Det danske magasin i Spanien
Gode tal fra boligmarkedet – Taxa’erne i modvind – Hard Rock Café kommer til Málaga

Gode tal fra boligmarkedet - Taxa’erne i modvind - Hard Rock Café kommer til Málaga

Gode tal fra boligmarkedet

Interessen for at erhverve sig en bolig i Málaga-provinsen stiger fortsat. I året første ni måneder er der blevet gennemført 22.823 bolighandler, hvilket svarer til en stigning på 12,5 procent i forhold til sidste år eller en stigning i salget på ti boliger om dagen. Tallene kommer fra spansk statistik (INE).
I Málaga har specielt én bolighandel vakt stor opsigt. Det er handlen af den store, høje ejendom, som ligger for enden af hovedstrøget Calle Larios ned mod havnen. Bygningen går under navnet ”La Equitativa” og har stået tom i et par årtier. Ejerforholdene af den gamle bygning er komplicerede, men den amerikanske investorgruppe Key International har nu erhvervet sig 60 procent af bygningen og kan derfor ligge pres på de øvrige ejere for at overtage den fulde kontrol over ejendommen, som vil være ideel til et nyt hotel eller eksklusive private boliger.

Taxa’erne i modvind

Domstolene i Madrid har netop afsagt dom i den årelange strid mellem landets taxachauffører og de privatchauffører, som har opereret gennem platformene Uber og Cabify. Domstolene giver privatchaufførerne ret til at udføre deres erhverv og afviser taxachaufførernes ønske om at håndhæve en gammel lov som siger, at der kun må udstedes én licens til privatchauffører for hver 30. taxalicens. Dommer betyder, at 80 chauffører i Madrid, som midlertidigt har måttet nedlægge deres erhverv, fra i dag atter kan sætte sig bag rettet. Dommen ventes at få en dominoeffekt, som vil medføre 10.000 nye licenser fordelt over hele landet. I Málaga-provinsen har myndighederne næsten 1.000 ansøgninger fra privatchauffører liggende til ekspedition. Konflikten mellem taxaerne og Uber og Cabify var årsagen store taxa-strejke under byfesten i Málaga i august.

Hard Rock Café kommer til Málaga

Den populære amerikanske restaurationskæde Hard Rock Café slår i 2018 dørene op for deres første restaurant i Málaga – nærmere betegnet i lystbådehavnen Muelle Uno. Hard Rock Café har i verdens storbyer i flere årtier haft succes med deres koncept, som går på klassisk amerikansk mad kombineret med musik og udstilling af verdenskendte musikeres instrumenter og andre ejendele. Opførelsen af den nye Hard Rock Café i Málaga ventes at tage ni måneder, så den nye restauration vil stå klar i tredje kvartal 2018. De eneste Hard Rock Caféer i Andalusien i dag ligger i Puerto Banús i Marbella og i Sevilla.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.