Det danske magasin i Spanien
Transformationseffekten

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Smagsstoffer og dufte kan transportere os tilbage til skjulte minder, som vi troede var gået tabt, og kan i uventede øjeblikke vende tilbage til os fra underbevidstheden og bringe os glæde.

Enkelheden i gastronomi baseret på oprindelige smage fra jorden er tonerne, der strømmer ud af køkkenet på Finca La Donaira, hvor den svenske kok Fredrik Andersson – med en Michelin-stjerne fra Mistral i Stockholm – minder os om privilegiet ved at leve og være bevidste.

Det luksuriøse øko-retreat hotel, den økologiske gård og ridecentret i hjertet af Andalusien har fra begyndelsen arbejdet for at være selvforsynende og bæredygtig. Alt serveret og smagt af gæsterne er lavet med 0 km-princippet og kommer fra den økologiske have eller fra lokale partnere. Andersson planlægger konceptmenuer baseret på, hvad der samles på gården den morgen, og bruger ingredienser i sin mest autentiske form til at skabe sarte smage med evnen til at overraske.

I tråd med deres filosofi om at værdsætte jorden har La Donaira introduceret naturoplevelser for besøgende. Disse inkluderer prøvesmagning af organiske og biodynamiske vine på unikke steder som i det charmerende drivhus eller under en 100 år gammel eg med udsigt over Sierra de Grazalema og gastronomikurser med temaer som ‘fra gård til gaffel’, hvor gæsterne bliver en del af omgivelserne for at kunne opleve transformationsprocessen.

Åbn dine øjne, og lyt til landskabets hjerterytme. Lad dig guide rundt på det 700 hektar økologiske jordbrug, der producerer ekstra jomfru-olivenolie og god vin. Den medicinske urtehave, inspireret af apoteker i gamle klostre, har mere end 350 arter af helende urter. I haven er der også bier, og her praktiserer man naturlig biavl. Fire af verdens sjældne bi-senge, der er placeret oven på bikubber, giver gæsterne mulighed for at meditere til summen af ​​disse insekter, der er så vigtige for livet og øko-balancen.

Du vil straks forstå, at du er kommet til et sted, der glæder sanserne, når du ser det hvide andalusiske bondehus på sletterne i Serranía de Ronda-bjergene. La Donaira tilbyder en helt ny luksusoplevelse, hvor naturen altid har hovedrollen. Med den voksende bevidsthed om menneskehedens indvirkning på miljøet er fundamentet for konventionel luksus blevet demonteret, og har afsløret et voksende behov for kontakt med naturen.

La Donaira er ikke kun et tilflugtssted for en travl hverdag – det er et økologisk og gastronomisk projekt, der kombinerer tradition med innovation for at skabe en moderne utopi.

Hotellet med den mere end 100 år gamle hovedbygning er blevet restaureret med henblik på at integrere naturen gennem bygningen og de ni eksklusive værelser. Her finder du intimitet og komfort med det nyeste inden for gæstefaciliteter, herunder spa og infinity-pool med kildevand. Den enkle og ofte glemte luksus ved at kunne nyde tid og natur er den vigtigste transformationseffekt, som La Donaira tilbyder sine gæster.

Tekst og foto Finca la Donaira

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa