Det danske magasin i Spanien
Francos gravsted flyttes på torsdag · Huslejepriserne eksploderer · Gyservalg forude

Francos gravsted flyttes på torsdag · Huslejepriserne eksploderer · Gyservalg forude

Francos gravsted flyttes på torsdag

Diktator Francos gravsted flyttes torsdag formiddag klokken ti. Efter flere års politisk debat og juridisk tovtrækkeri med Francos efterladte flyttes hans gravsted nu fra det pragmatiske Valle de los Caídos ”de faldnes dal” til en langt mere beskeden kirkegård 50 km fra det nuværende gravsted. På det nye gravsted får den forhenværende diktator selskab af flere af hans tidligere ministre fra hans regeringstid samt en lille håndfuld diktatorer fra de latinamerikanske lande, som Spanien for mange år siden gav eksil. Franco har siden sin død i 1975 ligget begravet i ”de faldnes dal”, som er et stort, flot og velbesøgt mindesmærke for de faldne i den spanske borgerkrig.

 
 
 
{loadposition google_native} 
 

 

Huslejepriserne eksploderer

lejepriser spanien 
Det sidste år er huslejepriserne i Málaga-provinsen steget mellem tre og ti procent afhængig af by, beliggenhed og boligtype. Lejepriserne er steget mest i Málaga centrum. Her ligger kvadratmeterprisen nu på præcis ti euro per kvadratmeter. Med andre ord koster det i dag 1.000 euro at leje en bolig på 100 m2. Dyrest er det at bo i Marbella. Her ligger lejepriserne på tolv euro/m2. I analysen fra boligportalen idealista.es er det opsigtsvækkende, så voldsomt priserne er steget i Torremolinos, som for få år siden var et af de billigste steder at bo til leje i provinsen. I dag nærmer kvadratmeterprisen i Torremolinos sig de ti euro. Billigst er det i dag at bo til leje i Vélez-Málaga. Her ligger huslejepriserne på 5,5 euro per kvadratmeter.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 

 

Gyservalg forude

valg spanien november2019 

Der er blot to en halv uge til det forestående parlamentsvalg, og de første meningsmålinger begynder at se dagens lys. De melder alle om et nyt tæt valg, hvor få mandater kan få altafgørende indflydelse. PSOE bliver uden tvivl atter Spaniens største parti, men partiet vinder ikke det nødvendige terræn for at samle et klart flertal. Vel tyder alt på, at det nye parti i spansk politik, Más País, bliver fint præsenteret i parlamentet, men det sker på bekostning af Podemos, som også er en oplagt samarbejdspartner for PSOE. På den anden siden tyder alt på, at Partido Popular får et godt valg. Partiet flyver frem og har for første gang nogensinde luftet muligheden for et bredt forlig over midten med PSOE. VOX står også til fremgang, mens valgets store taber bliver Ciudadanos, som står til at miste halvdelen af sine stemmer. De små nationalistiske partier står alle til at fastholde deres mandater der, vanen tro, kan blive tungen på vægtskålen.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.