Det danske magasin i Spanien
Stor splittelse i Podemos · FITUR og Andalucía spiller med musklerne · Spanske unges teknologiforbrug eksploderet

Stor splittelse i Podemos · FITUR og Andalucía spiller med musklerne · Spanske unges teknologiforbrug eksploderet

Stor splittelse i Podemos

Partiet Podemos tog Spanien med storm ved parlamentsvalget i 2016. Men nu har stormen spredt sig internt i partiet. En af partiets stiftere og helt store frontfigurer, Iñigo Errejón, har netop forladt partiet efter stridigheder med partiets leder Pablo Iglesias. Og endnu værre, Iñigo Errejón har forladt partiet for at tilslutte sig Madrid-borgmesteren Manuela Carmenas lokalpolitiske parti “MásMadrid”, som også kappede båndene til Podemos og Pablo Iglesias ved udgangen af sidste år. Med Iñigo Errejóns exit er Pablo Iglesias ene mand tilbage af det firkløver, som stiftede partiet. Errejóns afgang har fået flere lokale og regionale politikere, over hele landet, til at forlade partiet.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

FITUR og Andalucía spiller med musklerne

Det er en turistmesse men minder mere og mere om en lille verdensudstilling. Den årlige messe FITUR i Madrid er et af Europas største meeting points for alle erhverv i turistbranchen. Messen er i år vokset til at præsentere 165 lande og 10.500 virksomheder, som dækker et udstillingsareal på 67.500 kvadrater. Messen bliver i ugens løb besøgt af 251.000, hvoraf 140.000 er branchefolk og 111.000 er private. Det er imponerende store tal. Det samme kan siges om den andalusiske stand på 559 kvadratmeter, som er en fordobling i forhold til sidste år. Standen er fyldt med politikere, embedsmænd og touroperators fra hele verden, som udveksler idéer og indgår nye samarbejdsaftaler. Både Málaga by og Costa del Sol er præsenteret under den andalusiske stand.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Spanske unges teknologiforbrug eksploderet

90 procent af alle spanske unge mellem 14 og 16 år ejer i dag en smartphone. Og 75 procent af de unge spaniere har sågar mindst tre smartenheder. Det viser en ny omfattende undersøgelse blandt 1.600 spanske teenagere. Undersøgelsen konkluderer at kendskabet og forbruget af de forholdsvis nye enheder på kort tid er eksploderet blandt unge. Der er delte meninger om udviklingen, men størstedelen af de spanske samfundsforskere synes, det et positivt, at unge har let adgang til information fra hele verden. Omvendt skræmmer det dem, at unge mellem 14 og 16 år ikke modtager undervisning i skolen, som lærer dem at forholde sig kritisk til information og data.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

Kom til workshop om førstehjælp – gratis

Onsdag d. 30. januar afholder Livrustning AB workshop i Centro Idea.
Her kan du bl.a. lære, hvordan du anvender en hjertestarter, hvad du skal gøre, hvis nogen bliver kvalt og hvordan du giver mund til mund. Workshoppen afholdes på svensk, varer cirka en time og finder sted d. 30. januar kl. 11 i patioen i Centro Idea. Alle er velkomne.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.