Det danske magasin i Spanien
Intet tog til Marbella – Nybyggeri fordobles på bare ét år – Bøde til Iberia for ulovlige graviditetstest

Intet tog til Marbella - Nybyggeri fordobles på bare ét år - Bøde til Iberia for ulovlige graviditetstest

Intet tog til Marbella

Tidligst om fire år er der en chance for, at myndighederne kan begynde på forstudiet på at få udvidet togbanen til Marbella og Estepona. Det er det tog, som i dag kun kører mellem Málaga og Fuengirola. Sagen er, at Junta de Andalucía ikke har midlerne til at gå i gang med projektet før. Under et nyligt besøg i Málaga var den spanske minister for infrastruktur og egnsudvikling, Iñigo de la Serna, meget klar i spyttet og fortalte, at udvidelsen af togbanen er et projekt, som delvist skal finansieres af staten og amtet, så længe Junta’en ikke har midlerne, bliver togbanen heller ikke udvidet.
 

Nybyggeri fordobles på bare ét år

Der er atter gang i byggeriet i Málaga-provinsen, men efterspørgslen er fortsat langt fra det niveau, branchen betegner som værende normalt. I årets første seks måneder blev der indviet 2.400 nye boliger i provinsen og fortsætter tendensen, vil der ved årets udgang være opført 5.000 nye boliger i Málaga. Det er en fordobling i forhold til sidste år og det bedste tal i fem år. Men i følge brancheorganisationen ACP bør der i Málaga-provinsen, som er Spaniens sjette største provins målt på befolkning, årligt opføres 20.000 nye boliger. ”Der er fremgang, men det går langsomt. Promotor går først i gang med et nyt byggeri, når en stor del af boligerne er reserveret. Der skal være en reel efterspørgsel. Det er også bankernes krav for at give kredit,” forklarer Emilio López fra ACP. I 2006, som var rekordår for branchen, blev der i Málaga-provinsen indviet næsten 45.000 nye boliger.

Bøde til Iberia for ulovlige graviditetstest

Flyselskabet Iberia har fået en både på 25.000 euro for at have tjekket om deres kvindelige jobaspiranter var gravide. Selskabet har i flere år haft indført et obligatorisk lægetjek til deres jobansøgere, men det viser sig, at selskabet har gået over deres beføjelser ved via blod- og urinprøver at tjekke om deres kvindelige jobaspiranter skulle være gravide. Dette er diskriminerende og ulovligt. Uregelmæssighederne skulle være sket i Iberias hovedsæde på de baleariske øer, hvorfor det er amtet dér, som har udstedt bøden. Iberia nægter at have foretaget de omtalte graviditetstests og understreger, at selskabet altid har været imod al form for diskrimination og at flyselskabets store mængde kvindelige ansatte på 46 procent af arbejdsstyrken er det bedste eksempel herpå.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.