Kirke, Klubber & Foreninger

Club Danés

Haza del Algarrobo, Ctra. de Mijas km. 2,2, 29650 Mijas Costa 

Formanden har ordet

Traditionen tro afholdt vi forårets sidste arrangement, Grundlovsfesten den 5. juni i Club Danés med deltagelse af omkring 60 gæster.

I år havde vi den store glæde at have fornemt besøg af den danske ambassadør i Spanien, Jens Kisling, som holdt grundlovstalen. Jens Kisling, der har været ambassadør på den danske ambassade i Madrid i godt et år, har tilbragt en stor del af sin karriere i stillinger, der har haft med EU at gøre. Ambassadøren havde taget sin hustru Alice Kisling med.
Efter en dejlig forret og en lækker hovedret holdt Jens Kisling en rigtig god grundlovstale. Efter grundlovstalen hyggede vi os endnu et par timer på en dejlig solrig dag i Club Danés.
 
Nu er Club Danés og restaurant Casa Danesa gået på en velfortjent sommerferie.
Casa Danesa åbner igen søndag den 1. september, hvor der serveres de berømte forlorne skildpadder.

Denne gang skulle den være god nok: ”SÅ ER DET 10. GANG THOMAS SEVERER FORLOREN SKILDPADDE”, og i den anledning vil Thomas servere et glas champagne som velkomstdrink til alle, der møder op denne dag.
 
Lis på kontoret skal lige have en ekstra dag oven på de forlorne skildpadder, og lukker først op den mandag den 2. september.
 
Efterårets velkomstfest er fredag de 11. oktober, hvor Club Danés og La Pena de Dinamarca i samarbejde præsenterer ” SWEEPY SWING ” med sangerinden Lisbeth Sørensen i spidsen.
 
De kan forinden ses og høres på You Tube.
 
Til slut - må I alle have en rigtig god sommer.

Vi ses til september.
Hilsen Formanden
  

BRIDGEKLUBBEN

Sæsonen er slut, men efterårssæsonen begynder igen mandag d. 2. september. Derefter spiller vi igen bridge hver mandag og onsdag. Mødetid senest 14.45. Gæster er velkomne. Til- og framelding skal ske senest dagen før hos Jan Werum på 951 260 416 eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Gebyr for medlemmer er 4.00 € og for gæster 5.00 €.
Reserver også allerede nu lørdag d. 5. oktober til vores efterårsturnering samt 26. – 27. oktober til vores bridge weekend.
Vores aktiviteter kan følges på hjemmesiden: http://www.clubdanes.dk/bridgeklubben/ 
 
 

EFTERÅRETS AKTIVITETER

Som man måske kunne tænke sig er vi nu begyndt at planlægge, hvad der skal ske til efteråret.
Vi har to store arrangementer på bedding i oktober, så det vil være en god ide at lægge følgende to datoer ind i kalenderen:
 
11. oktober stor velkomstfest med SWEEPY SWING
25. oktober Gallaaften med Les Lanciers, festmiddag og dans
 
Vi vil fortælle mere om begge dele, når vi nærmer os tidspunktet, ligesom vi naturligvis vil fortælle om vores andre aktiviteter såsom ferniseringer, filmaftener, foredrag og meget mere.
 

Asociacion Para Todos

Formand: Eigil Rasmussen
Mobil: 670659931
Kasserer: Lena Schou
Tlf.: 952668174
Para Todos
www.paratodos.dk

Søndagsmøder:
Para Todos har faste ugentlige møder hver søndag kl.14.00-15.00 på rest Reginas på havnen i Fuengirola. Medlemmer af bestyrelsen kan træffes i dette tidsrum.
 
Arrangementoversigt:
15/9 sæsonstart første søndagsmøde
28/9 Månedsfest
Uge 41 varme bade m. 2 overnatninger
26/10 månedsfest m. musik.
 
Medlem:
Et medlemskab koster 25€ for et kalenderår
Det kræver at du er medlem for at deltage i vores arrangementer. Til gengæld får du masser af hyggeligt selskab, sjove timer og nye venskaber.
Medlemskort kan købes ved klubbens ugentlige søndagsmøde.
 
