf. 952 49 33 89 (kl. 8 - 10) 
 
New Orleans Jazz Celebration
Gla’jazz orkester fra Norge spiller i Margrethekirken
Dixieland orkesteret Gyldenløwe Brygge har før turneret på Costa del Sol, og nu har danskerne mulighed for at opleve et af de bedre tradjazz bands fra Norge. Torsdag d. 1. november spiller bandet nemlig i Margrethekirken! Koncerten har de kaldt New Orleans Jazz Celebration som en hyldest til jazzen fra New Orleans.
Orkesteret spiller hyggelig gla’jazz og krydrer dette med lidt anekdoter og baggrund om numrene. I 2016 spillede orkesteret til den nordiske forening AHN’s 15-års jubilæum for fulde huse i kulturhuset i Nerja. Her var Gyldenløwe Brygge eneste trækplaster. Efter to timer og 15-16 numre, ville publikum ikke slippe orkesteret og forlangte ikke mindre end tre ekstranumre. Drengene fra bandet siger, de virkelig ”fik skub” af al applausen fra salen og spillede over evne.
Orkesteret lægger vægt på kontakten med publikum og forsøger at skabe en uformel tone, men hvor musikken, som præsenteres, skal være med præcision og rytme. De har haft et travlt efterår med koncerter rundt i Norge og flere jazzfestivaler. En nyindspillet CD bliver også medbragt, som det selvfølgelig bliver muligt at købe under koncerten.


 

Den danske kirke øst for Málaga

Præst Annalise Bager, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Menighedsrådsformand Kirsten Fredelund. Tlf. 0045 21 32 82 61, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Vinterkirkesæson: 1. november – 31. marts
 
 
Sæsonstart for Kirken øst for Málaga 3. november 2018
 
Så har vi endnu en gang glæden ved at skulle starte en ny sæson op. Det sker sædvanen tro med en dejlig høstgudstjeneste på tærskepladsen ved El Cherval bag La Herradura.
I år skal vi have indsat en ny præst, og vi glæder os til at tage imod pastor Annalise Bager og hendes mand Jacques Borggild.
Dette foregår lørdag d. 3. november kl. 13, og bagefter spiser vi vores medbragte mad og får hilst godt på hinanden efter sommerens pause.
Vi glæder os meget til at byde velkommen til Annalise Bager og hendes mand, som har skrevet denne lille hilsen til os:
 
Kære menighed.
Vi glæder os meget til 1. november, hvor vi begynder vores 2-årige ophold hos jer i Sydspanien. Vi har boet på Langeland i mange år, hvor jeg har været præst i et landpastorat med 3 sogne. 1. maj i år gik jeg på pension og vi bor nu i Mesinge nær Kerteminde i et dejligt parcelhus. Min mand er uddannet journalist og har rejst meget i udlandet i sit arbejdsliv. Han er flere gange danmarksmester i Bridge og vil gerne arrangere undervisning for jer, hvis det har interesse. Tilsammen har vi 6 børn og 11 børnebørn.
Som en del af mit præstevirke har jeg bl.a været beredskabspræst, tillidsmand, arbejdsmiljørepræsentant og daglig leder for vores ansatte og har i øvrigt passet mine 3 sogne med masser af aktiviteter for både børn, unge og ældre, bl.a sognerejser over det meste af Europa gennem de sidste 25 år.
Vi glæder os til at møde jer i kirkelig sammenhæng eller på anden vis og vil naturligvis forsøge at arrangere spændende aktiviteter i de to gange 5 måneder, hvor vi bor sammen med jer.
Bedste hilsener
Jacques Borggild & Annalise Bager
 
Kalenderen for november er følgende:
Lørdag den 3. kl. 13.00 Høstgudstjeneste med præsteindsættelse på tærskepladsen El Cherval bag La Herradura. Medbring madkurv, tæppe/stole, evt. solhat eller vindjakke samt godt humør.
Lørdag den 10. kl. 13.00 Gudstjeneste i Lux Mundi, Torre del Mar.
Lørdag den 17. kl. 13.00 Gudstjeneste i Fiskerkapellet i Almuñécar.
Søndag den 25. kl. 13.00 Gudstjeneste i Margrethekirken (transport i egne biler)

 

 

DANSK SPANSK SAMVIRKE -ALMUÑÉCAR

Urb. La Najarra Blq. 2 bajo Avenida de Europa 30 Almuñecar. www.almu.dk
 
VELKOMMEN TILBAGE
For hver d, der går, kommer der flere og flere medlemmer tilbage fra sommerophold i Danmark. Vi siger velkommen og vi glæder os til at se jer alle igen.
Medlemmer har på kryds og tværs besøgt hinanden i Danmark, og de fastboende i det sydlige Spanien har hygge sig sammen i sommerperioden. Venskaber der betyder noget og venskaber, som ikke går på sommerferie.
 
MAKE OVER I LOKALERNE
Der har været gang i pensel og en spand maling hen over sommeren. Vores indgangsparti og opslagstavler har fået en gang hvid maling. Det giver en lys og venlig entre. Vi forventer også en større overskuelighed i de opslag, som hænges op om foreningens forskellige aktiviteter. Køkkenet har fået ny vask, ovn og spule vandhane og der er blevet ryddet op og gjort grundigt rent.
Til læsehestene er der stribevis af skønne bøger og rigtig mange nye DVD er.
 
SÅ ER DER GANG I FORENINGEN
Omkring 25 medlemmer har deltaget i de to første fredagstræf i september. Ved medlemmernes hjælp er det lykkes os at lave en dansk frokostret, som sammen med den gode snak og opdatering på hinandens sommer, er nydt i fulde drag. Mums, lun leverpostej, tarteletter og smørrebrød.
Vores køkkenpersonale Gitte og Flemming er tilbage anden fredag i oktober med deres skønne mad.
Hobbyklubben starter den første mandag i oktober kl. 10:30 og petanque spillerne er gået igang på banerne bag foreningen.
Der vil være filmaften både den 4. og 18. oktober og andre aktiviteter starter op i begyndelsen af oktober, så hold øje med opslagstavler og hjemmesiden almu.dk
 
SPONSORER
I DSS er vi glade for sponsorer. De giver et bidrag til foreningens økonomi hvert år. Der er forskellige typer af firmaer repræsenteret i gruppen af sponsorer. Sidste skud på stammen er Costa Event ved Maggie Hjort. Maggie arrangere forskellige events. Lige nu er hun aktuel med Oktoberfest d. 20. oktober. Se mere på opslaget i forenigen eller costa-events.com
Vi er så heldige at vi har fået lov til at sælge billetter i foreningens lokaler hver fredag efter først til mølle princippet.
 
GÆSTEKORT
Hen over sommeren har bestyrelsen evalueret klippekortordningen,og har dels døbt det om til gæstekort og hævet prisen med 10 euro, så det nu koster 35 euro. De kort, der er i omløb, kan bruges op uden yderlig beregning.
Elsebeth Michelsen

 


Indlæg under bladets juli + august-nummer ”Foreningsnyt”

Asociatión Para Todos
Formand: Eigil Rasmussen
Mobil (+34) 670 659 931
 
SOMMERFERIE
 
Forening Para Todos holder sommerferie-lukket frem til søndag d. 16. september, hvor vi ser frem til at møde gamle og nye ansigter på søndagsmødet.
 
Para Todos ønsker alle vores medlemmer og støtter en rigtig god sommerferie.
 
Se hjemmesiden for menuer og information under fanen ”aktiviteter-kommende”.
 
Søndagsmøder:
Para Todos har fast åbent møde hver søndag mellem kl. 14-15 på restaurant Reginas på havnen i Fuengirola. Medlemmer af bestyrelsen kan træffes i dette tidsrum.
 
Arrangementoversigt:
Sommerferie fra den 24/6-16/9 som er første mødedag.
 
Medlem:
Et medlemskab koster 25,00 € for et kalenderår.
 
Det kræver at du er medlem for deltagelse i vores arrangementer. Til gengæld får du masser af hyggeligt selskab, sjove timer og nye venskaber.
Medlemskort kan købes ved klubbens ugentlige søndagsmøde.
 
Hjemmeside:
Hold dig ajour på vores hjemmeside for opdatering af arrangementer, ture og lignende oplysninger for klubbens aktiviteter.
www.paratodos.dk
 
På foreningens vegne
Dan Toldshøj
Dania Care
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com