Det danske magasin i Spanien
Spansk/dansk politimand bag tyveri af narkotika i Sevilla

Spansk/dansk politimand bag tyveri af narkotika i Sevilla

En politibetjent har angiveligt stået bag tyveri af narkotika fra sin arbejdsplads på politistationen i Sevilla. Tyveriet stod på gennem fire år, blev opdaget sidste sommer, men er først kommet for dagens lys nu, hvor sagen nærmer sig sin afslutning.
Politiet i Sevilla bekræfter over for La Danesa, at den anholdte i sagen, Lars Sepúlveda Madsen, er søn af en spansk far og dansk mor.

Den spansk/danske politimand, Lars Sepúlveda Madsen, er mistænkt for at have stjålet 154 kilo heroin og kokain fra sin arbejdsplads, hovedpolitistationen, Jefatura Superior de la Policía Nacional, i Sevilla. Han er blevet afhørt af sine tidligere kollegaer samt af afdelingen for interne affærer.
Erklæres han skyldig, ventes han at blive dømt efter § 369 i den spanske straffelov, eftersom han er funktionær, og kan desuden se frem til en hård straf på grund af den enorme mængde af hårde stoffer, som han beskyldes for at have stjålet og videresolgt.

Kolleger fatter mistanke
Lars Sepúlveda Madsen formodes gennem længere tid at have byttet narkotika, som politiet havde beslaglagt, ud med forskellige typer uskyldigt pulver, der mindede meget om kokain og heroin.
Det var en intern undersøgelse og gennemgang af den hovedmistænktes arbejdsrutiner, der fældede ham. Grunden til mistanken er, at han arbejdede i UDYCO (Unidad de Drogas y Crimen Organizado), som er afdelingen for narkotika og organiseret kriminalitet. Opbevaringsstedet for konfiskeret narkotika bruges næsten udelukkende af UDYCO, og derfor blev det klart for efterforskningen, at der måtte være tale om et insider-job.
Desuden havde Lars Sepúlveda Madsen bedt om orlov fra politiet for at koncentrere sig om sin motorcykelforretning og en forretning, der tilbyder bådture samt køb og salg af yachter. Samtidig boede den anholdte i et af de bedste boligområder i Sevilla, hvilket ville være svært at klare på en almindelig løn fra politiet, der ligger på lidt over 1600 euro om måneden. Kollegaerne undrede sig naturligt nok over den forholdsvis dyre livsstil.
Det gjorde dem også mistænksomme, at hver gang der skulle spores narkohandlere, meldte Lars Sepúlveda Madsen sig altid som den første til at tage af sted. Efterforskningslederne mener, at det var sådan, han begyndte at skabe sine egne kontakter i narkomiljøet til videresalg af de stoffer, han stjal.

Mistænkeligt boligkøb
Gennem efterforskningen har man desuden anholdt tre andre, herunder den hovedmistænktes hustru. Kvinden (kun ’María Teresa M. S’ er offentliggjort), blev anholdt, da hun på trods af ikke at have noget fast arbejde, alligevel var i stand til at købe et hus til 240.000 euro i kontanter.
Købet af ejendommen var ikke specielt diskret, da det skete lige efter, at sagen om det stjålne narkotika blev afsløret.
I september måned fandt politiet i alt 420.000 euro i kontanter i de fire anholdtes hjem.

Efterforskningens forløb
Efterforskningen begyndte for 15 måneder siden, og man kan undre sig over, at Jefatura Superior de la Policía Nacional i Sevilla var fire år om at opdage, at der blev stjålet så meget narkotika fra deres eget lager.
Lars Sepúlveda Madsen sidder varetægtsfængslet i Sevilla, mens sagen pågår. Af de 154 kilo narkotika, der er blevet stjålet, har myndighederne ikke fundet et eneste gram, man ved endnu ikke, hvordan han skulle have kunnet få stofferne ud fra stationen og man har endnu ikke fundet de personer, som skulle have aftaget den stjålne narkotika.

For at blive politibetjent i Spanien skal man:
Være spansk statsborger
Fyldt 18 år og ikke over 30 år
Minimum højde, mænd 1,65 m, kvinder 1,60 m
Have ren straffeattest
Have kørekort
Have våbentilladelse
Man skal desuden have bestået eller være egnet til at tage eksamen i Graduado en Secundaria, hvilket svarer til studentereksamen i Danmark. Højere uddannelsesniveauer giver også adgang.
Desuden afholdes der prøver, som man skal bestå for at starte den egentlige uddannelse. Prøverne består i en fysisk prøve, en lægeundersøgelse, en prøve i almen viden samt en psykologisk profil. 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.