Det danske magasin i Spanien
Kaos i Catalonien – Marbella-politiker anholdt i Argentina – Ryanair aflyser flere fly fra Spanien

Kaos i Catalonien - Marbella-politiker anholdt i Argentina - Ryanair aflyser flere fly fra Spanien

Kaos i Catalonien

Det står fortsat uvist, hvad der vil ske i Catalonien søndag den 1. oktober. Den catalanske regionalregering har udskrevet uafhængighedsvalg, som centralregeringen i Madrid, med støtte fra domstolene, har erklæret ulovligt. Men et snævert flertal blandt de catalanske politikere fortsætter ufortrødent kampen for deres valg, mens centralregeringen har valgt en lidt mere moderat strategi for at forhindre valget. Således er samtlige borgmestre, offentlige funktionærer og lokalpoliti blevet informeret om deres pligt til ikke at åbne valgstederne den 1. oktober. Og tilsvarende om deres juridiske ansvar ved ikke at gribe ind, hvis de får kendskab til et åbent valgsted. Tilsvarende har spansk politi igangsat en omfattende rensagning af alle trykkerier, for at sikre valgmateriale ikke kommer i omløb. For et par dage siden konfiskerede politiet 1,3 millioner tryksager (plakater, brochurer og løbesedler), som selvsagt promoverede et ja til selvstændighed. Situationen i Catalonien giver daglige overskrifter i næsten samtlige spanske medier, så her på La Danesas redaktioner følger vi naturligvis op på sagen.
 

Marbella-politiker anholdt i Argentina

Han forsvandt i 2006, da Malaya-sagen for alvor tog fat i Marbella. Hele det gamle GIL-byråd med følge blev anholdt og senere dømt for omfattende korruption. Men ét byrådsmedlem var ikke hjemme, da politiet kom for at anholde ham.
I elleve år har Carlos Fernández været på flugt fra de spanske myndigheder – og senere Interpol. Men i sidste uge blev han anholdt på sin bopæl i byen Rivadavia, som er en mindre by med 80.000 indbyggere i det østlige Argentina.
Carlos Fernández er naturligvis blevet ældre at se på, men flere operationer har også været med til at ændre hans udseende. Han har tilsyneladende ernæret sig som coach for lokale virksomheder, private og sågar en forhenværende borgmesterkandidat. Han har arbejdet under navnet Carlos Hernández med H og ikke Fernández, som er hans rigtige navn. Kort efter sin flugt mødte den tidligere Marbella-poltiker en argentinsk pige, som han i dag har to børn på henholdsvis seks og ni år med.
Det var argentinsk politi, der stod bag anholdelsen af Carlos Fernández og det er derfor de argentinske myndigheder, der inden for de kommende 30 dage skal beslutte, om han skal udleveres til Spanien eller ej. Carlos Fernández ønsker at blive i Argentina af hensyn til sin familie og det nye liv, han har skabt der. I Spanien kan han sandsynligvis ikke sagsøges, da forældelsesfristen i Malaya-sagen er udløbet.

Ryanair aflyser flere fly fra Spanien

Har du booket billet med Ryanair så tjek hellere, at dit fly kommer i luften inden du sætter kursen mod lufthavnen. Det irske luftfartsselskab vil nemlig de kommende seks uger aflyse 50 daglige fly – heraf flere afgange fra Spanien. Ryanair står pludselig uden piloter, fordi selskabet har forregnet sig i sin ferieplanlægning. Den farverige ejer af Ryanair, Michael O’Leary, tager det fulde ansvar for fejlen og garanterer, alle rejsende naturligvis får deres penge tilbage. Han påpeger, at det trods alt kun er to procent af selskabets 2.000 daglige afgange, som aflyses, og at alt vil køre som planlagt igen om seks uger. Flere Ryanair fly fra Madrid og Barcelona er de sidste par dage blevet aflyst. Málaga er hidtil gået fri af aflysninger.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.