Kirke, Klubber & Foreninger

Club Danés, Haza del Algarrobo, Ctra. de Mijas km. 2,2, 29650 Mijas Costa,

 

Kalender – november:

8. Causeri med Torben Goldin

17. Fernisering

23. Filmaften

 

Nyt fra formanden

Det har været et godt efterår for Club Danés med tilgang af nye medlemmer.

Fortsætter det på den måde, ja så ser fremtiden lys ud for vores klub.

Vi har allerede haft et par arrangementer.

Den 6. og 7.oktober kom Swing Sisters forbi og gav os et par dejlige timer med alle de gode, gamle melodier, som vi kender.

Det er det største arrangement vi har haft, så langt jeg kan huske tilbage.

Vi var ca. 200 deltagere denne weekend. Det lyder måske ikke af helt vildt i andres ører, men med de lokaler, vi kan disponere over, synes jeg det er rigtigt flot.

Vi vil gerne sige Kirsten Siggaard, Lise-Lotte Norup, Kirsten Vaupel samt Bo Sigaard Andersen tusinde tak for, at de lagde deres vej forbi Club Danés.

Vi ved alle, at sådan et stort arrangement kræver en del fodarbejde for at det hele klapper på dagen, og til jer der hjalp til, skal der også lyde en stor tak.

Et af vores medlemmer sponserede 10.000 DKK til flyrejsen, én stillede en lejlighed til rådighed, og Helle Hollis stillede en dejlig bil til rådighed i de seks dage, Swing Sisters var her.

En kæmpestor tak til jer.

Bent Silvester leverede det meste af det udstyr, som Swing Sisters skulle bruge, og hjalp dem også med at tilslutte hele anlægget.

Og da vi spurgte ham, om han ville slutte de to dage af med lidt lettere dansemusik, kørte han hjem og hentede sit keyboard.

Fantastisk!

Du skal også have en kæmpe tak for din store indsats.

Uden jer sponsorer til dette arrangement, havde vi ikke kunnet holde vores billetpriser nede på det fornuftige niveau, vi havde.

 Vi har mange gode arrangement resten af året - det kan I læse meget mere på denne side, eller I kan gå ind på vores Facebook side eller vores hjemmeside clubdanes.dk.

Husk vores store Juletræsfest I Club Danés søndag den 2. december kl.14

I løbet af eftermiddagen sker der følgende:                                                                                                           Vore søde julepiger juler med børnene, hvor der blandt andet vil være mulighed for at lave flotte Juledekorationer                                                                                                      
Julemanden kommer og så danser vi omkring juletræet                                                                                                                                                                      Godteposer til alle børn.                                                                                                            
Lucia optog                                                                                                                            
Sidst og ikke mindst vores store julelotteri                                                                                        
Alle er velkommen                                                                                                                            

Venlig hilsen

Bent Flindt/Formand

 

Det danske retsvæsen – hvad fanden laver de?
Torsdag d. 8. november, kl 17.00 vil Torben Goldin under denne titel på en let tilgængelig og humoristisk facon fortælle om noget, der er et relativt lukket land for mange af os. Goldin er en kendt skikkelse indenfor det danske retsvæsen, hvor han har en fortid i både ind- og udland, først som dommerfuldmægtig, siden som juridisk rådgiver og retspræsident.
For de som har lyst, afsluttes arrangementet med et par ”håndmadder”, hvor man kan stille yderligere spørgsmål. Pris for foredrag plus bespisning € 10, for foredraget alene € 5. Tilmelding nødvendig.

Kunstudstilling:
Lørdag, d. 17. november afholdes fernisering fra kl. 12.30 med kunstneren Joy Fahey. Joy er født i Manchester, hvor hun studerede kunst på Manhester College of Art. Efter at have rejst rundt i det meste af verden har hun nu bosat sig i Spanien. Hun er i dag leder af Mijas Art Centre, hvor hun udstiller egne værker og underviser andre. Hendes livsindstilling beskrives bedst gennem følgende udsagn: Art and life go hand in glove, the more you look the more you see and understand!”
Udover et møde med Joy byder vi naturligvis på det traditionelle glas Cava og lidt snacks.

