Golfnyt august 2011

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Golf til OL i Brasilien
En af de store nyheder indenfor golfsporten er, at golf bliver en del af det olympiske program i 2016 i Brasilien. Man vil spille 72 hullers slagspil og man vil lave en landskamp med 2-3 eller 4 spillere. Spilleformen er ikke fastlagt.

En super oplevelse var det at følge British Open i midten af juli. Det bliver aldrig for sent at spille golf, det ved alle i den tredje alder. Og det oplevede vi i The Open, som 41-årige Darren Clarke vandt med 40-årige Thomas Bjørn på fjerdepladsen. Udover 900.000 pund i førstepræmie vandt han 2 mio. pund i sponsorpræmie. Sponsoraftalen blev indgået for 6 år siden med Dunlop og det er udelukkende en bonuspræmie. Darren Clarke får ingenting for at bære firmates logo men får 2 mio. pund, hvis han vinder en major. Dunlop har lavet en tilsvarende aftale med Lee Westwood og David Howell.

Ejeren af Dunlop er den engelske milliardær Mike Ashley, der menes af være god for mere end 1 milliard pund. Han er stifter af Sport Direct, der er en af Storbritanniens største kæder af sportsbutikker. Ashley er også ejer af fodboldklubben Newcastle United. Ashley havde forsikret sig, hvis han skulle betale bonuspræmierne.

De store overraskelser, der sker i de store turneringer, gør, at vi ser ændringer i top 10 på verdensranglisten efter hver match. På Europa Touren´s Race to Dubai sker der mange forskydninger hver uge.

Stig Wiberg

Luksus golf på Mallorca

Én af golfdirektørerne fortalte mig en vittighed. Der er så mange golfbaner på Mallorca, så det er lige meget, om du slår skæve slag – de vil altid lande på en fairway. Alle baner er designet af topdesignere som Jack Nicklaus, Robert Trent Jones II, Don Maples, FW Hawtree og John Harris. Næsten alle golfbaner har eksklusive hoteller i nærheden, som de enten ejer eller har samarbejde med.

I 1964 åbnede Prince Rainer officielt den første golfbane på Mallorca. Navnet var Son Vida, den måske bedste bane på øen.

44 år er gået og der er nu 22 baner på Mallorca og yderligere tre er under konstruktion. Mallorcas fortid med grisefester, sangria og billig rødvin, er en saga blot. Den står i dag som en ren, eksklusiv ø uden mange reklameskilte og med en fremragende infrastruktur. Indenfor de sidste 15 år er der kommet over dobbelt så mange golfbaner, der tiltrækker de købedygtige turister, som også kan ses på de mange luksushoteller, der er tilknyttet golfbanerne. Lige meget hvor du bor på øen, er der mindre end en halv time til nærmeste golfbane. Der er indenfor en radius på 10 km fra Palma fem pragtfulde golfbaner.

Det svære valg
Når man skal planlægge sin golftur til Mallorca, har man et stort problem. Hvilke baner skal man spille. Det spørgsmål er umuligt at besvare. Jeg valgte tre baner, Son Vida, Alcanada og Santa Ponsa I. Jeg kunne ligeså godt have valgt de 19 andre baner. Banerne er i bedre stand end på Solkysten og priserne er stort set en lille smule dyrere. Tendensen er den samme som på her på kysten; de mangler green fee-gæster og har derfor mange tilbud på green fees, som kan findes på Nettet.

Canyamel Golf
Denne golfbane er beliggende på nordøstkysten og er kendt for sin pragtfulde vegetation med over gamle palmetræer på mere end 100 år, figentræer, oliventræer og stikkelsbærbuske. Du føler, at du spiller i en naturpark. Der er samtidig vandhazarder på hullerne 1,3,7,9,10,11 og 12. Samtidig med der er søer på hul 8,13 og 17. Jeg vil vove den påstand, at man ikke kan spille denne bane med den samme bold hele vejen. Der er samtidig en stor mængde sandbunkers.

Værd at vide
Design: José Gancedo
Huller: 18 huller – par 73
Gul Tee: 6040 meterRød Tee: 5335 meter
Ideel at spille: hele året

Capdepera Golf
Denne golfbane, som er designet af Dan Maples, blev åbnet i 1989 og ligger på landet midt på øen. Der er intet byggeri omkring banen og den er designet, så du kommer til at bruge alle dine jern i baggen. Det er en bane, hvor du har chance for lave score, da fairways er brede. Der er dog mange vandhazarder og hul 15, et par 3 hul er af Mallorca Magazine valgt som det smukkeste hul på øen. Det er 181 meter fra hvid tee.

