Det danske magasin i Spanien

Hvor teknologiforskrækket er du?

Nu risikerer jeg måske at træde nogle af vores læsere over tæerne, men jeg kan godt blive chokeret, når jeg (jævnligt) møder personer, der ikke ved, hvordan man sender e-mails – en kommunikationsform vi har anvendt i mere end tre årtier. Og måden, vi sender e-mails på, har nærmest ikke har ændret sig, siden man for første gang i starten af firserne satte et snabel-a mellem et navn og et domæne og trykkede ‘send’.
Selv er jeg teknologisk nysgerrig, og den nysgerrighed vokser netop ud af frygten for at ende som en teknologidinosaur. En frygt der stiger i trit med, at nye teknologiske opfindelser vinder frem. Derfor går jeg for eksempel jævnligt til selvbetjeningskasserne i supermarkedet, selvom det næsten aldrig er hurtigere og kasseapparatet halvdelen af gangene hyler på en medarbejder eller påstår, at der ligger ukendte varer på disken. Det er min måde at holde mig opdateret i en verden i rivende udvikling – en udvikling jeg er bange for, en dag vil overhale mig.
Uden at være teknologisk analfabet, kan jeg godt sige, at jeg nok aldrig kommer til at være ‘first mover’ på noget som helst teknologisk. Men jeg synes, det er sjovt at snuse til de nye tendenser, og en af de tendenser, der stormer frem i øjeblikket er ‘virtual reality’.
VR er noget, som i høj grad vil komme til at påvirke vores dagligdag over den næste årrække, og netop i Málaga uddanner landets førende VR-skole elever til professioner, der ikke findes endnu. 
Tænk at kunne tage et par VR-briller på og opleve de største koncerter med de største navne, som var du selv til stede – hjemme fra dagligstuen. Eller se en boksekamp så klart, at hver en sveddråbe træder frem og du får lyst til at række hånden frem og gribe fat i bokseringens reb.
Selv har jeg kun stiftet bekendtskab med VR på for-sjov-basis i form af spil. Det er enormt virkelighedstro oplevelser. Af egen erfaring kan jeg oplyse, at hvis man læner sig op ad noget i den virtuelle verden, ja så ender man på gulvet ‘in real life’.
Eksperterne siger, at når teknologien indenfor VR bliver tilstrækkeligt god til at vise os noget i den analoge verden, der ser realistisk ud og som vi kan interagere med, så er det forbi med mobiltelefoner, computere og TV-skærme.
Så hvem ved, kære læser, måske kommer du snart til at læse La Danesa som et virtuelt magasin igennem en teknologisk brille. Eller hvorfor ikke en kontaktlinse?
Jeg har dog ikke udpræget lyst til at forestille mig en fremtid, hvor vi hele tiden er koblet til en maskine, der benytter vores synssans og er faktuelt klogere end os, men jeg ønsker heller ikke, at den skal komme bag på mig.
Og måske skulle jeg slå koldt vand i blodet, for faktum er, at vi jo også nu går rundt med en lille maskine i lommen, der indeholder uanede mængder information – men at vi mest bruger den til at kigge på sjove kattebilleder og følge med i hvad vores venner får at spise.
 
Så, Kære Læser, uanset om du følger med i dette magasin gennem en smartbrille, på skærmen af din tablet eller blot helt analogt, ønsker jeg dig god læsning.
 
LMF
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.