Filmaften:
Fredag d. 23. november kl. 17.00 viser vi Fuglene over sundet. I 1943 må Arne Itkin (David Dencik) en berømt jødisk jazzmusiker, der bor i København sammen med sin kone Miriam (Danica Curcic) og deres 6-årige søn Jacob flygte fra deres hjem. De får at vide, at de kan blive sejlet til Sverige fra Gilleleje af lokale fiskere, men lokale kollaboratører og Gestapo kommer hurtigt på sporet af dem. Filmen fik en meget positiv anmeldelse i Berlinske (5 stjerner) og lidt mere blandet i andre medier, men alle var enige om at den var historisk autentisk og interessant.
Alle er velkomne. Pris € 5. Da vi har begrænset plads til filmen er tilmelding til Thomas senest onsdag d. 21. november nødvendig. Hvis der er tilstrækkelg tilslutning til at spise et let måltid bagefter, kan dette også arrangeres ved tilmeldingen.

Revy kabaret kavalkade
En aktivitets gruppe i Club Danes ønsker at genopfriske denne for foreningen tidligere meget omskattede aktivitet, revy og kabaret kavalkade. Derfor søger vi allerede nu aktører, tekstforfattere, syersker, pianist, scenograf, ja, alt hvad der skal til for igen at opføre en revy kavalkade.
Det er tanken at opførelsen skal ske i februar eller marts, 2019. Kom og vær med og deltag med det talent du/I har.
Henvend jer til Gudrun Lund-Andersen Mobil: 618 834 224 eller
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

 

Bridgeklubben
Kom og spil med i vores ugentlige mandags og onsdags turneringer, mødetid senest 14.45. Gæster er velkomne. Til- og framelding skal ske senest dagen før hos Jan Werum på 951 260 416 eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Gebyr for medlemmer er 3.50 € og for gæster 5.00 €.

Tilmelding til vores halvårlige bridgeweekend d. 10 -11. november, denne gang i Ventorro (Alhama de Granada), og til vores Før-juleturnering d. 17. november sker via opslag i klubben eller til Gudrun Lund Andersen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Yderligere oplysninger om vores aktiviteter kan følges på hjemmesiden: http://www.clubdanes.dk/bridgeklubben/

Skydeklubben

Skydeklubbens dage resten af året

3. november Øvelsesskydning

10. november Mortens and skydning 100 p.

17. november Hekseskydning – derefter Heksefrokost

24. november Øvelsesskydning

1. december Sponsorskydning

8. december Øvelsesskydning / juleafslutning

Mortens Aften I Club Danés

Traditionen tro er vores restauratør Thomas klar med et arrangement, når det er Mortens Aften, lørdag den 10. november kl. 18.30.

Her serveres den traditionelle menu, Andesteg ad libitum, brune og hvide kartofler, 1/2 æbler, rødkål, svesker og andesauce. Gammeldags æblekage. Pris 24,50 € excl. Drikkevare. Tilmelding nødvendig,

 

 

 MARGRETHEKIRKEN

Avda. De Dinamarca 2 & Calle Ciprés 22, Las Lagunas, Mijas Costa
Tlf. 952 587 481
Website: www.margrethekirken.com
Kontoret er åbent: tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-12 samt onsdag kl. 15-17, hvor der også er café i kirken

Den danske præst:
Iben Merete Gabriel Snell
Edif. Andromeda II, C/Maestra Aspiazu 10 – 2A
29640 Fuengirola
Tlf. 952 460 495/mobil: 661 001 998
Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Årskontingent
på 70 € kan indbetales i kirken eller på vores konto i Cajamar: (IBAN ES87) 3058 0860 7927 2000 6999
(Swift: CCRIES2A)
 
