Det danske magasin i Spanien
BodyTalk – om kroppens eget økosystem, der kæmper mod alt lige fra rygsmerter til dårligt humør

BodyTalk - om kroppens eget økosystem, der kæmper mod alt lige fra rygsmerter til dårligt humør

IMG 6268
 
Jeg fortsætter, hvor jeg slap sidst: Fokusér på de livsvigtige bakterier!

Altså er mit råd: Hold op med at være så besat af dårlige bakterier. Fokusér i stedet på alle de gode. Taber du en bid på gulvet, så saml den op og spis den. Få dig et kæledyr og kys din familie tit og ofte. Hvis vi bliver så besatte af renlighed og hygiejne, at vi for sjældent kommer i kontakt med det skidt og de bakterier, som vi skal, kan vi simpelthen ikke holde vores immunforsvar kørende. Og eftersom medicinalindustri og sundhedsmyndigheder ikke rigtig formår at diske op med noget, der virker mod superbugs, men derimod skaber flere og flere multiresistente bakterier ved hjælp af et frygtbåret antibiotika-overforbrug, ja så må vi jo selv i gang med at styrke vores kroppe. Det kan faktisk kun gå for langsomt.
 
Når vi taler om immunforsvar, tænker de fleste på forkølelse og influenza, men kroppens eget forsvarsværk fungerer langt bredere og mere komplekst. Et eksempel på det oplevede jeg for nylig i min BodyTalk-klinik, hvor en klient henvendte sig til mig med kraftige og vedvarende smerter i ryggen efter en diskusprolaps, der i flg. røntgenundersøgelser skulle være helet igen. Men smerterne var der stadig. Og det skyldtes bakterien Propionibacterium Acnes – bumsebakterien, som på hud og i mundhule kan give acne og bylder. Bakterien havde fundet vej til rygsøjlens bruskskiver, hvor den hyggede sig i mørket – men altså forårsagede store skader og smerter hos værten. Faktisk var det danske forskere, der først opdagede forbindelsen mellem netop denne bakterie og rygsmerter, men deres løsning hedder langvarig, intensiv antibiotikakur… Hos min klient satte vi hans eget immunforsvar til at lancere et angreb på bakterien, og allerede i løbet af få uger reduceredes rygsmerterne betydeligt – og som en sidegevinst: Store urenheder i huden på hans ryg forsvandt.
Også når det gælder depression, angst og klinisk stress kan årsagen ofte skyldes ubalance i kroppens bakterieflora – og her kan immunforsvaret aktiveres med BodyTalk, så klienterne kan undgå antidepressiva og sygemelding, og i stedet finde glæden igen og få en løsningsorienteret tilgang til livet.
Forbindelsen mellem mave og sind er der ikke noget nyt i: Følelser har det med at gå i maven på os. Vi får sommerfugle i maven og mister appetitten, når vi er forelskede eller sorgfulde. Det skyldes tarmenes nervesystem – det enteriske nervesystem, som kaldes ‘mavehjernen’. Det omvendte foregår også: Ubalancer i mavetarmsystemets mikroorganismer får vores sind til at lide. Tarmbakterier har altså direkte indflydelse på vores humør og følelser. Er vores tarmbakterier sunde og raske producerer de bl.a. chill-out neurotransmitteren GABA, mens andre laver dopamin, som aktiverer velværecentrene i hjernen. Også nervesignalstoffet serotonin, som er med til at opretholde normal psykisk balance, produceres hovedsagligt i tarmene. Så der er altså al mulig grund til at gøre en aktiv indsats for at stimulere maven bedst muligt. Og det handler hverken om diæter eller tarmskylninger, men om det, som naturen har udstyret os med, så vi er sunde og raske, og samtidig holder sygdomsfremkaldende organismer væk: Det dynamiske økosystem i maven.
Vi har bare ‘glemt’ at bruge det. Sådan ser det i hvert fald ud… Får vi kvalme, eksem eller ondt i maven, så mærker vi ikke efter, og lader immunforsvaret klare arbejdet. Nej, vi farer ombord i computeren og googler symptomerne, får serveret en masse alarmerende og angstprovokerende diagnoser – og så kører hamsterhjulet med os indeni.
Nu er der bare det ved det, at hvert enkelt menneskes tarmflora er helt unik – ligesom et fingeraftryk, og derfor er det nødvendigt at behandle det sådan. Din krop ved, hvordan man gør, og med BodyTalk kan jeg hjælpe dig til at gøre det sammen med den – i stedet for at bremse dens arbejde.
 
For nogle måneder siden kom et forældrepar med deres 5-årige søn. Han led af forskellige allergier, astma, eksem og diarré, og havde svært ved at koncentrere sig om leg og indlæring. De havde forsøgt sig med kostomlægning, og drengen måtte nu hverken få sukker, mælk, gluten eller æg. En masse besvær og ingen effekt overhovedet. Ret hurtigt i BodyTalk-sessionen dukkede drengens fødsel op – kejsersnit. Og så foldede resten af billedet sig hurtigt ud: Tarmbakterie-ubalance var årsagen til miseren. Som nyfødt blev drengen taget direkte fra livmoderen og ud i operationsstuen, hvor han mødte omgivelsernes bakterieflora – dvs. hospitalets multiresistente bakterier som fx de berygtede stafylokokker, der lever fint på huden, men som, hvis de kommer indenbords, kan forårsage en vældig ravage. Havde barnet i stedet passeret fødekanalen, var det blevet ‘smurt’ med moderens bakterieflora, og dermed var modstandsdygtigheden allerede etableret, inden barnet kom ud i omgivelserne. Særligt kvikke fødselshjælpere ved, at man bør ‘smøre’ børn født ved kejsersnit med sekret fra moderens vagina. På den måde er børnene i hvert fald noget bedre stillede.
Balanceringen af min lille klients bakterieflora har betydet, at han er kommet af med sine lidelser en efter en. Interessant at opleve, hvordan hans krop ligesom organiserede arbejdet.
 
For mere information om, hvordan BodyTalk kan hjælpe dig, er du velkommen til at ringe til mig på tel. 0034 607 62 91 06 – eller læse mere om BodyTalk på www.ladanesa.com. Skriv BodyTalk i søgefeltet og du kan vælge imellem BodyTalk-artikler om alt lige fra hormonelle ubalancer, depressioner, udbrændthed og stress til spiseforstyrrelser, migræne, fibromyalgi, kræft, diabetes, angst og immunforsvar.
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.