La Danesa på Youtube

Kirke, Klubber & Foreninger

Club Danés, Haza del Algarrobo, Ctra. de Mijas km. 2,2, 29650 Mijas Costa,

Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - website www.clubdanes.dk
Åbningstider kontor: mandag-fredag: 10-14
Tlf. og fax: 952 472 880 Mobil: 635 292 602.
Skype: danskspansksamvirke
Åbningstider bibliotek: Mandag fra 11-13 og torsdag fra 12-14.
Restaurant Casa Danesa: se tekst. Tlf. 952 47 51 51
e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Kalender i september

2. Temaaften
14. Kunstudstilling – fernisering
17-18 udflugt
23. filmaften

Oktober

2.: Optakt – Columbus-tur
17.: Bustur - Columbus
 

Så er vi i gang!

Efter noget der hed sommer, men som ikke var det, i Danmark i hvert fald, er de fleste ved at være tilbage her på Kysten. I klubben startede vi traditionen tro den 1. september med dejlig hjemmelavet skildpadde, serveret af Thomas og co.
 
Det var glædeligt, at så mange mødte op den dag. Omkring 7o deltagere havde fundet vej til vores dejlige klub.
 
Det var 35. gang der blev serveret forloren skildpadde til klubbens åbningsdag, og som dengang for 35 år siden, serverede Laila den vellavede skildpadde, som det nu er Thomas og hans stab der forbereder i køkkenet.
 
Næste år er det 10. gang Thomas serverer forloren skildpadde.
 
Vore bridgespillere, gymnastikdrenge, petanquespillere og skydevenner er allerede i fuld gang og inden måneden er omme, er resten af vore mange aktiviteter i fuld gang.
 
Er man ikke medlem af Club Danés, så kontakt vor kontordame, Lis, på telefon 952 472 880, eller gå ind på hjemmesiden www.clubdanes.dk, og se hvad vi kan tilbyde af spændende aktiviteter.
 
I oktober har vi arrangeret en meget spændende tur, som vi har kaldt ”I Columbus’ fodspor ” og den foregår i dagene 17. og 18. oktober.
 
Mandag den 2. oktober vil der være en tema-aften med et foredrag om Christoffer Colombus. Efter foredraget viser vi filmen om Columbus ”1492 -Erobring af Paradiset”.
 
Forsat godt efterår.
 
Hilsen Formanden

Filmaften

Vi fortsætter i i det spanske tema med nok en film af Pedro Almodóvar.
Mandag d. 23. oktober, kl. 19.45 viser vi den Oscarbelønnede film: Tal til hende. Filmen vises med danske undertekster.
Filmen handler om to kvinder der begge ligger i koma, og mændene omkring dem. Den ene kvinde er tyrefægter og er blevet stanget af en tyr, den anden er ballerina og har været ude for en færdselsulykke. En smuk og rørende film.
Som vanligt tilbyder Thomas en ’filmmenu’ før filmen. Tilmelding nødvendig - senest lørdag d. 21. Oktober.

Kunstudstilling

Lørdag, d. 14. oktober afholdes fernisering fra kl. 12.30 for den danske kunstmaler og smykkedesigner, Inge Christensen. Inge er født og bor i Danmark, men besøger Solkysten regelmæssigt.

Udover en snak med kunstneren byder vi naturligvis på det traditionelle glas Cava og lidt snacks.

Bridgeklubben

Kom og spil med i vore ugentlige mandags og onsdags turneringer. Gæster er velkomne. Til- og framelding skal ske senest dagen før hos Jan Werum på 951 260 416 eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Gebyr for medlemmer er 3.50 € og for gæster 5.00 €. Dersom der er tilstrækkelig tilslutning, vil vi også kunne tilbyde undervisning for begyndere, mandage fra kl. 12.30 – 14.30, og for let øvede onsdage samme tid. Tilmelding nødvendig.
Husk at melde jer til efterårsturneringen lørdag d. 7. oktober kl. 11.00, og glem ikke vores bridge weekend i Frigiliana, der nu er udskudt til d. 4 - 5. november. Tilmelding sker hos Jan Werum eller på opslag i klubben. Yderligere oplysninger om efteråretsaktiviteter kan følges på vores hjemmeside: www.clubdanes.dk/bridgeklubben

Skydeklubben Danés

Skydeklubbens efterårsprogram
 
I efteråret er der planlagt følgende skydninger:

30. september La Cuenta-vinskydning 100 p.
7. oktober Øvelsesskydning
14. oktober Kønnenes kamp
21. oktober Pokalskydning
28. oktober Øvelsesskydning
4. november Mortensand-skydning 100 p.
11. november Øvelsesskydning
18. november Hekseskydning med Heksefrokost
25. november Øvelsesskydning
2. december Pokalskydning
9. december Øvelsesskydning / juleafslutning

