Det danske magasin i Spanien
Ny behandling hjælper hunde med ledproblemer og gigt

Ny behandling hjælper hunde med ledproblemer og gigt

shutterstock 25716247
Når det gælder behandlingen af hunde med ledproblemer, tys der oftest til kirurgens kniv end til almindelig medicin. Men større kendskab til foder, mens hunden er en hvalp, har en forebyggende virkning.
Hvis din hund viser tegn på smerter, når den rejser sig, hopper eller går, er årsagen ofte gigt eller en ledinfektion. Noget som er meget almindeligt hos hunde. Hver femte ældre storracehund har problemer med leddene. Gigt er en kompleks og progressiv ledsygdom, der karakteriseres ved en gradvis udvikling af ledsmerter, stivhed og manglende evne til at bevæge leddene.
 
I et normalt led vil brusken dække enderne af de lange knogler, og sammen med ledvæsken gøre det muligt at foretage smertefrie bevægelser. Leddet absorberer også de stød, som kommer, når hunden hopper. Hvis leddet beskadiges, svækkes blodforsyningen, og brusken nedbrydes. Samtidig mister bruskens overflade sin bløde tekstur og bliver i stedet ru. Til sidst kan der danne sig knogleaflejringer og efterfølgende smerter.
 
Nogle hunderacer har større risiko for at udvikle ledproblemer, men også overvægt, og traumatiske skader så som ledbåndsslitage og meniskskader kan forårsage gigt. Hunde, der ikke får den rette kost som hvalp, har også stor risiko for at få ledproblemer.
 
Den traditionelle behandling af gigt er vægtkontrol, restriktiv motion, ledindsprøjtninger, smertestillende medicin og kirurgi.
 
Der findes nu heldigvis på markedet mange smertestillende præparater, men også glykosaminglykan-produkter, der udover at mindske den smertefulde reaktion også hæmmer produktionen af enzymer, der nedbryder bruskvævet, genopbygger bruskvævet og forbedrer leddenes kvalitet. Præparatet gives ved indsprøjtning af en dyrlæge fire gange med fem dages mellemrum. Når der følges op på behandlingen viser undersøgelser, at 75 procent af hundene reagerer positivt, og 60 procent af disse hunde reagerer positivt allerede ved første behandling.
Det sker, at behandlingen giver et permanent resultat, men det er almindeligt, at hunden har brug for en “booster-indsprøjtning” med jævne mellemrum. Når man sammenligner resultatet af henholdsvis en kirurgisk og medicinsk behandling, viser undersøgelser, at den medicinske behandling giver et hurtigere resultat. Og hundene får hurtige deres normale bevægelighed tilbage. Seks måneder efter behandling kunne man ikke finde nogen betydelige forskelle mellem en kirurgisk og medicinsk behandling af hundene.

 
Men den medicin, der findes på markedet, kommer aldrig helt til at erstatte kirurgien, men de har helt sikkert mange fordele. En ung hund, der begynder at vise tegn på gigt, kan i det mindste behandles med medicinpræparater som udgangspunkt. Det eneste, der kan ske, er, at medicinen ikke virker.
Når det gælder gamle hunde er kirurgiske indgreb for det meste udelukket, men kroniske smerter kan lindres, og medicin er et godt og billigere alternativ end et kirurgisk indgreb, hvis man vil skåne sin hund for kroniske smerter.
På den måde kan vi forbedre livskvaliteten hos vores firbenede venner.
Susanne Kamu
Clinica Veterinaria Pet Vet Kamu
C/. Maestra Aspiazu, Puebla Lucia, ES-29640 Fuengirola (Málaga) Spanien.
Tlf.: (+34) 952 667 333, contact@petvetkamu.com
www.petvetkamu.com
Af Susanne Kamu, Clinica Veterinaria Pet Vet Kamu

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.