 

MARGRETHEKIRKEN

Avda. De Dinamarca 2 & Calle Ciprés 22, Las Lagunas, Mijas Costa
Tlf. 952 587 481
Website: www.margrethekirken.com 
 
Den danske præst:
Iben Merete Gabriel Snell
Edif. Andromeda II c/Maestra Aspiazu 10 – 2A
29640 Fuengirola
Tlf. 952 460 495/mobil: 661 001 998
Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
 
Årskontingent:
på 80 € kan indbetales i kirken eller på vores konto i Cajamar: (IBAN ES87) 3058 0860 7927 2000 6999
(Swift: CCRIES2A)
  
Indskrivning til konfirmation 2020
Til efteråret starter et nyt hold konfirmander. Der er mulighed for tilmelding til konfirmationsforberedelse.
Kontakt venligst præsten på tlf. 952 587 481 eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
 
Kirken er lukket i juli og august
I denne periode holdes ingen gudstjenester, og kontoret er lukket.
Præsten træffes på mobil + 34 661 001 998, undtagen i ferieperioderne 26. juli – 4. august og 22 – 30. august.
Her bedes man venligst kontakte Danske Sømands- og Udlandskirker på tlf. +45 70 26 18 28.
Første gudstjeneste efter sommerferien er søndag den 1. september kl. 11:00.
 
I ØNSKES ALLE EN GOD SOMMER!
 
 

 

Den danske kirke øst for Málaga

Præst Annalise Bager, Los Girasoles II, 48B, Las Palomas, La Herradura,
Tlf. +45 40 73 29 86, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Menighedsrådsformand: Karen Margrethe Engelbreckt, Tlf. +45 23 74 80 13, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Kirkens hjemmeside: www.margrethekirken.com under fanebladet: kirken øst for Málaga.
 
Kirkesæson: 1. november – 31. marts
 
Kirken er lukket ned for sommeren. Vi holdt fin og velbesøgt afslutningsgudstjeneste i Maro kirke lørdag den 30. marts med vores dygtige musiker Ego Kjer ved klaveret. Der blev sunget af karsken bælg i den lille smukke landsbykirke.
Efterfølgende spiste vi en god middag på Hotel Al Andalus og ønskede hinanden en god sommer og på gensyn til november til Høstgudstjeneste på den gamle tærskeplads El Cherval i bjergene bag La Herradura.
Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer her på Solkysten.
 

 

Dansk spansk samvirke - Almuñecar

Formanden har ordet.

Søndag d. 3 februar afholdte vi vores generalforsamling nr. 32 i foreningens lokaler.
77 fremmødte aktive medlemmer deltog.
der skete en del udskiftning i bestyrelsen denne dag, pga. et medlem var rejst hjem og vores Formand Mikkel Michelsen, efter opstået sygdom bad sig fritaget for jobbet.
Vi takker dem begge for deres arbejde i foreningen.
Foreningen havde 205 medlemmer 31-12-2018
Referat af generalforsamlingen kan læses på hjemmesiden. www.almu.dk.
Konstitueringen blev herefter.
 
Formand. Mogens Suanning
Næstformand. Vivi Caspersen
Kasserer. Jette Zimmer
Sekretær. Stella Graff
B. Medlem. Marianne Celinder
B. Medlem. Frank Holst Stark
 
Bestyrelsen har afholdt to møder, hvor fremtidige tiltag er gennemgået og har iværksat mere synlighed, overfor nye medlemmer som er og kommer i vores skønne by Almuñécar.
Der er lavet nye streamers med QR kode på, så man med sin telefon kan gå direkte på vores hjemmeside, disse er og bliver sat op på stratetiske steder i byen.
Fødselsdagsfesten. d. 27 februar blev afholdt på Casa Paco en flot aften, hvor vi hyldede to af stifterne af foreningen i 1987. Æres medlemmerne Merete og Orla Sørensen, som stod i spidsen gennem mange år.
Der var underholdning og Bakkesangerinde Marianne optrådte, skøn musik til middagen af Vivi Caspersen og spanske Jaime og til dansen den sprudlende Engelske musiker Niel, som både kunne spille og være entertainer på samme tid, så der var trængsel på dansegulvet.
 