Den danske præst:
Iben Merete Gabriel Snell
Edif. Andromeda II c/Maestra Aspiazu 10 – 2A
29640 Fuengirola
Tlf. 952 460 495/mobil: 661 001 998
Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Årskontingentet
på 70 € kan indbetales i kirken eller på vores konto i Cajamar: (IBAN ES87) 3058 0860 7927 2000 6999
(Swift: CCRIES2A)
Gudstjenester
Lørdag 3/11 kl. 13.00: Fælles friluftsgudstjeneste på El Cherval med kirken Øst for Malaga.
Søndag 4/11 kl. 11.00: Alle Helgens Dag. Iben Snell
Søndag 11/11 kl. 11.00: 24. søndag efter trinitatis. Annelise Bager
Søndag 18/11 kl. 11.00: 25. søndag efter trinitatis. Iben Snell
Søndag 25/11 kl. 11.00: Fællesgudstjeneste med Malaga Øst. Iben Snell. Kirkefrokost.
Søndag 2/12 kl. 11.00: 1. søndag i advent. Iben Snell
Arrangementer
Friluftsgudstjeneste på tærskepladsen lørdag den 3. november
Der er fælles afgang fra Margrethekirken kl. 11.00 i private biler. Husk madkurv og stole/tæppe.
Filmklub aften med ”Min far Toni Erdmann” torsdag den 8. november kl. 19.00
Se nærmere omtale i kirkebladet.
Solkystens Ungdomshus arrangerer vandretur i Sierra de Mijas lørdag den 10. november kl. 10 Har du lyst til at komme en tur op i de lokale bjerge og se det hele fra et større perspektiv? Rasmus arrangerer en hyggelig vandretur med masser af vand- og spisepauser undervejs. Ruten kommer hverken til at være for let eller alt for hård, men husk gode sko, vand og madpakke. Læs mere på facebook gruppen “Solkystens Ungdomshus (SU)”
“Hvide ankelsokker”, forfatteraften for unge og ældre med Lone Wennemoes tirsdag den 20. november kl. 20.00 Året er 1961, og Lone er bare 15 år, da hun bliver gravid. Hun fortæller det ikke til sine forældre, men tager selv til lægen, som sender hende til Mødrehjælpen, flov og ydmyget. På Rigshospitalets fødeafdeling for ugifte mødre føder Lone en lille dreng. Planen er at bortadoptere ham, men pludselig ændrer alt sig. Mange år senere vælger Lone at skrive en bog om sine oplevelser som teenager i en børneflok på syv piger i Gladsaxe kommune i 50´erne og 60´erne og om det at få et barn, når man stadig selv er barn. Bogen hedder ”Hvide ankelsokker”. Kom og hør forfatteren selv fortælle. Pris: 10 euros inkl. hjemmebagte boller, kaffe, the eller vin/øl, vand.
Solkystens Ungdomshus holder filmaften torsdag den 22. november kl. 20 med ”Die Hard”
Er du til Die Hard og Bruce Willis? I Solkystens Ungdomsklub (SU) tager vi forskud på julen ved at se den første - og legendariske - Die Hard film fra 1988, torsdag d.22 november kl.20.30, der foregår ved juletid.
Læs mere på facebook gruppen “Solkystens Ungdomshus (SU)”.
Litteraturkreds i præsteboligen onsdag den 28. november kl. 10.00
På programmet står Karen Blixens ”7 fantastiske fortællinger”. Nye læsere er velkomne.
”Syng Julen Ind” fredag den 30. november kl. 17.30 Billede Gå advent glad i møde med masser af julesang og julehygge! Vi satser på, at Luciapigerne kommer og synger julen ind sammen med os. Der vil selvfølgelig også være salg af: Julegløgg og hjemmelavede æbleskiver, flæskesteg, ris a la mande, juledekorationer samt lodder til børnetombola og julelotteri.
Jubilæumskoncert med The International Music Society onsdag den 5. december kl. 19.30 Billede Vel mødt til et glad genhør med T.I.M.S. kor, som nu har eksisteret i 30 år på Solkysten. Jubilæet fejres med masser af populær musik i den sædvanlige hyggelige atmosfære af forventning og juleglæde. Entrébilletter á 10 € sælges i kirken på forhånd og ved indgangen.
Juletur til Malaga lørdag den 15. december kl. 15.00. Billeder I år arrangerer Margrethekirken en juleudflugt i bus ind til dejlige Malaga, hvor vi bl.a. skal besøge det jødiske museum, som er meget mere end et museum. Det er en tidsrejse igennem de store kulturer i Middelhavsområdet og Mellemøsten. Ifergan Collection rummer en særdeles fornem samling af arkæologisk skatte fra Egypten, Mesopotamien, Persien, Grækenland, Rom og Byzans. Vi skal selvfølgelig også se Malagas enestående juleudsmykning og så skal vi have en god middag i byen. Pris for udflugten vil blive oplyst snarest.
EFTERLYSNING: VI SØGER LUCIAPIGER OG DRENGE TIL ÅRETS LUCIAOPTOG Billede Julen nærmer sig, og vi søger piger og drenge til årets Luciaoptog. Har du lyst til at bære lys ind i kirken med sang og julestemning til vores ”Syng Julen Ind” arrangement fredag den 30. november? Så vil vi meget gerne høre fra dig! kontakt venligst Iben tlf. 661 001 998 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Vi øver i kirken lørdag formiddag kl. 11.00 den 10. + 17. + 24. November.
Tilmelding til julemiddag tirsdag den 24. december kl. 19.00 Traditionen tro holder vi juleaften med dansk julemiddag og juletræ. Der er plads til 40 spisende gæster og prisen er 50 € for medlemmer af kirken og 60 € for ikke-medlemmer. Sidste tilmeldingsfrist er 6. december. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

