Det danske magasin i Spanien

Alarma Universal Gold Pin Annual Results Pres CUDECA 02

Alarma Universal vinder gylden pris
Cancerhospicet Cudeca overrækker hvert år en gylden pris (guldnål med Cudecas logo) til en af deres sponsorer for godt samarbejde. I år har de valgt, at prisen skal gå til det danskejede sikkerhedsselskab Alarma Universal, der har støttet Cudeca i mange år. Firmaet sponsorerer Cudecas årskalender på niende år, hvor de årligt donerer næsten 4.000 euro til tryk og distribution af kalenderen. Vinderen blev kåret under de kriterier, at der skulle være tradition for at engagere sig i fundamentale formål og eller bidrage til cancerorganisationen.
– Det er en stor hæder for os at modtage. Jeg kender Joan Hunt fra før, hun startede Cudeca. Hun er en fantastisk kvinde. Alt det arbejde, hun lægger i det, og den motivation hun smitter med er helt enestående. Det er en stor glæde for os at kunne hjælpe med det projekt, siger direktør i Alarma Universal, Christina Nissen.

ESPANA HOLIDAY IMG 7376 copy

Espana-Holiday.com tilbyder ferieudlejning af høj kvalitet
Ejendomsmægleren Atlas Property har åbnet kontor i Mijas, hvor de beskæftiger sig med salg og langtidsudlejning af boliger.
I kontorfællesskabet åbner ferieudlejningsbureau Espana-Holiday.com, som er det tredje kontor ud over lokalerne i El Rosario og Nueva Andalucia.
Ferieudlejningsbureauet Espana-Holiday.com er klar til at byde sommerens turister velkommen med de lækreste ferieboliger til udlejning på kysten.

I den forestående sæson vil Brian Lang, der er medvirkende til opbygningen af forretningen i Fuengirola, Mijas & Benalmádena, sammen med Cecilie Falk, primært beskæftige sig med ferieudlejning i Espana-Holiday.com regi på Costa del Sol. Her tilbyder de villaer og lejligheder af høj kvalitet til de mange interesserede feriegæster.
– Vores fokus er nu at få ejendomme ind til kortidsudlejning i vores regi, siger Brian Lang fra kontoret i Mijas, der åbnede i marts måned.

I øjeblikket har firmaet omkring 100 ferieboliger i Marbella-området.
– Det er vigtigt at få flere ejendomme ind på grund af den stigende efterspørgsel afledt af den utrygge situation uden for Europa. Vi vil rigtig gerne have noget flere boliger på hylderne i Fuengirola, Benalmádena og Mijas. Vi forventer en stor tilgang af ejendomme fordi vores betingelser er meget attraktive for boligejerne, slår Brian Lang fast.

Når man vælger at leje sin bolig ud gennem Espana-Holiday.com, betaler man det første år 250 euro for markedsføring det første år samt beskrivelse og fotos af boligen. Derefter betaler man 175 euro om året for den massive markedsføring, som Espana-Holiday.com leverer.
– Det er dog vigtigt at pointere, at Espana-Holiday.com ikke opkræver pengene fra boligejeren, før den første lejer har betalt, siger Brian Lang og fortsætter:
– Vi går efter kvalitet. Vi har en holdning til, hvordan den enhed, der skal lejes ud, ser ud. Der skal være pænt og ordentligt, og tingene skal fungere. Vi har altså et krav til kvaliteten, og vi kræver (sikrer), at boligen lever op til den nye lovgivning omkring kortidsudlejning i Andalusien. Ellers må vi ikke tage ejendommen ind, fortæller Brian Lang om det, man kan forvente hos Espana-Holiday.com.

Atlas Property og Espana-Holiday.com har indgået et samarbejde med 3D-Dimensiva.com vedrørende et nyt og banebrydende præsentationsværktøj, hvor brugeren reelt set har oplevelsen af at befinde sig i selve boligen, der bliver præsenteret.
– 3D-Dimensiva går ud og scanner boligen for at bryde med de mange snydebilleder. What you see is what you get, siger Brian Lang om det nye værktøj, der skal hjælpe potentielle købere samt turisterne med en oplevelse af at være tilstede i boligen, mens de sidder i deres egen stue et andet sted i verden.