Desværre deltog kun 60 medlemmer da festen faldt sammen med kirkens todages rejse.
Foreningen fortsætter med mandags pigerne, som mødes på terrassen, når vejret tillader det og har hyggesnak og strikketøjet med.
Billard har 6 hold oprettet og spiller alle ugens dage minus lørdag og har lige været i Torre del Mar i en turneringsdyst, som desværre for os gik til Torre Del Mar.
Bridge tirsdag og torsdag har haft fin tilslutning, men er nu stoppet indtil september.
 
Foredragsaftener om mandagen trækker også en del til når f.eks. Gunilla fortæller sprudlende om Spanske skikke og helligdage. Jette Zimmer fortæller om sin rejse gennem Borneo og sidst, hvor jeg berettede om min vandretur op gennem Laos op til kina's grænse. Disse foredrag har ca. 1 times varighed og vi fortsætter til efteråret med disse beretninger, som medlemmerne har oplevet.
Onsdags vandreturene har været godt besøgt og en stor tak til Lisbeth og Niels og ikke mindst Elin og Ole, som har stået for de fleste siden sidste sommer og de har været som sædvanlig meget varierende og med gode spisesteder, hvor vi bagefter har hygget os med tre retter mad.
 
Lilly og Leif som står for vores filmaftener, har fundet en del gode film og til enkelte arrangeret spisning før filmen.
John Mogensen aften blev en stor succes. Lokalerne var pyntet op med billeder af John Mogensen fra hele hans karriere og der blev sunget fra hans store repertoire med Jesper på klaveret. Stor tak til Lilly for hendes altid store indsats med at lave og pynte lokalerne op.
 
Vinaften er afholdt, hvor Johnny fortæller om de enkelte vine og vi gætter priser og der serveres hertil Tapas. Der bliver en række vin og Tapas aftener i efteråret.
Spansk kursus i små moduler på samtaleniveau startes op til efteråret, så alle kan deltage uanset varighed af ophold hernede og så videreføre senere.
Kirken afholdte en flot aften i Nerja med Langelands Brassband.
Kirken er slut for foråret.
 
Vm i håndbold blev starten på noget nyt, hvor vi viste kampene på vores storskærm og sidst har vi set formel 1 i lokalerne, sådanne begivenheder er bedst når flere ser sammen og der vil komme flere fremover.
Fredagstræf er stadig en dag hvor medlemmerne og gæster møder op til hyggeligt samvær og spiser dansk mad som serveres af vores dygtige køkken par Gitte og Flemming, som desværre tog hjem d. 31-3, men kommer stærk tilbage til oktober igen.
Medlemmerne overtager køkkenet de næste uger med servering til fredagstræf, hvor sidste fredag d. 26-4, bliver et fælles arrangement, hvor hver enkelt kommer med en ret og vi hygger os og siger tak for forårssæsonen.
Medlemmer og Danskere der opholder sig i Almuñécar, sommeren over mødes hver fredag kl. 13.00 på Los Arcos over for Mercado Municipal til hyggelig snak og gode tapas.
 
Fredag d. 6 september mødes vi til første fredagstræf i foreningen kl. 12.00
 
Mogens Suanning
DSS Almuñécar
 

 

Ny sømandspræst i Algeciras

Søndag den 28. april blev Kirsten Ejstrup indsat som ny sømandspræst ved Sømandskirken i Algeciras. Det var en meget smuk og stilfuld indsættelse ved DSUK's generalsekretær og udlandsprovst Pia Sundbøll.

Kirkerådsformand Jens M. Jensen læste Hendes Majestæt Dronning Margrethes udnævnelse op for Sømandspræsten og menigheden.
Efterfølgende var der reception for de deltagende, hvor Kirkerådsformanden bød velkommen med specielt velkommen til Kirsten Ejstrup.
Der var takketaler fra såvel udlandsprovst som sømandspræst, og dagen sluttede med en middag for Kirkerådet og de tilrejsende gæster.

De danske sømandspræster sørger for, at folkekirken er til stede, der hvor danskerne har brug for den – velkommen til Kirsten Ejstrup.
 
 
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com