Den danske kirke øst for Málaga

Præst Annalise Bager, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Menighedsrådsformand Kirsten Fredelund. Tlf. 0045 21 32 82 61, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Vinterkirkesæson: 1. november – 31. marts
 
 
Sæsonstart for Kirken øst for Málaga 3. november 2018
 
Så har vi endnu en gang glæden ved at skulle starte en ny sæson op. Det sker sædvanen tro med en dejlig høstgudstjeneste på tærskepladsen ved El Cherval bag La Herradura.
I år skal vi have indsat en ny præst, og vi glæder os til at tage imod pastor Annalise Bager og hendes mand Jacques Borggild.
Dette foregår lørdag d. 3. november kl. 13, og bagefter spiser vi vores medbragte mad og får hilst godt på hinanden efter sommerens pause.
Vi glæder os meget til at byde velkommen til Annalise Bager og hendes mand, som har skrevet denne lille hilsen til os:
 
Kære menighed.
Vi glæder os meget til 1. november, hvor vi begynder vores 2-årige ophold hos jer i Sydspanien. Vi har boet på Langeland i mange år, hvor jeg har været præst i et landpastorat med 3 sogne. 1. maj i år gik jeg på pension og vi bor nu i Mesinge nær Kerteminde i et dejligt parcelhus. Min mand er uddannet journalist og har rejst meget i udlandet i sit arbejdsliv. Han er flere gange danmarksmester i Bridge og vil gerne arrangere undervisning for jer, hvis det har interesse. Tilsammen har vi 6 børn og 11 børnebørn.
Som en del af mit præstevirke har jeg bl.a været beredskabspræst, tillidsmand, arbejdsmiljørepræsentant og daglig leder for vores ansatte og har i øvrigt passet mine 3 sogne med masser af aktiviteter for både børn, unge og ældre, bl.a sognerejser over det meste af Europa gennem de sidste 25 år.
Vi glæder os til at møde jer i kirkelig sammenhæng eller på anden vis og vil naturligvis forsøge at arrangere spændende aktiviteter i de to gange 5 måneder, hvor vi bor sammen med jer.
Bedste hilsener
Jacques Borggild & Annalise Bager
 
Kalenderen for november er følgende:
Lørdag den 3. kl. 13.00 Høstgudstjeneste med præsteindsættelse på tærskepladsen El Cherval bag La Herradura. Medbring madkurv, tæppe/stole, evt. solhat eller vindjakke samt godt humør.
Lørdag den 10. kl. 13.00 Gudstjeneste i Lux Mundi, Torre del Mar.
Lørdag den 17. kl. 13.00 Gudstjeneste i Fiskerkapellet i Almuñécar.
Søndag den 25. kl. 13.00 Gudstjeneste i Margrethekirken (transport i egne biler)

 

 

DANSK SPANSK SAMVIRKE -ALMUÑÉCAR

Urb. La Najarra Blq. 2 bajo Avenida de Europa 30 Almuñecar. www.almu.dk
 
GODT I GANG
På åbningsdagen den første fredag i september kom der omkring 25 personer til fredagstræf. Siden er tallet steget fra fredag til fredag og alle aktiviteter er kommet godt i gang
 
DER ER FUT I FEJEMØJET
I uge 45 sætter vi fokus på den kendte danske sanger John Mogensen. Torsdaf d. 8. november viser vi filmen: Så længe jeg lever om Hr. Mogensens liv. Lørdag d. 10. november holder vi et brag af en fest i foreningens lokaler. Menuen er inspireret af at det samme aften er Mortens Aften. Der vil være musik, sang og lokalerne bliver flot pyntet op. Kom og syng med på alle de kendte sange og få danseskoene rørt. Billetter til denne aften sælges i foreningen.
 