Kontoret i Mijas består af Espana-Holiday.com, som er ferieudlejningen, mæglerdelen Atlas Property, der varetager langtidsudlejning og 3D-Dimensiva.com, som laver scanninger af boligerne.
– Som ansvarligt udlejningsbureau tager vi boligejeren i hånden og sørger for, at ejendommen lever op til lovgivningen, siger Brian Lang.
De, der lejer ferieboliger gennem Espana-Holiday.com er primært skandinaver, hollændere, tyskere og belgiere og herudover et bredt udsnit af europæere.

Sanne camino

Tag på guidet pilgrimsvandring i Spanien
Vi kender hende som skribenten bag La Danesas pilgrimsartikler. Nu springer Sanne Larsen ud som guide – og fortsat med afsæt i de lange, flotte vandreture, vi kender hende fra.
Sanne Larsen har vandret meget med makkeren Svend Falk Henriksen på de forskellige Caminoer, og herfra kom idéen til at lave en guidet tur, hvor hun tager sig af det praktiske og sørger for vandrerne undervejs.

Sanne Larsen bliver fra september i år, hvor turene begynder, guide for en ganske særlig pilgrimsvandring. Og her er det ikke den kendte El Camino Francés fra det sydlige Frankrig og tværs over det nordlige Spanien.
– Den rute, jeg lægger ud med, er den portugisiske Camino Portugués, som er en meget populær rute, men knap så trafikeret. Vi flyver fra Málaga til Porto via Lissabon, hvor vi starter lørdag fra floden Miño i byen Valença på den portugisiske side. Her krydser vi grænsefloden og starter seks dages vandretur til Santiago de Compostela, hvor man altid slutter Caminoen af, siger Sanne Larsen.
Du vil blive ført gennem et fantastisk landskab, opleve lokalbefolkningen i byerne undervejs og nyde naturen og dyrene. En tur gennem oplevelser og natur, mens Sanne Larsen fortæller om historien undervejs.
Vandringen begynder lørdag og slutter lørdag. På nuværende tidspunkt er der sat tre rejser på programmet. Den 24. september og 15. oktober i år og en i foråret 2017 den 29. april. Booking efter ‘først til mølle’-princippet, og man skal være hurtig, da der er afsat plads til maks. 10 personer pr. tur. Sanne Larsen står for at arrangere overnatning på hotel med morgenmad, pilgrimspas og bagageservice – og hun hjælper tilmed med at booke flybillet, hvis nødvendigt.
For mere information gå ind på hjemmesiden www.sanne-vandreture.com, hvor du bl.a. finder programbeskrivelse, nyttig viden, afrejsedato, bestilling samt information om, hvem Sanne Larsen er. Du kan også ringe til Sanne på tlf. 0034 638 342 425.

