Det danske magasin i Spanien
Bedste ledighedstal siden 2009 – Estepona sænker ejendomsskatterne – Catalansk uafhængighedsvalg 1. oktober?

Bedste ledighedstal siden 2009 - Estepona sænker ejendomsskatterne - Catalansk uafhængighedsvalg 1. oktober?

Bedste ledighedstal siden 2009

98.000 spaniere er kommet ud af arbejdsløshedskøen i løbet af juni måned. Det bringer den samlede ledighed ned på 3,36 millioner, hvilket er det bedste tal siden 2009, hvor krisen for alvor brød ud. Størstedelen af de mange nye job er naturligvis skabt indenfor servicefagene som følge af sommerens turisme men – lidt overraskende – er det kun lidt over 10.000 af de nye jobs, der er blevet skabt i Andalusien. Heraf 6.000 i Málaga-provinsen.
 

Estepona sænker ejendomsskatterne

Flere kommuner og amter slås fortsat med at få økonomien og likviditeten til at hænge sammen. Men sådan er det ikke i Estepona. Kommunen har netop besluttet at nedsætte ejendomsskatterne. Vel bliver reduktionen kun på én procent, men til gengæld er det sjette år i træk, denne skat falder. Over de sidste seks år er ejendomsskatten i Estepona samlet faldet med 16 procent. Andre mindre skatter falder også i år. Det gælder f.eks. skatten for afhentning af affald, som falder med fem procent.
 

Catalansk uafhængighedsvalg 1. oktober?

Præsidenten for det catalanske parlament, Carles Puigdemont, har endelig fundet en dato og officielt udskrevet det så voldsomt debatterede uafhængighedsvalg til søndag den 1. oktober. ”Bliver det et ja, har vi nu forberedt os så godt, at vi på 48 timer kan løsrive os fra Spanien,” forsikrer Puigdemont. Centralregeringen i Madrid har ikke tøvet med at svare igen: ”Vi behøver kun 24 timer for at forhindre et ulovligt og udemokratisk valg,” garanterer Sáenz de Santamaría, som er Mariano Rajoys højre hånd. Rajoy selv tager situationen roligt. ”Ingen region er hævet over grundloven, og det er spild af tid, at de catalanske regeringsledere nu har dedikeret flere år på dette uholdbare projekt, når de knap kan samle flertal på de interne rækker,” siger Rajoy med hentydning til, at den catalanske regionalregering sidder på et yderst spinkelt kandidat.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.