FRIVILLIGHED
Hvad er en forening uden en bestyrelse og aktiviteter uden aktivitetsledere. Poster, der på bedste vis bliver løftet hver eneste dag. Frivillige, der bruger timer hver uge på at hygge om medlemmerne. De er dygtige til at få det hele til at gå op i en højere enhed, og de siger, at deres gevinst er oplevelsen af fælleskab og positivitet mellem medlemmer på kryds og tværs. Uden frivillige ingen forening. Hurra for dem. Husk at give dem et skulderklap, det fortjener de.
 
JULEEN NÆRMER SIG
Som traditionen byder er der julefrokost den sidste søndag i november. Som altid vil Gitte og Flemming trylle en lækker buffet frem med alt den julemad, vi kan tænke os. Tildmelding i foreningen
Igen i år bliver der hold juleaften i foreningens lokaler. Det bliver med julemiddag, sang, juletræ og pakkespil. Nærmere herom senere.
 
LOPPEMARKED
Pigeklubben arbejder på at afholde et loppemarkedd på byens søndagsmarked. Vi har allerede en del i kælderen, men kan sagtens bruge flere efekter. Så smid ikke ud, men doner dit overskud til os. Du er velkommen med efekter også selvom du ikke har din gang i foreningen.
 
BESØG OS
Er du i byen i en kortere periode er du velkommen til at komme på besøg for en rundvisning og en snak. Vi har åbent hus hver fredag mellem 12:00 og !5:00. Brug også vores hjemmeside. www.almu.dk
BOBLERE
Der arbejdes på at få et spanskhold op at stå, på vinsmagning, fredagsbar og forskellige foredrag. Hvis du som medlem har ideer så kontakt bestyrelsen, så I sammen kan bringe dem i spil.Hen over sommeren har bestyrelsen evalueret klippekortordningen,og har dels døbt det om til gæstekort og hævet prisen med 10 euro, så det nu koster 35 euro. De kort, der er i omløb, kan bruges op uden yderlig beregning.
Elsebeth Michelsen

 


Asociatión Para Todos
Formand: Eigil Rasmussen
Mobil (+34) 670 659 931
 
Foreningen har som noget nyt indgået aftale med restaurant Reginas om at foreningens medlemmer i forbindelse med søndagsmøderne kan købe frokost med 1 stk. drikkevare for den lave pris af kun 7,00 € per person.
Efteråret er over os og vi hylder de danske traditioner, så kom og deltag i Mortens aften som Para Todos holder på restaurant Aquavit med 3-retters menu, lørdag d. 10. november kl. 19.00. Tilmelding på søndagsmødet.
Og så arrangerer vi i december måned 2 x julefrokoster, først d. 6/12 kl. 13.00 i Casa Danesa og så i juledagene, nemlig 2. juledag d. 26/12 kl. 13.00 på restaurant Aquavit.
 
Søndagsmøder:
Para Todos har fast åbent møde hver søndag mellem kl. 14-15 på restaurant Reginas på havnen i Fuengirola. Medlemmer af bestyrelsen kan træffes i dette tidsrum.
 
Arrangementoversigt:
10/11 Mortens aften på restaurant Aquavit kl. 19.00
24/11 Månedsfest kl. 19. Se hjemmesiden for mere information
6/12 Julefrokost i Casa Danesa kl. 13.00
26/12 Julefrokost på restaurant Aquavit kl. 13
 
Se hjemmesiden for menuer og information under fanen ”aktiviteter-kommende”.
Medlem:
Et medlemskab koster 25,00 € for et kalenderår.
Det kræver at du er medlem for deltagelse i vores arrangementer. Til gengæld får du masser af hyggeligt selskab, sjove timer og nye venskaber.
Medlemskort kan købes ved klubbens ugentlige søndagsmøde.
 
Hjemmeside:
Hold dig ajour på vores hjemmeside for opdatering af arrangementer, ture og lignende oplysninger for klubbens aktiviteter.
www.paratodos.dk
På foreningens vegne
Dan Toldshøj
Dania Care

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com