Clinica dental noruega shoptalk foto maj 2016

Ny medarbejder hos Clinica Dental Noruega
Tandlæge Catharina Hvid-Hansen fra Clinica Dental Noruega i Fuengirola centrum byder sin nye medarbejder, tandlæge Päivi Voutilainen, velkommen til klinikken.
– Päivi er en tiltrængt ressource for os, så vi kan fortsætte med at give en service af høj kvalitet med korte ventetider, især nu hvor antallet af patinter er steget kraftigt.
I den seneste tid har vi oplevet en af de kraftigste stigninger i antallet af patienter i alle de år, jeg har arbejdet her på Kysten, siger Catharina Hvid-Hansen, som nu har arbejdet som tandlæge på Costa del Sol i 15 år.
– Päivi Voutilainen, som for nyligt begyndte at arbejde hos os, er tandlæge med en finsk odontologieksamen fra Helsingfors universitet. Hun har allerede arbejdet mange år på Costa del Sol, og taler perfekt finsk, svensk, spansk og engelsk, hvilket er til stor hjælp for os.
Nu, når vi er to tandlæger på klinikken, kan vi fortsætte med at tilbyde korte ventetider og sikre, at akutte patienter kommer til samme dag, som de ringer. Desuden udvider vi snart vores åbningstider for at tilbyde tider sent på eftermiddagen for dem, som ikke kan nå fra arbejde med vores nuværende åbningstider.
Den positive tendens, vi ser i øjeblikket med flere og flere patienter, tror jeg, skyldes en kombination af mange ting. Der er flere end nogensinde før, som flytter til Kysten, og allerede inden de flytter herned, er de klar over, at de kan få nordisk kvalitetstandpleje til spanske priser med korte ventetider. Dette i kombination med, at vi har eksisteret i mange år gør, at vi i dag er booket op med patienter og har travlt, og det er vi naturligvis meget glade for.
Vi går også op i at huske at ændre billedet på vores annonce i magasinet, så den stemmer overens med de personer, som nu arbejder på klinikken. I den nye annonce ser du tandlægerne Catharina og Päivi samt tandklinikassistenterne Jessica, Elsa og Sofia. 
______

Et stykke af Frankrig i Marbella
Området Perigord i regionen Dordogne i det sydvestlige Frankrig er kendt for valnødder, udendørs markeder, foie gras, ænder, knive, stentøj og meget meget mere. Et lille område som har meget at byde på. Efter at have boet der i 25 år og arbejdet med naturprodukter, besluttede Virginie Demonchaux og hendes mand at flytte til Spanien – til en ny tilværelse selvom tilknytningen til deres hjemby Brive la Gaillarde og Périgord området er bevaret igennem deres populære delikatesseforretning French Gourmet & Decoration, som netop er flyttet fra Elviria til større lokaler på Den Gyldne Mil mellem Marbella og Puerto Banús (lige overfor Villa Tiberio).

Du bydes velkommen til tonerne af Edith Piaf, Charles Aznavour og Georges Brassens franske musik i den lækre butik, der er indrettet med møbler fra Virginies hus i Frankrig og andre ting snedkeret i hendes hjemby. Det er som at træde ind i et hjørne af Frankrig under den sydspanske sol.
Hos French Gourmet & Decoration finder du foie gras, der bliver fabrikeret af svogeren, som holder denne gamle familietradition i hævd, økologisk valnøddetærte, chokoladetrøffel eller olier med fx trøffel og hindbær. Fra tid til anden kan du også købe laks produceret af svogeren, der selv ryger og marinerer den skotske laks, eller hvad med at få Virginie til at bestille de konfitterede figner eller abrikoser med foie gras, en lise for ganen.
Udvalget er meget ekslusivt, også når det gælder vin. Du kan finde få, men lækre, udvalgte vine; rød, hvid og rosé, og selvfølgelig en fransk champagne. Specielle apertiffer, søde med valnød, melon eller figner samt de krydrede og en fransk pastis. I området omkring Biarritz produceres der mange lækre duge, forklæder viskestykker m.m. fra Jean-Vier eller glæd dig selv eller andre med een af de håndtrykte duge fra Italien, trykt på det fineste hør. Du kan også finde stentøj, vinglas, lamper, kurve, ure, glas, puder og selvfølgelig de kendte knive fra la corroza men derudover kan du nu også finde de eksklusive knive fra Le Thiers, hvor udvalget er fabelagtigt. 12 slags forskellige træ til skaftet, eller du kan vælge den farve du vil have eller hvad med knive med hornskafte? Og hvad er et bord uden stearinlys fra Bougies la Francaise, og dufte fra Berdoues?

Skal du giftes, holde stor fødselsdag eller fest, kan Virginie være gavekoordinator og du kan lave din gaveliste hos hende. Virginie lægger stor vægt på eksklusiviteten, og de ting som du finder hos Virginie, findes ikke andre steder i området.

