Det danske magasin i Spanien
Kampen for at finde drengen Julen fortsætter · Større skel mellem rig og fattig · Ny regionalregering får stærk Málaga-accent

Kampen for at finde drengen Julen fortsætter · Større skel mellem rig og fattig · Ny regionalregering får stærk Málaga-accent

Kampen for at finde drengen Julen fortsætter

De sidste syv dage har 300 redningsfolk arbejdet i døgndrift på at komme frem til den toårige dreng, Julen, der sidste søndag faldt ned i en 107 meter dyb brønd i skovområdet omkring Totalán lidt uden for Málaga. Der er tale om et hidtil uset stort evakueringsarbejde, som tager overskrifterne i samtlige landsdækkende spanske medier. Trods den store indsats, er det tirsdag aften fortsat ikke lykkedes at komme frem til Julen. Man har forsøgt at grave en vandret tunnel for at komme frem til drengen, men måtte afbryde arbejdet, da fundamentet ikke var stærkt nok til at holde den nye tunnel. Derfor graver man nu en lodret tunnel ved siden af den kun 25 cm. smalle tunnel, som Julen røg ned i. Store klippesten har dog besværliggjort arbejdet, men det formodes, at man i løbet af onsdagen kommer frem til drengen. Det er dog yderst tvivlsomt om man finder Julen i live, som nu har været forsvundet i ti dage.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Større skel mellem rig og fattig

Finanskrisen tog så hårdt på spanierne, at hver sjette spanske familie røg under fattigdomsgrænsen. I dag, ti år efter finanskrisens udbrud, er det triste faktum, at de hårdest ramte familier ikke har formået at rejse sig. Således var der ved udgangen af det forgangne år 617.000 husstande i Spanien uden indkomst, hvilket er en stigning på 16.500 i forhold til året inden. Disse familier overlever udelukkende grundet de gratis kommunale spisesteder og velgørenhedsorganisationernes gratis udlevering af tøj.
Omvendt er mængden af multimillionærer steget med fire procent i samme periode. I dag er 1.690 spaniere således gode for en formue på over 40 millioner euro.
 
 

{loadposition google}

 

Ny regionalregering får stærk Málaga-accent

På den politiske scene har Málaga altid stået i skyggen af Sevilla. Det andalusiske parlament og Junta de Andalucías centrale administration ligger i regionshovedstaden, og tilmed har der de sidste tre årtier været en klar tendens til, at de fremtrædende politikere i regionsregeringen, har haft sine rødder i Sevilla. Og det har aldrig fremmet Málagas interesser. Det laves der om på nu. Den nye andalusiske præsident, Juan Manuel Moreno, er nemlig født i Málaga, og nummer tre i den nye ministerkabale er Elias Bendodo, som også er Málaga-borger og ellers var udtænkt som kommende borgmesterkandidat i Málaga. To andre politikere fra Málaga er at finde blandt de elleve nyudvalgte “ministre”, bl.a. den forhenværende basketballspiller- og træner, Javier Imbroda, som får ansvaret for uddannelse og sport. Lokalt i Málaga ses der yderst positivt på den nye udvikling. Man føler sig nemlig sikre på, at den nye regionalregering med Partido Popular og Ciudadanos, samt de nyudvalgte “ministre”, i høj grad vil være med til at sætte gang i nye projekter i provinsen.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.