Det danske magasin i Spanien
Puigdemont er i Danmark – Strammere krav for ITV – Mindre vækst til Spanien

Puigdemont er i Danmark - Strammere krav for ITV - Mindre vækst til Spanien

Puigdemont er i Danmark

Den forhenværende præsident for det catalanske parlament, Carles Puigdemont, rejste mandag morgen til København for at deltage i et seminar på universitetet i København. Puigdemonts tilstedeværelse skabte stor opsigt i både Danmark og Spanien, hvor pressen undrede sig over Puigdemonts deltagelse på et lille seminar på et universitet. I flere spanske medier blev der spekuleret i, om de spanske myndigheder ville genudstede en international arrestordre på Puigdemont, men det valgte man ikke at gøre ud fra den betragtning, at den catalanske politiker var taget til København for at fremprovokere sin anholdelse. Bliver Puigdemont anholdt i f.eks. Danmark, kan den catalanske politiker nemlig videregive sin stemme til en stedfortræder, når det catalanske parlament i de kommende uger skal stemme om Puigdemonts genindsættelse som præsident. Puigdemonts parti og de øvrige uafhængighedspartier mangler blot én stemme eller to, men så længe Puigdemont er i eksil i Belgien, kan han ikke afgive sin stemme.
 
{loadposition google_native}
 

Strammere krav for ITV

Fra midten af maj måned bliver det vanskeligere at få sit køretøj gennem det obligatoriske ITV tjek. Reglerne bliver strammet og det rammer primært køretøjer, der er over ti år gamle og kører på diesel, men generelt vil kontrollen stille større krav til bilernes Co2 udslip. Det er de forudgående års skandaler hos flere bilproducenter, som har svindlet med bilernes Co2 udslip, der ligger bag de nye og strammere regler for ITV tjekket. I dag kommer tre ud af ti køretøjer ikke igennem første tjek.
 
{loadposition google}
 

Mindre vækst til Spanien

Den internationale valutafond (IMF) nedtoner forventningerne til væksten i spansk økonomi for indeværende år. Det er den store uro og uvished omkring situationer i Catalonien, der får IMF til at justere forventningerne. Fonden vurderede i sommer, at spansk økonomi i 2018 ville vækste mellem 2,5 og 2,8 procent men nedskriver nu forventningerne til 2,4 procent. Det er fortsat EU’s største vækst. I de øvrige lande spås ingen en vækst på over to procent for indeværende år. Væksten vil kunne ses på ledigheden omend i behersket omfang. IMF formoder, ledigheden i Spanien i år vil falde fra ca. 17 til 16 procent på landsbasis.
 

Den første cancer-støttegruppe i Marbella på engelsk

Fredag d. 26. januar kl. 17:00 afholdes den første cancer-støttegruppe på engelsk i Marbella. Mødet er åbent for alle cancerpatienter samt familie og venner, som har haft kræft inde på livet. Der vil være eksperter, som kan svare på spørgsmål samt give information om f.eks. parykker, sminke, transport og almen hjælp.
Mødet afholdes i samarbejde med CUDECA, hvis støttetelefon også kommer til at være tilgængelig for medlemmer.
Under mødes bydes der på kaffe og en bid.
Sted: Cafeen på Hospital Costa del Sol. Kør af motorvej A-7, afkørsel 187, Marbella.
For mere information, kontakt medorganisator Marion Winter, tlf.: 952 863 926
Fremtidige møder bliver afholdt sidste fredag i hver måned kl. 17:00
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.