Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I denne tid er rigtig mange af os, undertegnede inklusiv, nødt til at arbejde hjemmefra. Det kan have sine udfordringer, og hvis man ikke sætter nogle retningslinjer for dig selv, kan det hurtigt gå hen og blive nogle uproduktive dage. Læs her La Danesas syv gode råd til at gøre hjemmearbejdsdagene så effektive som muligt samtidig med at du passer på dig selv.

1. Bevar din pendlertid

Det kan lyde fjollet, da mange af os blot flytter os få meter fra soveværelset til hjemmearbejdspladsen, og dermed undgå at holde i kø på motorvejen eller køre i bus og tog for at komme til arbejde, men pendlertiden tjener et andet formål end blot at få os frem og tilbage.

Mange tænker ikke over dette, men den tid, du bruger om morgenen på at tage til arbejde, er med til at gøre dig mentalt i stand til dagen. Det er her, du kører dagens opgaver igennem i hovedet, mens bilradioen fortæller om vejrudsigten. Når du arbejder hjemmefra mister du denne lille naturlige pause, der markerer, at nu træder du fra privatlivet over i arbejdslivet. Du kan bevare din pendlertid og dermed markere skiftet ved bruge lidt tid, det kan være 10 minutter, på at lytte til en podcast eller sætte en lydbog på, mens du tager af morgenbordet. Det samme gør sig gældende, når du har fyraften.

2. Undgå svinkeærinder 

Det kan være fristende lige at tjekke op på sociale medier og bestille ting over nettet, nu du alligevel sidder foran computeren. Der sker nok ikke noget ved, at du bruger et par minutter på at betale en regning men undgå at foretage dig alt muligt andet, der ikke har med arbejde at gøre. Gem det, til din officielle arbejdsdag er forbi.

3. Sæt telefonen på ’forstyr ikke’ 

Det kan klø i fingrene, når mobilens lille lampe stædigt fortæller dig, at du har fået en notifikation. Der sker jo ikke noget ved lige at tjekke denne ene meddelelse, før man går videre, vel? Det er desværre rigtig meget tid, der går med at tjekke notifikationer om, at tante Oda har sendt dig (endnu) en kædebesked eller din søster har uploadet en ny kattevideo. ’Forstyr ikke’- funktionen findes af præcis denne årsag og alle telefoner har i dag denne simple funktion, der lader dig få arbejdsro og forhindrer dig i at få opkald fra velmenende kære, der ved, at du arbejder hjemmefra og ’har tid til at snakke’. Du kan slå funktionen til og fra manuelt, eller du kan sætte den til et bestemt tidsrum. Måske mellem 9 og 17?

4. Dress to impress

Ja ok, du skal næppe imponere nogen, når du arbejder hjemmefra, men din påklædning er med til påvirke din egen selvfølelse. Det kan være fristende, at rulle ud af sengen i pyjamas og fortsætte stilen ’på arbejdspladsen’, og selvom du næppe behøver fremmøde med nypudsede sko og pressefolder, er almindeligt tøj (læs: ikke pyjamas) altså med til at bevare en effektiv arbejdsfølelse – og det kunne jo tænkes, du var nødt til at deltage i et videomøde senere på dagen.

5. Smør madpakke 

Det lyder måske tosset, men man kan hurtigt falde for fristelsen af det forråd, som man helt naturligt har i køleskabet og køkkenskabene og enten få en tendens til at ’oversnacke’ eller til at overkomplicere frokosten. Hvis ikke du smører madpakken på forhånd, kan du i det mindste planlægge frokosten i forvejen, så du ikke bliver fanget i et kulinarisk projekt, der er lidt for kompliceret til en frokost, der egentlig kun burde tage en halv time.

6. Etabler en ’arbejdsplads’

Det er næppe alle, der har et hjemmekontor, men så vidt muligt bør du forsøge at have en dedikeret arbejdsplads at arbejde fra derhjemme. Gerne i et separat rum. Det, du i hvert fald ikke må gøre, er at arbejde i sengen. Med tiden kan din hjerne have svært ved at skelne arbejdstid fra sovetid, hvilket går ud over din søvn. Så ryk spiseborde over i hjørnet af stuen eller tag pulterkammeret i brug – blot du ikke arbejder fra under dynen.

7. Bevæg dig

Man undervurderer, hvor meget, man egentlig får gået på en almindelig arbejdsdag på kontoret, hvor der skal hentes dokumenter i kopimaskinen, leveres beskeder til kollegaer eller blot hentes en kop kaffe. Ofte er man meget mere stationær, når man arbejder hjemmefra og sammenlagt med en karantæne, der forhindrer dig i at komme ud at gå en tur eller løbe de sædvanlige ærinder, skal der gøres en indsats, for at det ikke skal kunne mærkes på dit helbred. Brug eventuelt din frokostpause eller din ’pendlertid’, når du har fri fra arbejde på at koble af med en halv times motion. Der findes masser af tilgængelige online ressourcer, som giver dig øvelser, du kan foretage derhjemme.

Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa