Det danske magasin i Spanien
Skattevæsenet udsteder findeløn · Pro-spanierne rører på sig i Catalonien · Topchefer fyret i Málaga CF

Skattevæsenet udsteder findeløn · Pro-spanierne rører på sig i Catalonien · Topchefer fyret i Málaga CF

Skattevæsenet udsteder findeløn

Får du kendskab til en person, der er afgået ved døden, og som hverken har arvinger eller skrevet testamente, får du i fremtiden en findeløn af det spanske skattevæsen på ti procent af den afdødes værdier. Som borger skal du blot anmelde dødsfaldet til myndighederne. Sagen er, at der hvert år dør tusindvis af enlige, som medfører en masse offentlig administration og efterforskningsarbejde for at lokalisere mulige arvinger. Derfor giver myndighederne nu denne findeløn på ti procent til personer, som anmelder og giver nyttig information til skattevæsenet. I følge loven skal 2/3 af afdødes formue gå til sociale formål, mens den sidste tredjedel går til skattevæsenet, i det tilfælde der ikke er skrevet testamente eller er nogle arvinger. Hidtil har 56 anmeldelser givet resultat. De er primært kommet fra naboer.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Pro-spanierne rører på sig i Catalonien

spanien katalonien 
Sidste uge var præget af store demonstrationer og voldsomme uroligheder i Cataloniens største byer efter retsvæsenets domme over de catalanske politikere, som stod bag det ulovlige uafhængighedsvalg for to år siden. Modtrækket til de store demonstrationer vil ses nu på søndag, hvor de catalanske pro-spaniere går på gaden i Barcelona. Det er de store catalanske folkebevægelser, der ønsker, Catalonien skal høre til Spanien, der står bag den store march, som forventes at fylde store dele af centrum. Flere ledende politikere ventes at deltage i demonstrationen, men de vil ikke få taletid, da folkebevægelserne ønsker, at al opmærksomhed skal rettes mod det catalanske folk. I følge meningsmålinger og de forudgående valgresultater er det catalanske folk delt i to lige store dele i spørgsmålet om regionens tilhørsforhold.
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 

 

Topchefer fyret i Málaga CF

malaga cf fyret 
Ugen startede med et par dramatiske døgn i Málaga CF.
Klubejer og præsident, sheik Abdullah Al-Thani, har på ny appelleret den retskendelse, der giver hotelkæden BlueBay adgang til 49 % af hans aktiekapital på 97. For herefter at fyre to topchefer!
Mandag røg sportsdirektør José Luis Pérez Caminero, tidligere spansk landsholdsspiller, med blot to år i klubben. Tirsdag blev advokat og juridisk rådgiver Joaquin Jofre sendt ud efter syv års virke – det sidste med ansvar for den daglige drift.
Og onsdag strøg Al-Thanis amerikanske rådgiver Richard Shaheen til tops. Det ventes, at han officielt udnævnes som generaldirektør efter at have stået for denne udrensning. Han har her og nu fået til opgave at få styr på økonomien i klubben. Med andre ord skaffe de 5 mio. euro, Caminero manglede at få solgt spillere for.
For at overholde Financial Fair Play-bestemmelserne har han frist til nytår, ifølge det professionelle spanske fodboldforbund.
Richard Shaheen har de seneste par uger været rundt i alle kroge i Málaga CF. Sheikens nye stærke mand er uddannet ved flere universiteter i USA – og supplerede i 1998 med en bank- og finansuddannelse ved Bucknell University i Lewisburg i Pennsylvania. Afsluttende med en Master i Business Administration (MBA) fra University of Maryland.
Lørdag aften spiller Málaga CF hjemme på Estadio La Rosaleda mod Oviedo. Billetter fås hos La Peña de Dinamarca – Morten Møller, 617 700 424, info@malaga-support.dk
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.