Asociación Para Todos

Formand: Mogens MaimannSommerferien er slut
Vi håber, at alle vores medlemmer har haft en rigtig god sommer, trods det meget omskiftelige vejr der nu engang har kunnet opleves i Danmark for dem, der har været dér. Para Todos byder velkommen igen søndag d. 17/9 på restaurant Regina, hvor vi mødes og hygger i tidsrummet kl. 14.00-15.00. Og så er det tid til at få gang i bukser og skørter igen til Para Todos månedsfest d. 30/9 på restaurant Regina på Fuengirola Havn. Kom og hils på nye og gamle venner med hyggesnak, 3-retters menu og en swingom til festlig musik.
Pris 15,00 € for medlemmer og 20,00 € for gæster.

Arrangementer

17/9: Første søndag efter sommerferien åbner klubben kl. 14.00 på restaurant Regina i Fuengirolas havn hvor vi mødes friske og starter en ny sæson op.30/9: Månedsfest med 3-retters menu og musik på restaurant Regina

Spillefuglene

Jydewhist hver onsdag kl. 16.30 - 19.30, Tony Shanley´s (Irsk Bar), Paseo Maritimo 44, Fuengirola.
Ønsker du at spille med, så kontakt Maiken 645 367 383 i tidsrummet kl. 10-12 og kl. 18-20

Medlem

Et medlemskab koster 20 € for et kalenderår.
Det kræver at du er medlem for deltagelse i vores arrangementer. Til gengæld får du masser af hyggeligt selskab, sjove timer og nye venskaber.
Medlemskort kan købes ved klubbens ugentlige søndagsmøde.

Søndagsmøder

Para Todos har fast åbent møde hver søndag mellem kl. 14-15 på restaurant Regina på havnen i Fuengirola. Medlemmer af bestyrelsen kan træffes i dette tidsrum.

Hjemmeside

Hold dig ajour på vores hjemmeside for opdatering af arrangementer, ture og lignende oplysninger for klubbens aktiviteter.
www.paratodos.dkPå foreningens vegne
Dan Toldshøj

Kirkenyt i september

Margrethekirken Avda. De Dinamarca 2 & Calle Ciprés 22, Las Lagunas, Mijas Costa Tlf. 952 587 481 Website: www.margrethekirken.com Kontoret er åbent: tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-12 samt onsdag kl. 15-17, hvor der også er café i kirken.

Den danske præst:

Iben Merete Gabriel Snell
Edif. Andromeda II c/Maestra Aspiazu 10 – 2A
29640 Fuengirola
Tlf.: 661 001 998
Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Årskontingentet

på 70 € kan indbetales i kirken eller på vores konto i Cajamar:
(IBAN ES87) 3058 0860 7927 2000 6999
(Swift: CCRIES2A)

Gudstjenester

Hver søndag kl. 11.00.
 
Søndag 1/10 kl. 11.00: Familiehøstgudstjeneste. Iben Snell. Høst BBQ
Søndag 8/10 kl. 11.00: 17. søndag efter trinitatis. Karsten Erbs. Kirkefrokost
Søndag 15/10 kl. 11.00: 18. søndag efter trinitatis. Iben Snell
Søndag 22/10 kl. 11.00: 19. søndag efter trinitatis. Iben Snell
Søndag 29/10 kl. 11.00: Reformationsgudstjeneste med indvielse af nye alterstager. Iben Snell. Reception.
Søndag 5/11 kl. 11.00: Alle Helgens Dag. Iben Snell

Arrangementer

Intimkoncert med “Tørfisken og Undermåleren” fredag den 22. september kl. 19.00 + billed

En musikalsk aften med Anders og Bent Bro. Bent spiller til daglig i folkemusik-gruppen “Tørfisk” og han og sønnen Anders kommer og optræder for os. Anders har sunget, siden han var helt lille og mestrer både klaver, harmonika og trommer. Begge herrer laver dog også andet end at spille. Bent har i mere end 25 år arbejdet som fiskerikonsulent i Thyborøn og Thorsminde, og Anders går på journalisthøjskolen. Sammen vil de tage os med på en sejltur i sang og musik med fortællinger fra Vestjylland. Der indgår også fællessange, så publikum bliver en aktiv del af koncerten. Kom og få dig en hyggelig og munter aften i selskab med et par lune vestjyder, fuld af musik. Entrébilletter til 15 €, der inkluderer et par håndmadder og en drink, kan købes i kirken.

Litteraturkreds i præsteboligen onsdag den 27. september kl. 10.

Vi læser ”Folkets skønhed”, som forfatteren Merete Pryds Helle modtog ”De gyldne laurbær” for i år - en roman om Marie og hendes slægt på Langeland, baseret på forfatterens egen familiehistorie. Nye læsere er velkomne.

