Det danske magasin i Spanien
Berberin – et fortræffeligt naturmiddel

Berberin – et fortræffeligt naturmiddel

vitamina IMG 9767
Berberin er et kosttilskud, der kan forhindre og behandle diabetes, hjerte-kar-sygdomme, depression, ikke-alkohol-induceret fedtlever og cancer. Berberin er et urgammelt farvestof og folkemedicin fra planteriget, der traditionelt er blevet brugt i Indien, Kina, Korea og hos indianerne i Nordamerika. De senere år har vestlige videnskabsmænd også kunne påvise dets effekt i seriøse medicinske tidsskrifter. Berberin går fint sammen med almindelig medicin som diabeteslægemidlet metformin og kolesterolnedsættende statiner. Berberin har ingen bivirkninger, der ellers er typiske for syntetisk medicin. Berberin kan findes i velassorterede helsekostsforretninger.

Berberin er blevet brugt i årtusinder og bruges stadig i det nordlige Indien som farvestof til uld, læder og træ. Berberin er også blevet brugt som folkemedicin siden 2000. Det forebygger bakterievækst, virus, svamp og andre mikroorganismer. På det seneste har man kunnet konstatere, at berberin som kosttilskud forbedrer immunforsvaret, reducerer forhøjet blodsukker, sukkerhæmoglobin (HbA1c), kolesterol og triglycerider. Berberin øger insulinproduktionen i bugspytkirtlen og optaget af sukkeret i muskelcellerne, hvilket balancerer sukkerindholdet i blodet.
I et større studie med 166 type-2-diabetikere reducerede berberin forhøjet sukker- og fedtindhold på tre måneder.
“Berberin er et effektivt og sikkert middel ved behandling af type-2-diabetes-patienter med dyslipidemi (forhøjet fedt i blodet),” forklarer forskerne i Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. (http://tinyurl.com/rd7v2c).
De iagttagende forandringer mindskede risikoen for hjertekarsygdomme og bremsede udviklingen af ateroskleros (åreforkalkning). Som bekendt er diabetikere den største risikogruppe for ateroskleros. I forbindelse med diabetes er berberin ligeså effektivt som standardlægemidlet metformin.
Felix C. Tanner, professor i fysiologi ved universitetet i Zürich, Schweiz, har sammenlignet berberins og kolesterolnedsættende statiners effekt på forhøjet kolesterol. Berberin viste sig at være ligeså effektivt, men uden risiko for bivirkninger. Derfor kan disse to udmærket kombineres, mener forskerne. Ifølge andre forskere forbedrer berberin hjertesvigt og forebygger arytmier samt ikke-alkohol-induceret fedtlever.
Cancer-forskere har kunnet fastslå, at berberin forhindre væksten af de fleste typer cancerceller. Ifølge forskere fra Barcelona lindrer berberin depression. Den effektive dagsdosis er 1-1,5 gram. Berberin har ingen bivirkninger. Yderligere information på http://en.wikipedia.org/wiki/Berberine.
 
Berberin kan købes hos Vitamina i Centre Idea.
Af Vitamina, Centro Idea

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.