Spansk kampagne mod parodontitis

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Clinica Dental Sueca deltager i en spansk kampagne mod parodontitis, som det spanske tandlægeforbund og SEPA (specialistforbundet for parodontitis og implantater) arrangerer. Kampagnen kører i perioden fra den 16. – 31. Januar 2012 og er gratis for patienter.

Parodontitis beskrives ofte som en usynlig sygdom, der kan have alvorlige konsekvenser. Men jo før man opdager den, jo større chance er der for at få gjort noget ved problemet og igen få pæne og sunde tænder.

9 ud af 10 voksne her problemer med tandkødet
Karies og paradontale sygdomme har i følge verdenssundhedsorganisationen WHO stor indflydelse på den generelle sunhed i verden. I Europa har mere end halvdelen af personer i aldersgruppen 35 – 44 år problemer med blødende tandkød. Mens hele 10 – 15% af denne gruppe lider af mere alvorlige problemer med dybe lommer i tandkødet på mere end seks mm.

Internatinale studier viser, at parodontitis samt blødninger og infektioner blandt andet kan associeres med dårlig mundhygiejne, rygning, alkohol, stress og andre almindelige sygdomme. Den mildeste form for parodontitis er gingivit (tandkødsbetændelse). Sygdommen medfører et blødende og hævet tandkød som dog heldigvis nemt kan helbredes ved blot af forbedre sin mundhygiejne. Hvis betændelsen i tandkødet ikke bliver behandlet, begynder tandkødet at slippe taget om tanden, og der opstår en lomme mellem tænderne og tandkødet. I denne lomme sætter der sig nemt bakterier, som kan få indvirkning på kæbebenet. Hvis man ikke kommer bakterierne til livs, bliver sygdommen værre og værre. Hvis tanden løsner sig fra kæbebenet, er den ikke til at redde. Det er derfor vigtigt, at man regelmæssigt går til tandlægen og får kontrolleret, at tandkødet og tænderne er sunde.

Clínica Dental Sueca, +34 952 58 35 95, www.clinica-dental-sueca.com.

Af Clínica Dental Sueca

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa