Det danske magasin i Spanien
Dansker anholdt i stor sag om ulovligt TV – Tidligere forsvarsminister pludselig død – Påskeugen: Ingen fange løslades – Forebyggelse af hudkræft kampagnen

Dansker anholdt i stor sag om ulovligt TV - Tidligere forsvarsminister pludselig død - Påskeugen: Ingen fange løslades - Forebyggelse af hudkræft kampagnen

Dansker anholdt i stor sag om ulovligt TV

Efter tolv store razzia’er i Spanien og Bulgarien har spansk politi optrevlet et af Europas største ulovlige distributionsnet for ulovlig transmission af TV.
Otte personer er anholdt i sagen. Heriblandt én dansker, som er bosiddende i Málaga-provinsen. Eftersøgningsarbejdet begyndte for over et år siden, da en repræsentant fra det engelske ”The Football Association Premier League” anmeldte den danske statsborger. Danskeren er anklaget for at være en del af det omfattende distributionsnet, som ulovligt har solgt engelske fodboldkampe og et utal af andre sportsbegivenheder og kanaler i hele Europa.
 
Banner Newsletter Norrbom 774x300 DK small

Tidligere forsvarsminister pludselig død

Carme Chacón døde pludselig natten til mandag. Hun blev kun 46 år.
Carme Chacón blev under statsminister Zapatero udnævnt som Spaniens første kvindelige forsvarsminister. Herefter stillede hun i 2012 op til formandsvalget i PSOE, som hun tabte til Rubalcaba med blot 22 stemmer. Siden da har hun haft en mere tilbagetrukket rolle i socialistpartiet.
Carme Chacón var født med et svagt hjerte. Derfor blev hun som helt ung anbefalet at få indopereret en pacemaker og leve et roligt liv. Ingen af rådene fulgte hun. Carme Chacón efterlader sig en syvårig søn.

Påskeugen i Málaga: Ingen fange løslades – for første gang i 257 år!

En ældgammel tradition var lige ved at blive brudt under ugens påskehøjtideligheder i Málaga. I over 250 år har man nemlig løsladt en fange fra fængslet i Alhaurín de la Torre som tak for den hjælp, fangerne for præcis 257 år gav, da man manglede mandskab til at få de store påskeprocessioner båret rundt i byen. Gestussen er siden blevet belønnet med én løsladelse i påskeugen. Men justitsministeriet i Madrid mener i år, at ingen af kandidaterne lever op til de krav, der bør stilles, for at kunne blive løsladt. Beslutningen skabte stor utilfredshed i kirken i Málaga som, med støtte fra kommunen, har fået ministeriet til at revurdere sin beslutning. Således bliver der også i år løsladt en fange, men det vil dog først ske til maj under en mindre højtidelighed.

Forebyggelse af hudkræft kampagnen

”Nyd solen uden at glemme din hud” – sådan lyder opfordringen fra Kræftens Bekæmpelse, der opfordrer spanierne til at hjælpe de danske turister med at beskytte sig imod solens skadelige stråler. ”Videoen med Michael Berthelsen, der sidder bag et skrivebord og på spansk beder spanierne om at hjælpe de danske turister med dette, gik viralt, hvilket har været til stor gavn for os, der arbejder på at sprede budskabet,” fortalte Marisa Moreno Castillo, konsulen for Danmark i Málaga. Sammen med en række borgmestre og andre interessepersoner, diskuterede hun, hvordan man bedst når ud til både de herboende skandinaver og de skandinaviske turister, der besøger Costa del Sol, med budskabet om at passe på solen. Kampagnen er kun lige skudt i gang og henover sommeren vil både turister såvel som herboende skandinaver få tilbudt tjek af modermærker og andre forebyggende tiltag.
 
cancer piel
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.