Det danske magasin i Spanien
Få dit lokalsamfund godt igennem krisen – tre simple råd

Få dit lokalsamfund godt igennem krisen - tre simple råd

Der er ingen tvivl om, at små og mellemstore virksomheder lider og har lidt under coronakrisen. Som med alle andre kriser driver også denne over. Og når faren er drevet over, skulle der gerne stadig være et blomstrende lokalt forretningsliv.

Mange spørger frustreret, hvordan man kan hjælpe de butikker, der i disse dage er nødt til at holde lukket. Der er flere ting, du kan gøre for at hjælpe med at holde hjulene i gang i dine favoritbutikker og i dit lokalsamfund og sørge for, at vi kommer endnu stærkere ud på den anden side.

Ingen erhvervsdrivende forventer at leve af donationer, men mange butikker tilbyder nu alternative måder at tilbyde deres gode service på. Læs her og få inspiration til, hvordan du giver et nap med.

Køb nu, brug senere

Har du en yndlingsrestaurant eller en butik, du kan lide at komme i, så ved du jo, at du nok også skal komme der, når alt er vendt tilbage til normalen, og vi kan fejre de lune aftener og forårets komme. Betal den middag for to, du alligevel ville have spenderet her i marts. Grib telefonen og arranger en bankoverførsel med din yndlingscafe eller -restaurant, eller mind dem om, at I kan bruge Bizum og overføre og modtage penge på et splitsekund. Det kan betyde en verden til forskel for din lokale erhvervsdrivende, og du kommer ikke af med noget, du ikke alligevel ville have betalt.

Blandt andet cafeer, grøntsagshandlere, viktualieforretninger, restauranter, hoteller, kosmetikkere og frisører annoncerer gerne med denne løsning i øjeblikket. Ring til din butik og spørg, med al sandsynlighed vil de være ekstremt taknemmelige for gestussen.

Bestil

Selvom du måske ikke får leveret i morgen, så få bestilt den seng, den spa, de møbler, du har gået og tænkt på at erhverve dig. Butikken er helt sikkert fleksibel med hensyn til ombytning. Måske får du endda en rabat, hvis du bestiller på et tidspunkt, hvor det ikke strømmer ind med indtægter. Er det en investering, du alligevel havde tænkt dig at foretage dig, at det måske lige nu, du skal se på at få gjort et godt køb.

Reserver

Holder du et arrangement til efteråret og skal bruge catering? Eller hvad med vinen til sølvbryllupet? Selvom disse ting ikke sædvanligvis er noget, man betaler et halvt år i forvejen, kan det være en ide at få foretaget bestillingen. Selvom det ikke klinger i kassen hos leverandøren af den grund, kan det betyde meget for indehaveren at vide, at bestillingsbogen er fuld, når vi kommer over på den anden side.

Global krise – lokal løsning

Tænk på, at når du støtter dit lokale forretningsliv er du også med til, at ekspedienten kan beholde sig job og købe skolesager til sine børn.

Og til sidste, kære læsere, vi kommer ud på den anden side og sikkert før end vi ved det. Men du kan gøre dit for, at din nabo også har et job og at din ven eller veninde også har en arbejdsplads til den tid.

Lad os løfte i flok og vise, at vi tager os af hinanden og ikke lader os slå ud. Vi er eksperter i at tilpasse os – lad os imødekomme de virksomheder, der viser fleksibilitet og kreativitet i deres forsøg på at imødekomme os og vores nye (midlertidige!) situation.

Af Louise Mercedes Frank

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.