Det danske magasin i Spanien
Bodytalk – om sygdom som udtryk for konflikt i kroppen

Bodytalk - om sygdom som udtryk for konflikt i kroppen

Del

bodytalk IMG 5222
 
Smerter og sygdomstilstande er symptomer på konflikt i kroppen – den mentale eller den fysiske, meget ofte en kombination af begge.

 
“Man kan ikke løse problemer med de samme værktøjer, som man brugte til at skabe dem med”, sagde Einstein en gang. Og det lyder meget klogt. Udfordringen er dog, at det ikke er så nemt endda. Tag nu bare smerter. Det er vores tankemønstre, der afgør graden af smerte. Smerteoplevelsen. I sin tid lærte vores mor os, hvad der er for varmt og for koldt, og derfor har vi forskellig opfattelse af, ved hvilken temperatur vi brænder os. Det er vores smertetærskel, der skabes her. Smerteoplevelsen er virkelig for den enkelte, men overbevisningen om den er samtidig med til at fastholde personen i smerten. Ude af stand til at give slip, så helingen af årsagen kan foregå, bliver smerten værre og værre og udvikler sig måske til det, vi kalder kronisk.
 
Ofte høre jeg mine klienter sige: “Hvorfor har jeg ondt? Jeg vil jo så gerne være rask!” Er komplekst net af fysiske, miljømæssige, arvelige og emotionelle faktorer kan indespærre årsagen til smerten. Billedet herpå kan være en bold skabt af elastikker. Den hopper af sted, og hver gang man tror, at man har fat i den, er den på farten igen. For at komme ind til årsagen, skal man først have fat i bolden og derefter fjerne én elastik ad gangen – eller mange på én gang afhængig af situationen, indtil bolden er helt væk og smerteårsagen opløses.
For at få det til at ske bruger jeg bevidsthedsskift. Først hos mig selv, for fokuserer jeg for meget på én ting – den aktuelle smerte klienten har, ser jeg ikke det store billede. Ved at skifte bevidsthed kan jeg se andet og mere end de symptomer, klienten opsøger mig med. Det giver mig mulighed for at se ind i klienten og ikke bare se ‘et talende væsen i en rød sweater’.
Når jeg kan se hele nettet af det, der aktuelt sker i klienten, kan endnu et bevidsthedsskift være nødvendigt. Nu hos klienten for at få denne til at give slip længe nok til, at helingen kan gå i gang. Nogle gange er det nok med et splitsekund, andre gange holder skiftet i flere måneder, mens kroppen bearbejder årsagen til smerten eller sygdommen.
 
helle
 
Vores måde at opfatte på har stor betydning for vores helbred. Lad os tage smerte en gang til. Som nævnt opfatter vi graden af smerte forskelligt afhængigt af, hvad vi har lært (forestil dig, hvad der var muligt, hvis vi slet ikke havde lært det…), men ens for stort set alle opfattes smerte som noget negativt, noget angstprovokerende. Stikker det i hjertet, tror vi straks, at et hjerteanfald er på vej. Har vi ondt i maven, er det måske kræft. Vi abonnerer på konsensusrealiteten, fordi den repræsenterer tryghed. Sammen med alle andre gør vi det samme – selv når det ikke er hensigtsmæssigt. Sådan er det også med smerte.
Ikke al smerte repræsenterer noget dårligt. Smerte er en besked fra kroppen, en livsnødvendig konflikt, men ikke nødvendigvis noget negativt og farligt. De fleste af jer har sikkert givet den gas i sportshallen, fitnesscentret eller på skiløjpen efter en alt for lang pause. Næste dag gør musklerne ondt pga. ophobning af mælkesyre. Stolt og tilfreds med sig selv stolper man af sted på stive ben. Men bange er men ikke. Selvom smerten opstår, fordi der sker en nedbrydning af muskelfibrene, så musklerne er nødt til at gå i gang med en reparationsproces, har vi det helt fint med det. Paradoksalt, og samtidig et bevis på, at smerter ikke altid er udtryk for noget dårligt, men er med til at gøre os stærkere.
 
I BodyTalk er det ikke symptomerne eller sygdommen, der behandles, men hele mennesket.
 
Du er velkommen til at kontakte mig for mere information om BodyTalk på tel. 607 62 91 06.
 
Du kan læse alle mine artikler om BodyTalk her på www.ladanesa.com – skriv BodyTalk i søgefeltet, og du vil finde artiklerne:
Jan. 2013:
BodyTalk – hjælper kroppen til selv at behandle og forebygge menneskets skavanker
 
Jan. 2013:
Min vej til BodyTalk og kvanteteori
 
Feb. 2013:
Bodytalk – om Vilje, stress og smøger
 
Marts 2013:
BodyTalk – om kroppens kemi (virus, bakterier, svamp, parasitter og toksiner)
 
April 2013:
BodyTalk – om kroppens kemi (allergier og intolerancer)
 
Maj 2013:
Bodytalk – om livet, når det gør ondt
 
Juni 2013:
Bodytalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 1
 
Juli 2013:
Bodytalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 2
 
August 2013:
Bodytalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 3
 
September 2013:
Bodytalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 4
 
Oktober 2013:
Bodytalk – om kroppens reaktion på sundhedsflip og kostfanatisme
 
November 2013:
Bodytalk – om diabetes, Tom Hanks og kloge kroppe
 
December 2013:
Bodytalk – om hvordan vi bliver klogere på konflikter – også dem om julen
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.