Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Ørkengolf og cheap greenfee på Costa Blanca

Hvis du ønsker at spille golf på vej nordpå eller på vejen tilbage til Kysten fra ferien i Skandinavien, vil jeg foreslå ophold i Almería provinsen og på Costa Blanca, hvor der er mange pragtfulde golfbaner. Hvis du kommer fra Costa del Sol, skal du køre mod Almería. Når Almería er nået, er der ca. 40 min. kørsel til resortet. Du skal køre ad E15 forbi Cabo de Gata National Park og de flotte Cabrera bjerge, så kommer du til Almanzora, derfra videre til Villaricos og så til The Desert Spring Resort.
Desert Spring har vundet titlen som Europas bedste familieressort med en championship ørken-golfbane, beliggende på mere end 300 hektarer i et bebygget område nær byen Cuevas del Almanzora. Før resortet blev bygget, blev der dyrket meloner og tomater på området.
Konstruktionen af resortet påbegyndtes i 1999 og det var den britiske amatør champion Peter McEvoy, der stod for masterplanen af resortet. Det blev besluttet, at byggeriet kun måtte være højst 15% af bruttoarealet.

 

Desert Spring Golf Course

Hvis du nogensinde har haft ørkengolf i tankerne, fx på banerne i USA (Californien og Arizona), så har du her en fantastisk mulighed for at spille ørkengolf i Spanien, hvor kvaliteten er fuld på højde med banerne i USA.
Projektet stod færdigt i 2001 med Peter McEvoys 18 hullers golfbane, par 72 med en længde på 5694 meter fra gul tee og 5134 meter fra dameteestederne, som her er grønne.
Aldrig har jeg spillet en golfbane, hvor man skal tænke og have en plan over, hvordan man vil spille hullet. Banen er designet sådan, at der er græs på teestedet, fairway og greens, men kaktusbeplantningen gør, at hvis du ikke rammer bolden lige, kommer du til at ligge i beplantning eller sand/jord eller vand. Denne anderledes golfbane har dannet ramme om mange internationale turneringer og i 2004 var man vært ved Spanish Amateur Open.
Golfbanen på Desert Spring hedder ”The Indiana Course”. En af de sjove ting ved at spille denne golfbane er, at man har givet hullerne navne, der passer utroligt godt til hullerne. De 18 huller hedder følgende: hul 1 Cactus Point, hul 2 Gulch, hul 3 Crazy Horse, hul 4 Cinch, hul 5 Notch, hul 6 The Gambler, hul 7 Tequilla, hul 8 Head Dunk, hul 9 Hacienda, hul 10 Eagles Back, hul 11 Bones, hul 12 Chiquita, hul 13 Oh Mama, hul 14 Tiburon, hul 15 Abyss, hul 16 Red Rock, hul 17 El Burro, og hul 18 Last Chance. Du bliver tvunget til at planlægge, hvordan du vil spille hullerne. Lad mig tage hul 6 The Gambler. Hvis du ikke kan drive 180 meter, kommer du i problemer, men hvis du har den strategi, at du kun vil drive 150 meter, så er du ”safe”. Sådanne beslutninger skal du tage, hver gang du slår til bolden. Banens stand er fantastisk, men jeg vil foreslå, at man inden spillet laver en aftale om specielle dropregler, da du mange gange vil ligge i et stenagtigt underlag. Hvis du slår til bolden, som du skal efter golfreglerne, ødelægger du dine jern og det er jo ikke meningen med en golfrunde. Husk at du SKAL købe en goldguide.

Restaurant – Fitness
Når man har spillet denne golfbane, som lige så godt kunne have ligget i USA, så kommer vi til klubhuset og restauranten. Hvis du fik bind for øjnene og blev placeret der, ville du tro at du var i Sydafrika. The Crocodile Club, som restauranten hedder, er bygget som en afrikansk farm med pool, jacuzzi, poolbar, legeplads og spillemaskiner.
The Sierra Sports og Fitness Club har alle fitnessmaskiner både indendørs og udendørs. Der er også paddeltennis, almindelig tennis og fodboldbaner. Det er også muligt at leje mountainbikes.
Tjenere og personale på denne restaurant gør, at den virkelig fortjener stor ros.

