Det danske magasin i Spanien
Ledigheden falder med næsten 130.000 – Catalonien indfører ny sukkerafgift – Spansk lettelse over fransk valg

Ledigheden falder med næsten 130.000 - Catalonien indfører ny sukkerafgift - Spansk lettelse over fransk valg

Ledigheden falder med næsten 130.000

Det går fremad for den spanske beskæftigelse. I løbet af april kom næsten 130.000 ud af arbejdsløshedskøen. Det bringer ledigheden ned på 3.573.000, hvilket er det laveste arbejdsløshedstal i otte år. Lige så positivt er det, at Spanien nu har rundet 18 millioner tilmeldte til Seguridad Social systemet og dermed betaler indkomstskat og bidrager til a-kasse, sygesikring og pension.
91 procent af sidste måneds ansættelser skete på tidsbestemte kontrakter. Det fortæller klart, at de spanske virksomheder er meget forsigtige med at foretage nyansættelser på løbende kontrakter, som senere vil koste et ”gyldent håndtryk” ved afskedigelse.
 
{loadposition landingpage}
 

Catalonien indfører ny sukkerafgift

Regionalregeringen i Catalonien har som de første i Spanien indført en ny afgift på drikkevarer med sukker. Afhængig af sukkermængden ligger afgiften på mellem otte og tolv euro per liter. Med det nye tiltag håber man at reducere forbrugernes indtagen af sukker, som næsten alle sundhedsorganisationer anbefaler, og samtidig sikre sig en ekstra årlig skatteopkrævning på 41 millioner euro. På en lang række områder har samtlige spanske regioner meget frie hænder, hvorfor den Catalanske regionalregering uden problemer kan indføre denne nye afgift.
 

Spansk lettelse over fransk valg

Emmanuel Macrons valgsejr i Frankrig har skabt lidt ro i EU oven på en turbulent tid med briternes Brexit. Også fra spansk side er der glæde og lettelse over valgresultatet. ”Det franske valg er med til at sikre et stabilt og stærk EU med gode fremtidsperspektiver,” sagde statsminister Mariano Rajoy blandt andet, da han ønskede Macron tillykke med sejren. Han slog Le Pen i anden valgrunde overbevisende med 65 procent af stemmerne.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.