”Kultur, tankegods og værdier”- Debataften torsdag den 28. september kl. 19.30 

På Solkysten trives mangfoldigheden. Vi bor tæt på Europas sydspids, og det præger dagligdagen. Her lever mennesker fra mange forskellige lande i Europa, Asien og Afrika, side om side med hinanden. Hvad betyder det for vores hverdag, og har det kristne livssyn og de kristne værdier noget at sige til moderne mennesker i så pluralistisk en virkelighed? Velkommen til en aften med højt til loftet og plads til debat. Deltagelse inkl. kaffe og kage: 5 €

Høstgudstjeneste for små og store og grill bagefter søndag den 1. oktober kl. 11.00

Høsten fejres med en hyggelig familiegudstjeneste, hvor vi pynter op med frugt og grønt. Efter gudstjenesten er der tændt op i grillen til fælles BBQ i patioen. Læs mere om arrangementet og pris for deltagelse på: www.facebook.com/Boerneungeklubbenmargrethekirken. Tilmelding senest den 24.september, kontakt Anni på tlf. 611 392 700 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Sangaften torsdag den 5. oktober kl. 19.30

Sig goddag til efteråret med masser af sang! Når man synger sammen, slår man flere fluer med et smæk: Ikke bare bliver man glad og frisk, man er også med i et fællesskab. Vi synger både sange, salmer og lystige viser. I pausen serveres en platte og drink til i alt 10 €. Af hensyn til køkkenet tager vi meget gerne imod bestillinger på forhånd. Ring 952 587 481 eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Filmklub aften om Martin Luther torsdag d. 12. oktober kl. 19.30 

Hvem var han egentlig: munken, der for 500 år siden bød den magtfulde pavekirke trods og blev jaget vildt, men som ikke desto mindre ændrede Europas syn på kristendom og kirke? I hovedrollen ses Joseph Fiennes. Blandt de øvrige medvirkende: Bruno Ganz og Peter Ustinov.

”Georgien, Guds moders gyldne lod” billedfortælling fra Kaukasus torsdag d. 19. oktober kl. 19.30

Legenden siger, at da Gud holdt en frokostpause under sit arbejde med at skabe verden, spildte han lidt mad. Der hvor maden ramte jorden, ligger Georgien i dag! Måske er det af lutter taknemmelighed over deres frodige land, at georgierne har så lang og trofast en historie med Vorherre. Landet er et af verdens ældste kristne lande - og guddommelig smukt med høje bjerge og dybe dale. I Georgien elsker man gæster og fester, god mad, god vin og gode historier! Sproget og alfabetet er noget for sig, men fortvivl ikke: er det for svært for dig, slår de da bare over i russisk, det kan de nemlig også! Tiden under Sovjet huskes på godt og ondt og nogle gange fra en lidt anden vinkel, end vi er vant til: som nok det eneste sted i verden, mindes man stadig Josef Stalin med en vis nostalgi! Aftenen byder på nyt og gammelt fra en forunderlig plet på verdenskorte. Entré: 5 € inkl. kaffe.

Litteraturkreds i præsteboligen onsdag den 25. oktober kl. 10.00

Vi drøfter Karl Ove Knausgårds seneste roman: ”Om sommeren”. Romanen skildrer den sidste sommer hos familien Knausgård, inden forfatteren og hans hustru gik hver til sit, med refleksioner over livet som midaldrende, friheden og de muligheder, der lukker sig i takt med kroppens forfald. Indflettet er en sidehistorie om en ældre kvinde Johanne, som har forladt mand og børn for kærligheden.

2 dages busudflugt ind i ”Andalusiens hjerte” torsdag den 26. oktober og fredag den 27. oktober

Margrethekirken arrangerer en udflugt med overnatning i den smukke gamle kongeby Antequera med indlagt besøg i den nærliggende Ulvepark, naturparken El Torcal og fortidshøjene Los Dolmenes - og en byvandring, hvor vi vil se nærmere på Alcazabaen og et par af de mange fine kirker, som præger bybilledet. Læs mere om program og pris på facebook og vores hjemmeside www. margrethekirken.com

Halloween i Børne- og Ungeklubben tirsdag den 31. oktober kl. 17.00

Nu sænker mørket sig og skeletterne vælter ud af skabet, så tag uhyggeligt tøj på og
kom med til Halloween party i Margrethekirken. Der er syge gys og god mad forsmå og store. Entré: 5 €. Tilmelding inden 23. oktober til Anni tlf. 611 392 700 eller www.facebook.com/Boerneungeklubbenmargrethekirken

”Findes der et liv efter de 65+?” Et optimistisk foredrag ved Christen Væver torsdag den 2. november kl.19.30. + billede af Christen Væver

