Det er ikke bare en ny køkkenbutik, der er kommet til Solkysten. Det er en lille industri.
Kvik Køkkenet har på blot to år slået så stærke rødder, at man i løbet af 2024 vil montere mindst 150 køkkener langs Costa del Sol. Bag står iværksætterparret Søren Christensen og Nicole Baumgartner. De har prøvet lidt af hvert og har nu for alvor fået succes med sine danske køkkener i Sydspanien.
Kvik er hurtige køkkener til en god pris. Sådan har det altid heddet sig. Men på Solkysten er det også flot design og kvalitet. Det forsikrer Søren Christensen og Nicole Baumgartner, som netop har indviet ny butik på bygrænsen mellem Fuengirola og Mijas. For to år siden fik det dansk / schweiziske ægtepar agenturet på Kvik Køkkenet i Málaga-provinsen og åbnede butik i Marbella. Det klare mål er at ende med tre butikker og være godt repræsenteret langs hele kysten. ”Det er ingen hemmelighed, at vi tager nogle chancer og går all in på det her projekt. Men det er beslutninger, som gerne skulle give os en sund forretning og en masse glade kunder,” fortæller Søren og Nicole, som åbent fortæller om deres projekt.
Den lille industri
Lidt uden for byen Coín har parret investeret i en lagerhal på 600 kvadratmeter. Her samles alle køkkenelementerne, som hver uge ankommer i en lastvogn fra Danmark.
”Det er det sidste led i produktionen af et Kvik Køkken. Det er faktisk en lille fabrik, men som giver en stor besparelse i slutprisen. Da vi samtidig sælger med lav margen og i stor volumen, ender vi ud med nogle rigtig gode priser. Det er bl.a. derfor, der er blevet taget så godt i mod os,” er Søren Christensen sikker på. Selskabet har i dag 14 ansatte fordelt på designere, montører, lagerfolk, administration og projektleder. ”Vi kan kun sælge, designe og montere så mange køkkener, fordi vi har fuld kontrol over hele processen. Vi har kun egne folk – folk med erfaring. Vi bruger aldrig eksterne montører og fragt folk,” forklarer Nicole Baumgartner og tilføjer: ”Vi har en projektleder på hver en bestilling. Det skaber både tryghed for kunden og for os, for vi har heller ikke hverken lyst eller råd til forsinkelser grundet dårlig koordinering.” Der er hurtigt kommet gang i butikken, og der sælges godt – særligt til nordeuropæerne, som gerne vil have lidt ekstra. Men inden der handles, skal der gøres nogle overvejelser, indgås nogle kompromisser og tages en beslutning. Det er ofte en halvlang proces, som Kvik Køkkenet bestræber sig på at forenkle.
Køkkener med bløde værdier
Tidligere lavede man kun mad i sit køkken. Men i dag er et køkken meget mere end et køkken. Inden der tales design, muligheder og kombinationer, må Kvik personalet derfor have en god snak med kunderne. ”Det er vigtigt at få klarlagt, hvor meget tid man reelt bruger i sit køkken. Nogle bruger timer på madlavning, mens andre bruger få minutter på at varme sine færdigretter. Tilsvarende er køkkenet for nogle familier det naturlige rum for hygge og samtale. For andre kan det være lige omvendt. Det er det, vi kalder de bløde værdier. Dem må vi have klarlagt for at kunne designe det ideelle køkken” forklarer Søren Christensen. Hos Kvik Køkkenet ser de en kæmpe forskel i kundernes ønsker. ”Nogle lægger stor vægt på, at deres køkken skal være funktionelt, mens andre næsten udelukkende går efter et flot køkken, hvor det er synet, der tæller. Tilsvarende ønsker nogle meget plads – andre det stik modsatte,” fortæller Nicole Baumgartner. Der er mange sten, der skal vendes, men hun elsker processen. ”Folk åbner sig og ser nye muligheder, når de ser vores design. Det skulle gerne hjælpe med at tage den endelige beslutning, for i sidste ende skal der altid indgås nogle kompromisser ud fra ønsker, plads og budget. Det er spændende arbejde,” synes Nicole. Hverken hun eller Søren er skræmte over det store projekt, de har kastet sig ud i. Tværtom er de glade for at være kommet i gang.
Det eventyrlystne par
Det er bestemt ikke første gang, de sætter sig selv på prøve. Søren og Nicole mødtes purunge under et projekt for frivilligt hjælpearbejde i Mexico. ”Vi var en gruppe på seks personer, der blev sendt til et børnehjem. Det var barsk, men også lærerigt og givende,” husker Søren. Han husker også, at han allerede i lufthavnen løber ind i Nicole – en ung schweizisk sygeplejerske. ”Vi var frivillige i samme gruppe, i samme by, og havde samme gode øje til hinanden.” Begge havde også et godt øje til Sydamerika og lysten til eventyr. Eventyret skulle vise sig at bringe dem rundt i både Latin- og Sydamerika. Søren blev både salgsansvarlig for en industrivirksomhed, diplomat for Udenrigsministeriet i Chile og vinavler af chilenske vine. Nicole fik sine ambitioner indfriet ved at blive medejer af et selskab, der solgte dansk kosmetik i Chile. De fælles familie-ambitioner blev også indfriet, da først Lykke og senere Trille kom til verden. ”Der har nok altid været et positivt ståhej omkring os, men jeg har en lykkelig familie, og sammen havde vi næsten 20 spændende år i Chile,” fortæller Søren. For små tre år siden ville Kvik Køkkenet så have ham til Costa del Sol – og vice versa. Det var en spændende mulighed, der kom ud af det blå. Hele familien var med på at tage springet. Næste spring bliver at få ekspederet de 150 ordrer og forespørgsler, der allerede er tikket ind for 2024.
Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com
UDGIVES AF:
D.L. MA-126-2001