Miljø – Service
Man har designet en golfbane i topkvalitet og naturen på dette sted er formidabel.
Hensynet til miljøet, fx. ved at genanvendelse af vandet, man bruger, i søer, springvand og floder, har resulteret i flere miljøpriser. Det er bare meget anderledes at være på Desert Spring.
Personalet i klubben, caddymaster, restaurant og greenkeeper ved, hvad en moderne golfer vil have; venlighed, god service og rimelige priser – nemlig Value for Money.

Priser
Når man planlægger en tur til Desert Spring, er det meget vigtigt, at man går ind på hjemmesiden www.almanzora.com og ser de specielle tilbud, man hele tiden har.

Costa Blanca

Når man besøger Costa Blanca for at spille golf, er det vigtigt, at man planlægger sin golfrejse grundigt. Der er rigtig mange golfbaner – gode og dårlige.
Jeg fik en liste over de 10 bedste golfbaner af Costa Blanca’s golfeksperter og herfra valgte jeg dem, som, jeg syntes, var mest interessante for La Danesa’s læsere.

Las Ramblas

Denne golfbane åbnede i 1991, og er beliggende 9 km fra hovedvejen N 332 Torrevieja – Cartagena. Den er 5770 meter fra hvid tee, 5679 meter fra gul og 4761 meter fra rød tee. Når du spiller denne bane, skal du tænke dig om for hvert slag. En fantastisk beplantning, meget vand og hvert hul i forskellige plateauer gør denne bane svær.
Dette er en typisk mandebane, da man fra tee-stederne slår ud over mange grøfter og kløfter. Selvom damernes tee-steder er rykket frem, så det bliver en kortere bane, er den meget svær for damerne, der ikke slår så langt som herrerne. Dertil kommer, at du fra tee-stederne har mange blindhuller. En spændende og udfordrende bane.
Banen er designet af Pepe Gancedo, som kaldes ”El Picasso del golf Español” og han har lavet en superbane, der skal prøves, når man besøger Costa Blanca. Normalprisen i højsæsonen er 50 euro og 38 euro i lavsæsonen. Hvis du vil spille om sommeren imellem kl. 10.30 – kl. 15.00 er prisen 30 euro. Dette tilbud er simpelthen ”value for money”. Klubhus, restaurant og caddymaster var i et midlertidigt hus, da man er ved at etablere et fornemt, stort klubhus.

El Campo de Golf Villamartin

Villamartin ligger meget tæt på Las Ramblas og er den ældste bane i Alicante provinsen. Den åbnede i 1972, og er designet af den berømte Mr. Putman. Det er en meget lang bane 6132 meter fra hvid, 6037 meter fra gul og 5259 meter fra rød tee-sted. Banen er godt designet og hullerne er meget varierede, men banen mangler vedligeholdelse. Man har svært ved at holde denne gamle bane, som ligger meget naturskønt, men det er en bane, som damerne elsker. Banen er træt og slidt og det er helt uforståeligt, at green-fee er dyrere her end på Las Ramblas. Normalprisen i højsæsonen er 55 euro, 40 euro i lavsæsonen og 30 euro, hvis du spiller i sommersæsonen imellem kl. 11 og 15.
Det absolut sværeste og mest interessante hul er nr. 15, et par 5 hul på hele 515 meter med vand-hazarder i venstre side af fairway. Man er lykkelig for en bogey på dette hul. Selvom banen er gammel, kunne man godt opsætte bænk, boldvasker og affaldsbokse, det har man ikke gjort.
Firmaet Quare, der ejer Las Ramblas og Villamartin, har store planer og er i gang med at opføre nye klubhuse på begge golfbaner og i mellemtiden må man nøjes med midlertidige forplejningsfaciliteter.

