Det danske magasin i Spanien
Første solcellebil på vej – Bedste påske nogensinde – Ny byplan for Marbella

Første solcellebil på vej - Bedste påske nogensinde - Ny byplan for Marbella

Første solcellebil på vej

Efter fire års forberedelse lancerer det Málaga-baserede firma Evovelo verdens første soldrevne bil. Bilen får plads til to passagerer, kommer til at koste mellem 4.000 og 5.000 euro og vil kunne køre 50 km/timen og egner sig derfor bedst til bykørsel. Den nye bil kører på et soldrevet batteri, som holder to til tre dage. Batteriet vil kunne oplades på lidt over én time, og hvis solen ikke skinner, kan batteriet oplades elektrisk via en almindelig oplader.
 
Banner Newsletter Norrbom 774x300 DK small
 

Bedste påske nogensinde

Årets påskeuge vil blive husket for to ting: en 257 år gammel tradition blev brudt, da ingen fange blev løsladt under højtidelighederne. Og så blev alle omsætningstal for hoteller, restaurationer og lufthavnstrafikken slået. ”Det gode vejr fik mange ’sidste-øjebliks-turister’ til at tage turen til Málaga. Derfor kom belægningsprocenten på samtlige hoteller op på 90 til 100 procent,” fortæller Miguel Sánchez, som er formand for den andalusiske arbejdsgiverforening CEA. I lufthavnen registrerede man 718.000 passagerer på blot én uge. Det er en stigning på rundt 200.000 i forhold til sidste år. Alene i lørdags gik 77.868 passagerer igennem lufthavnen og 456 fly landede og lettede.
 

Ny byplan for Marbella

Et nyt udvalg på fire af landets dygtigste eksperter indenfor byplanlægning arbejder på højtryk på at få en ny byplan klar for Marbella, som længe har været byens største problem. Efter at Marbellas sidste byplan fra 2010 blev underkendt af domstolene, er utallige byggerier og andre projekter nemlig gået i stå. Det nye udvalg arbejder på at få det nye byplansprojekt klart inden årets udgang. Derefter skal det igennem en række instanser hos Junta de Andalucía i Sevilla, hvorfor den samlede proces ventes at tage tre til fire år.
Marbella kommune har haft endeløse problemer med sin byplan efter GIL-styret, som faldt i 2006. Da stod den nye regering med 30.000 helt eller delvist ulovligt opførte boliger. I en ny byplan fra 2010 blev næsten alle disse lovliggjort, og en række nye projektet kom tilmed på skinner. Men planen blev underkendt af domstolene i 2015. Derfor er den sidst godkendte byplan i Marbella i dag planen fra 1986.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.