Det danske magasin i Spanien
Mere brænde på bålet i Catalonien – Udlejningsboliger vinder fortsat frem – Unicaja bag kæmpe bolighandel

Mere brænde på bålet i Catalonien - Udlejningsboliger vinder fortsat frem - Unicaja bag kæmpe bolighandel

Mere brænde på bålet i Catalonien

Et splittet catalansk parlament vedtog onsdag den nye lov, som skal sikre gennemførelsen af det catalanske uafhængighedsvalg den 1. oktober og efterfølgende den praktiske gennemførelse af en mulig løsrivelse. Som ventet blev det en lang og intens debat. Og lige så ventet fik de pro catalanske partier loven vedtaget på ganske få mandaters flertal.
Afstemningen er endnu et klart signal på, at de catalanske ledere ufortrødent arbejder mod et uafhængighedsvalg og efterfølgende en løsrivelse. Centralregeringen i Madrid er lige så klar i spyttet. Rajoys højrehånd, María Soraya, fastslog på et pressemøde onsdag, at regeringen længe har haft sit juridiske modspil klar, som vil inkludere anholdelser og retsforfølgelse af de ledende catalanske politikere, hvis de fortsætter processen, for brud på den spanske grundlov. María Soraya sagde direkte, at regeringen naturligvis ikke vil tøve med at komme den catalanske befolkning til undsættelse. Hendes formulering bakkes op af de seneste meningsmålinger, som viser, at nej’et til løsrivelse vil vinde, hvis et legalt valg udskrives.

Udlejningsboliger vinder fortsat frem

Efterspørgslen efter turistlejligheder er nu så stor, at der i Marbella og Málaga by udbydes flere sengepladser i lejligheder end på hotellerne. Det sidste halvandet år har udlejningen for alvor taget fat. Mange turister ønsker en lejlighed frem for et hotelværelse, da det ofte er billigere og giver mulighed for selv at lave mad. Og for udlejer er det langt mere rentabelt at udleje på korttidsbasis i stedet for langtidsleje. I Marbella er der i således ca. 16.000 sengepladser i lejligheder på markedet mod hotellernes 12.000 sengepladser. I Málaga by hedder tallene 11.000 / 9.000. I Torremolinos er tendensen derimod den stik modsatte. Byen holder skansen som kystens hotelby nummer ét med 20.000 sengepladser mod kun 3.000 sengepladser i udlejningsboligerne. Hotellernes modspil mod udlejningsboligerne er ofte lave priser og all-inclusive.

Unicaja bag kæmpe bolighandel

Banken Unicaja har lukket en af tidens største bolighandler med den nationale byggemastodont Neinor Homes. Seks store byggegrunde i Limonar og Teatinos i Málaga på i alt 90.000 kvadratmeter er blevet handlet for 68 millioner euro. Neinor Homes har planlagt at opføre i alt 800 boliger på grundene. For Unicaja er det en lettelse at få solgt ud af sit ”boliglager”, som i snart ti år har været en tung klods om benet for Málagas lokale bank. Neinor Homes besidder nu i alt 29 byggegrunde i Málaga provinsen, hvorpå der er projekteret 2.300 nye boliger. Byggegrundene er samlet vurderet til 1.300 millioner euro.

{loadposition realestate}

Oferta de Empleo del Consulado de Dinamarca con sede en Málaga

El Consulado de Dinamarca con sede en Málaga busca un nuevo empleado con disponibilidad de incorporación inmediata.

Plazo de solicitud: Hasta el 30 septiembre 2017.
 
Puesto ofertado: Auxiliar Administrativo a tiempo parcial (20h semanales) con posibilidad de ampliación en el futuro. La persona elegida se unirá a un equipo formado por otros dos trabajadores, en el que la tarea principal será asistir a ciudadanos daneses y extranjeros con residencia legal en Dinamarca y realizar gestiones de apoyo a la Oficina Comercial.
 
En el puesto se requerirá trabajar de manera conjunta con compañeros, tanto de la Embajada de Dinamarca en España, en el Ministerio de Asuntos Exteriores en Dinamarca, como en los 12 consulados honorarios que Dinamarca tiene en España.

Requisitos:

Danés nivel alto escrito y hablado
Español nivel alto escrito y hablado
Inglés nivel alto escrito y hablado

Se valorará:

Formación y/o experiencia en la realización de tareas administrativas y atención al público.
Habilidades sociales, empatía y decisión. Tiene que saber manejar situaciones de estrés.
Conocimientos en informática, contabilidad básica y administración.
Habilidad para trabajar en equipo.
Disposición para trabajar con flexibilidad en cuanto a los horarios de trabajo

SOLICITUD

La solicitud, acompañada del CV, se enviará la atención de Marisa Moreno Castillo en la dirección mmoreno@danconsul.net o mediante entrega en mano en la sede del Consulado C/ Cordoba, num. 6, Oficina 4040, Málaga.
Asunto: ”Empleado Consular”
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.