Race to Dubai – Europeantour
Pr. 12. juni 2011

1. Luke Donald 2.581.495 euro
2. Ch. Schwartzel 1.699.833 euro
3. Martin Kaymer 1.312.144 euro
4. Lee Westwood 1.212.238 euro
5. Anders Hansen 1.072.928 euro
6. Alavro Quirós 828.074 euro
7. M.A. Jimenéz 757.896 euro
8. Ian Poulter 752.032 euro
9. Rory McIlroy 717.357 euro
10. Thomas Aiken 715.357 euro
20. Thomas Bjørn 454.696 euro
38. Søren Kjeldsen 316.996 euro

Verdensranglisten
Pr. 12. juni 2011

1. Luke Donald 9,11 point
2. Lee Westwood 8,36 point*
3. Martin Kaymer 7,29 point
4. Steve Stricker 6,44point
5. Phil Mickelson 6,08 point
6. Mattt Kuchar 5,58 point
7. Graeme Mcdonald 5,46 point
8. Rory McIlroy 5,40 point
9. Dustin Johnson 5,08 point
10. Paul Casey 5,07 point
37. Anders Hansen 3,01 point
72. Thomas Bjørn 2,03 point

Turneringer i juli 2011:

30-3 juli: Astom Open de France
7-10 juli: The Barclays Scottish Open
14-17 juli: The 140th Open Championship
21-24 juli: Nordea Scandinavian Masters
28-31 juli: Irish Open

Club de Golf Dinamarca

24. September: La Quinta, sponsor: Handelsbanken
21. + 23. oktober: Santana Golf, sponsor: Nykredit
19. november: Rio Real: sponsor: Nordea Bank

Grundlovsmatch på Lauro med musik og flamencoshow

Når præsident for Lauro Golf, Tove Maria Petersen og Nordea’s Jesper Hertz kalder til Grundlovsmatch på Lauro d. 5. juni, ved vi, at alt fungerer.
Det var 19. gang, at matchen blev afholdt på Lauro Golf. Banen stod fantastisk og miljøet i patioen er simpelthen det bedste på hele kysten. Da spillerne kom ind, underholdt den irske guitarist Paddy Max, før spillerne indtog en dejlig buffet. Den nyligt fratrådte vicekonsul Annette Sahlertz holdt som sædvanlig grundlovstalen, med en speciel hilsen til den netop afdøde golfspiller Seve Ballesteros. Alle sang med på den danske nationalsang. En kæmpe overraskelse var, at tre fremragende flamencodansere underholdt før præmieoverrækkelsen.

Resultaterne blev:
Hcp. 0-16,4
1. Carlo Mazur 34 point
2. Peer Nielsen 32 point
3. Claus Rasmussen 31 point

Hcp. 16,5-36
1. Bjarne Dideriksen 41 point
2. Kim Müller 35 point
3. Majbritt Mazur 34 point

Nærmest flagene blev:

Bente Jensen, Susanne Cetti, Stephanie Freeman, Claus Rasmussen og Peer Nielsen.

 

Præsten fik sin verdensrekord

Det er utroligt, hvad golfspillere går igennem for at komme i Guiness Book of Records. 1802 huller skulle den 70-årige lutheranske præst Bob Kurtz spille på syv døgn for at tage verdensrekorden. Han satte sit mål ved 2000 huller, men dagtemperaturerne kom op omkring 40 grader i skyggen, så han kom til at kæmpe med dehydrering, og sårede såvel hænder som fødder.
Hans mål var 16 fulde runder dagligt, som skulle vare ca. 45 min. pr. stk. Det måtte han opgive – men ikke rekorden, som blev på 1850 huller dvs. 103 runder på nær 4 huller. Han spillede dem med at gennemsnit på 74,55 slag pr. runde og det deprimerede scratchspilleren fra Alabama, der var betydelig bedre, da han for to år siden satte rekord for spillet af 500 huller i træk.
“Jeg kan komme i Guiness Book of Records for antallet af missede putts”, sagde han sørgmodigt – og alligevel spillede han seks runder i tresserne, han, med andre ord, skød under sin alder seks gange.
Kurtz, der var med på det første reportagehold, da CNN blev oprettet og som har været CBS kommentator, havde 100 frivillige til at hjælpe på Quail Creek Golf Resort i Hartselle, Alabama. Vær sikker på at denne fantastisk vilde rekord bliver slået, selvom det er en urealistisk tanke for almindelige golfere

Af Stig Wiberg

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa