Det danske magasin i Spanien
Bodytalk – om hvordan vi bliver klogere på konflikter – også dem om julen

Bodytalk - om hvordan vi bliver klogere på konflikter - også dem om julen

helle
 
Nu er det snart jul. Vi skal være glade. Vi skal være i harmoni med vores omgivelser. Vi skal være friske og raske. Vi skal være den bedste version af os selv. Sådan er vores kultur. Præstationsangstprovokerende i den grad.

Jeg elsker jul, men jeg presser ikke mig selv til at være hverken glad, kæk eller fredelig. Tror I måske, jeg er julemandens lillesøster? Nej, men det var jeg engang. Det var dengang, jeg troede, at et optimalt liv skulle leves med så få konflikter som muligt.
Første gang jeg hørte John Veltheim (grundlæggeren af BodyTalk) forelæse om, at konflikt er livsvigtig, at sygdom er konflikt og at konflikter er lig med muligheder, slog jeg for alvor ørerne ud. At ordet konflikt var udtryk for noget sundt, noget essentielt på såvel mentalt som fysisk helbredsniveau gav mig en af de helt store aha-oplevelser – og er gået hen og blevet et nøgleord i arbejdet med mine klienter. Mennesker har nemlig brug for konflikt, og for den diversitet det giver, at ikke to hjerner har ens ‘kabelføring’. Hos nogle synes kablerne trukket så irriterende, at vi har lyst til at bruge hammer og mejsel for at lave det om. Men hvad med at finde ud af, hvad du kan bruge det til, lære af det. Julehelligt, måske, men det der med observere og virkelig få glæde af diversiteten og af konflikterne, det er en af de positive bivirkninger ved BodyTalk.
 
Vi mennesker vil gerne have konflikter løst, og den foretrukne løsning indebærer som regel, at andre skal forandre sig. Og skyldsspørgsmålet er vigtigt. Vigtigere end at finde frem til den egentlige årsag til konflikten, som vi ofte overser, og uden at vide det holder vi fast i de problemer, vi tror, vi prøver at løse. Selvbedrag er et vigtigt begreb i konfliktens anatomi – den udfordring der ligger i, at man ikke ved, at man har et problem. Her kan det være en hjælp at huske på, at når du peger på et andet menneske, peger hele tre af dine fingre mod dig selv!
Næste gang du står i en konfliktfyldt situation derhjemme, på arbejdspladsen eller i klubben, når du møder en person, som du ofte er i konflikt med, så ville det være skønt at kunne spørge dig selv – sådan helt ærligt, om du går til sagen eller personen med krig eller kærlighed i hjertet? Det lyder sådan helt Barbara Cartland-agtigt. Jeg ved det, men gør det lige alligevel. For vel er konflikter sunde og livsvigtige, men der kommer rigeligt af dem helt af sig selv, og for at have kræfter til at opleve magien i dem, kan det være en god idé at læne sig lidt tilbage og observere egen banehalvdel.
I min klinik har jeg mødt mange mennesker, der undervejs i sessionen er blevet mindre sårbare og pludselig kan sige fra over for andre i stedet for at køre derudad på den høje stresstærskel, hvilket resulterer i, at der ikke er kræfter til at tackle selv små udfordringer uden at stresse mentalt og fysisk. “Der er kommet plads inde i hovedet til at tænke i nye baner” – sådan formulerede en klient det for nylig. Hun var bl.a. holdt op med at hente feriegæster i lufthavnen, men i stedet tilbyde dem penge til en taxa. “Sådan bliver det til jul. Jeg vil ikke stresse af sted i bilen, holde i kø for så at skulle parkere langt fra ankomsthallen, vente på et forsinket fly og mistet bagage. Nej, nu hygger jeg mig derhjemme og står klar til at tage imod mine gæster, når de ankommer i en taxa”, sagde hun og påpegede, at denne ordning faktisk også var mere afslappende for gæsterne, der nu ikke skulle stresse ved tanken om, at hun stod og ventede på dem i lufthavnen.
 
Hver eneste gang BodyTalk-teknikken kaldet hjernebarksbalancen udføres, bliver hjernen klarere. Mens øjnene kigger, ser sindet – og man bliver bedre og bedre til at navigere på livets landevej. Jeg taler på ingen måde for at gå helt zen. Det er ren eskapisme, ligesom overdrevet rummelighed og kærlighed tangerer det falske hjerte. Nej, lad os rodfæste sjælen og sætte ånden fri, så vi kan blive klar til julen og de konflikter, som skal til for at vi kan mærke, at vi lever – såsom en masse julesul og snaps. Og husk så at forventningsafstemme med dem, som du skal holde jul med. Det kan forebygge selv den største juleuro.
 
Du er velkommen til at kontakte mig for mere information om BodyTalk på tel. 607 62 91 06.
Du kan læse alle mine artikler om BodyTalk på www.ladanesa.com – skriv BodyTalk i søgefeltet, og du vil finde artiklerne:
 
Jan. 2013: BodyTalk – hjælper kroppen til selv at behandle og forebygge menneskets skavanker
Jan. 2013: Min vej til BodyTalk og kvanteteori
Feb. 2013: Bodytalk – om Vilje, stress og smøger
Marts 2013: BodyTalk – om kroppens kemi (virus, bakterier, svamp, parasitter og toksiner)
April 2013: BodyTalk – om kroppens kemi (allergier og intolerancer)
Maj 2013: Bodytalk – om livet, når det gør ondt
Juni 2013: Bodytalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 1
Juli 2013: Bodytalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 2
August 2013: Bodytalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 3
September 2013: Bodytalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen – del 4
Oktober 2013: Bodytalk – om kroppens reaktion på sundhedsflip og kostfanatisme
November 2013: Bodytalk – om diabetes, Tom Hanks og kloge kroppe
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.