Det danske magasin i Spanien
Lokalpolitik: PP kæmper sig tilbage i flere kommuner – Krisen i Catalonien: Valgkamp for fuld damp – Málaga-provinsen i tørke

Lokalpolitik: PP kæmper sig tilbage i flere kommuner - Krisen i Catalonien: Valgkamp for fuld damp - Málaga-provinsen i tørke

Lokalpolitik: PP kæmper sig tilbage i flere kommuner

I flere Costa del Sol kommuner fik Partido Popular til kommunalvalget i 2015 flest stemmer, men alligevel vinkede partiet farvel til borgmesterposten i kommuner, hvor partiet ellers i flere år havde siddet tungt på borgmesterposten.
I flere kommuner som Torremolinos, Nerja, Marbella, Mijas og Rincón de la Victoria blev Partido Popular henvist som oppositionsparti som følge af koalationer mellem socialistpartiet, Ciudadanos, de Podemos-støttede partier og enkelte lokalpartier. Men her midtvejs i regeringsperioden er PP godt på vej tilbage til magten i flere kommuner. Partiet har lagt sig i selen for at indgå nye pagter, primært med Ciudadanos, og samtidig udnyttet, at ikke alle pagter i de nævnte kommuner er gået problemfrit. Derfor har Partido Popular i årets løb genvundet magten i byrådet i Marbella, Rincón de la Victoria og senest i Nerja. PP har nu blikket rettet mod Torremolinos, hvor Ciudadanos er splittet i spørgsmålet om at forblive i samarbejdet med PSOE eller støtte en ny PP-lokalregering.

Krisen i Catalonien: Valgkamp for fuld damp

Valgkampen forud for regionalvalget i Catalonien den 21. december er i fuld gang. Fristen for at opstille er udløbet og nedtællingen til valget er begyndt.
De såkaldte separatistpartier er ikke nået til enighed om at stille op på under én samlet liste, som ved sidste valg i 2015. Derfor stiller de op hver for sig, og det bliver med den varetægtsfængslede Junqueres som spidskandidat for ERC og Puigdemont fra sit eksil i Belgien som kandidat for sit parti PDeCAT, som nu er blevet omdømt til ”Junts pel Catalunya”. Det tredje separatistparti CUP stiller op i samme formation som hidtil. Det store spørgsmål går naturligvis på, om de tre oppositionspartier Ciudadanos, socialistpartiet og Partido Popular kan samle flertal og samarbejde i kampen mod separatistpartierne. Et andet vigtigt spørgsmål går på Podemos’ rolle, efter partiet har fået nyt spidskandidat efter dyb splittelse i partiet.

Málaga-provinsen i tørke

Regn er blevet en mangelvare i hele Málaga-provinsen, Andalusien og det øvrige Sydspanien. November måned er normalt en af årets vådeste måneder, men hidtil er der ikke faldet mange dråber regn, og vejrudsigten for de kommende 8-10 dage lover sol fra en skyfri himmel. Flere vandreservoirer i Málaga-provinsen er nede på 20 procent af deres kapacitet, og det bliver et problem, hvis der ikke snart falder nogle af de 94-101 liter regn, der vanligvis falder i løbet af november måned.
 
Læs også vores artikel om tørke i Spanien lige her

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.