Har du lyst til at forkæle dig selv eller har du brug for en speciel gave, så finder du French Gourmet & Decoration på Den Gyldne Mil i Marbella lige overfor Villa Tiberio. Tel: 952 83 43 98. www.frenchgourmetmmarbella.com. Du kan bestille varer på hjemmesiden, og få dem leveret i nærområdet.

Shoptalk Unioptica Maj 2016

Sunread hos Unioptica
Er du træt af at skifte briller, når du cykler, spiller golf eller dyrker anden form for sport? Så er Sunread solbriller måske noget for dig, der er brillebruger og aktiv med sport og motion. Hos Unioptica fås nu de smarte sportsbriller med polariserede glas, specielt velegnede til fritidsaktiviteter som f.eks. golf, tennis, jagt, cykling m.m. Det nye ved Sunread brillerne er, at de kommer med læsefelt (bifokale glas), således at man kan læse sit scorekort, sin cykelcomputer etc. uden at skulle skifte briller. Priserne er meget konkurrencedygtige og ligger mellem 79 og 99 euro. De fås også med isat afstandsstyrke, hvis man til daglig er brillebruger, og prisen er så 249 euro. Hos Unioptica er du meget velkommen til prøve de forskellige glas af, så du er sikker på at få netop det glas, der passer bedst til dig og din/ dine sports- og fritidsaktiviteter. Er du i tvivl om, hvilken styrke du bruger, så husk at Unioptica som altid byder på gratis super synsprøve med kontrol for både grøn og grå stær. Tel: 952 199 254 www.unioptica.com 

_____

Liberty Seguros’ forsikringer er udlændinges førstevalg
Blandt de tusinder af udlændinge, som bor i Spanien, enten permanent eller midlertidigt, er Liberty Seguros manges favorit, når de søger professionel forsikring til en god pris.
Liberty Seguros har mere end 175.000 udenlandske kunder, som betjenes af over 300 forsikringsmæglere, som taler dit sprog. De lægger vægt på, at du kan diskutere dine forsikringsbehov under et personligt møde med en ekspert, i stedet for at have en upersonlig telefonsamtale med en, som du aldrig har mødt.
Lige nu har Liberty Seguros et fremragende tilbud (gælder fra 21. marts til 22. juni 2016). Du kan nemlig spare 50 euro på både din Hjemforsikring og Kaskoforsikring, såfremt du betaler via betalingsservice. Betaler du i stedet med en anden betalingsmetode, modtager du en rabatkupon på 20 euro til shopping, når du tegner en Hjemforsikring, eller 20 euro til brændstof, når du tegner en Kaskoforsikring (se venligst gældende betingelser).
”Vi stræber efter at tilbyde de bedste forsikringer til de bedste priser, samt at vores forsikringer skal dække så meget, som muligt, så vores kunder er bedst muligt dækket. Hos alle forsikringsselskaber, findes der noget med småt, som man siger, men vi holder dette på et så lavt niveau som muligt for at garantere, at vores kunder ikke ’føres bag lyset’. Vores forsikringsmæglere forklarer gerne dette nærmere ved et møde”, forklarer Iván Ortego, som er chef hos Liberty Seguros.

Liberty Seguros dækker mere end blot dine vigtigste forsikringsbehov for hjemmet og bilen, og tilbyder herudover Livsforsikring, Båd-, Kommerciel- (kontor og industri), Husdyrs- Fritids- (til f.eks. golf og andre firtidsaktiviteter), Person- og Ansvarsforsikring.
Liberty Seguros’ markedsføringskampagne viser deres motto: Bag ethvert stort selskab, er der fantastiske mennesker.

Vil du vide mere om Liberty Seguros’ forsikringer? Ring 902 255 258 for at få et tilbud og navnet på din nærmeste forsikringsmægler, eller besøg: www.libertyexpatriates.es.
Ved du allerede, hvor din nærmeste forsikringsmægler er, så tøv ikke med at kontakte dem for at aftale et møde og få den hjælp, du behøver.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.