”Har du det som jeg, at yngre mennesker, allerede da du fyldte 50 år, opfattede dig som gammel? Da jeg fyldte 50, og det kom i Amtsavisen, var der en konfirmand, der sagde til mig: ”Nå Væver, nu har du nået hastighedsgrænsen!” Derefter fejrede jeg min 50-årsdag de næste 10 år i træk, men da jeg nåede de 60, var der ikke noget at gøre – jeg lignede virkelig en 60-årig.” Ordene er Christen Vævers, som også kan fortælle, at han har vænnet sig til, at der findes 3 aldre for alle: ung, midaldrende og ”hold da op, hvor holder du dig godt!” Aftenen byder på nogle skønne livsbekræftende og humoristiske historier om dette at blive ældre. Historier, der bringer glæde, smil og adspredelse, men også lidt at tænke over. I pausen serveres kage og kaffe. Tilmelding er nødvendig. Billetter á 10 € kan købes i kirken. Ring eller skriv til Margrethekirken senest den 26. oktober.

Koncert med Maria Montell torsdag den 9. november kl. 18.00 + billede af Maria Montell

Margrethekirkens Venner har arrangeret, at sangerinden Maria Montell kommer hun en tur herned for at synge i Margrethekirken. Maria har holdt nogle meget velbesøgte kirkekoncerter i Danmark, bl.a. i domkirken i Helsingør, og hernede er der lagt op til en spektakulær koncert. Med afsæt i sin lange karriere har sangerinden forberedt et blandet repertoire, som også indeholder numre fra det allerseneste album ”En ny dag”, der udkom i foråret. Billetter á 30 € inkl. vin og sandwich kan købes i Margrethekirken, i Vitamina i Centro Idea og hos kasserer Jørgen Kobstrup tlf. 661 714 508 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

NB! Vi søger piger og drenge, der har lyst til at være med i Luciaoptog og/eller krybbespil.

Inden længe begynder vi at tælle ned til jul. Er du mellem 5 og 15 år, og har du lyst til at være med til at bære lys ind i kirken med sang og julestemning til vores ”Syng julen ind” aften fredag den 1. december? Så vær sød at kontakte Iben på tlf. 661 001 998 eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Vi øver i kirken 3 lørdage om formiddagen kl. 11.00 den 11. - 18. – 25. november.
Konfirmationsforberedelse I oktober starter et nyt konfirmandhold med henblik på konfirmation i 2018. har du et barn, der skal konfirmeres, så kontakt venligst præsten på tlf. 952 587 481 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

ER DU VORES NYE FRIVILLIGE I MARGRETHEKIRKEN?

I Margrethekirken har vi mange spændende ting på programmet hver måned, og kirken er mødested for mange mennesker, både om søndagen og på hverdage i forbindelse med koncerter, foredrag, sangaftener osv. Det betyder, at vi har mange bolde i luften - men vi har også brug for mange hænder til at gribe dem! Har du lyst og tid til at give en hånd med, vil vi meget gerne høre fra dig. Det kan dreje sig om kagebagning, kaffebrygning, servering, hjælp med pasning af baren eller ”billetlugen”, når der er koncert og foredrag. Ring til os på tlf. 952 587 481 eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller giv os et praj efter gudstjenesten. Vi tager imod enhver håndsrækning med stor tak!

Den danske kirke øst for Málaga

Præst:
Jørgen Christian Madsen, tlf. 609 825 899 og +45 2329 3278 mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Formand:
Stephen Schramm, tlf. +45 21 60 76 56, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Så kom vi til efteråret, og vi skal til og i gang med sæsonen 2017/2018.
 
Vi glæder os til at se jer til startskuddet, nemlig høstgudstjenesten på tærskepladsen bag La Herradura. Det sker lørdag den 4. november kl. 13, hvor vi traditionen tro vil holde gudstjeneste under den blå himmel, og bagefter nyder vi så sammen vores medbragte mad.
 
Vi håber, I vil støtte op om dette og mange af vores andre gudstjenester og arrangementer i den kommende sæson.

Kalender for november

Lørdag d. 4. kl. 13.00 Høstgudstjeneste på tærskepladsen El Charval bagved La Herradura. Medbring madkurv, tæppe eller stole og evt. solhat/vindjakke.
Lørdag d. 11. kl. 13.00 Gudstjeneste i Lux Mundi, Torre del Mar
Mandag d. 13. kl. 17.00 Foredrag i foreningen i Almuñécar
Lørdag d. 18. kl. 13.00 Gudstjeneste i Fiskerkapellet, Almuñécar
Mandag d. 20. kl. 17.00 Foredrag i Klubben i Torre del Mar
Søndag d. 26. kl. 11.00 Gudstjeneste i Margrethekirken
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29