Værd at vide
Design: Dan Maples, 1988
Huller: 18 huller – par 72
Gul Tee: 5589 meter
Rød Tee: 4726 meter
Ideel at spille: fra forår til efterår

Club de Golf Alcanada
Denne bane åbnede i 2003 og ligger i Alcudia. Den er valgt til at afholde championship golf og man var ved at så nye fairways, da vi spillede banen. Denne bane er den eneste, der ligger ud til vandet. Hele Alcudiabugten er betagende at skue og der er masser af vind i spil. Når man så samtidig har en bane, der er typisk Trend Jones, med over 50 green- og fairways bunkers, bliver man meget overrasket over de lave scores, når man kommer i klubhuset. Denne bane vil efter renovering blive én af de bedste på øen.

Værd at vide
Design: Robert Trent Jones Jr.
Huller: 18 huller – par 72
Gul Tee: 6152 meter
Rød Tee: 5241 meter
Ideel at spille: hele året

Golf Andratx
Denne golfbane ligger i baglandet til byen Andratx. Den er designet af Gleneagles og der er 7 vandhazarder på 6 huller og det er svært at undgå disse. Man har samtidig 60 bunkers og mange gamle stenvægge, så denne bane har mange udfordringer. Et minus er, at der er flere blinde huller, men de skal have ros for deres tee-steder, der er i forskellige niveauer.

Værd at vide
Design: Gleneagles Scotland/Rodney Barr, 2000
Huller: 18 huller – par 72
Gul Tee: 5683 meter
Rød Tee: 4913 meter
Ideel at spille: hele året

Golf de Val D’or
Denne golfbane ligger ved sydøstkysten af Mallorca. Banen er en af de ældste på øen. Designerne Billy Bendly og Bradford Benz har lavet en 18 hullers bane, der er som at spille to forskellige golfbaner. Den første ni huller er omkranset af pinje-, mandel- og oliventræer og du skal virkelig studere din baneguide, før du spiller. De bagerste ni er helt anderledes. Her kan du virkelig give den gas, ingen større forhindringer. Det eneste, der kan forstyrre dig, er den smukke udsigt over havet.

Værd at vide
Design: Billy Bendly/Bradfort Benz
Huller: 18 huller – par 71
Gul Tee: 5585 meter
Rød Tee: 4920 meter
Ideel at spille: hele året

Golf Maioris
Denne golfbane ligger på den sydlige del af øen og blev færdig i 2007. Man har valgt at designe banen selv og gøre den til en del af den naturlige vegetation på stedet.

Der er masser af pinje- og oliventræer, også nogle der er placeret midt på fairways, specielt på hul 2. Et meget specielt hul er hul 4, som er et par 5 hul på 457 meter. Green ligger på en ø midt i en sø, som du kun kan nå via en bro.

Værd at vide
Design: R.S. Group, 2007
Huller: 18 huller – par 72
Gul Tee: 6000 meter
Rød Tee: 5301 meter
Ideel at spille: hele året

Golf Park Puntiró
Denne golfbane ligger 9 km fra Palma, Jack Nicklus har designet den for både høj- og lavhandicappere. Der er mange fairway bunkers i spil, og to store søer samt et væld af pinjetræer gør denne bane middelsvær. Derfor anbefaler man også, at man efter golfen kan forbedre sit spil på deres Jack Nicklaus Golf Academy.

Værd at vide
Design: Jack Nicklaus
Huller: 18 huller – par 71
Gul Tee: 5546 meter
Rød Tee: 4530 meter
Ideel at spille: hele året

Golf Son Termens
Denne bjergbane ligger i Tramuntana bjergene og er naturligvis meget varieret. Det er en af de korteste baner på Mallorca. Man oplever det allerede på hul 1, som er et 233 meter par 4 hul. Greenen kan man nå som lavhandicapper med driveren. Ellers vil jeg kalde banen lidt af en Mickey Mouse bane. Der er mange blinde huller og på hul 2 skal du drive over et bjerg for at komme på fairway. Denne bane vil du spille væsentlig bedre anden gang, hvis du har lyst til det.

Værd at vide
Design: The Harris Group
Huller: 18 huller – par 70
Gul Tee: 5282 meter
Rød Tee: 4510 meter
Ideel at spille: hele året

Pollensa Golf
Når du besøger den nordlige del af Mallorca, er det et “must” at spille den golfbane. Det er utroligt, hvad designer José Gancedo har fået ud af de 9 huller. Gode fairways omkranses af pinjetræer og greens er meget kuperede og svære. Sandbunkers er med strandsand og du har overalt pragtfuld udsigt til Tramuntana bjergene.

Værd at vide
Design: José Gancedo
Huller: 9 huller – par 35
Gul Tee: 2558 meter
Rød Tee: 2331 meter
Ideel at spille: hele året

Golf de Poniente
En af de ældste og længste golfbaner på øen. Der er ingen blinde huller og du kan se flagene på greens fra alle tee steder. Der er fem søer og en mængde pinjetræer. Poniente starter med et par 4 hul på 405 meter og derefter hul 2, det er et par 5 hul på hele 535 meter. Så er man i gang og kan glæde sig til hul 10, der er et af Mallorcas smukkeste huller. 400 meter dogleg højre med vand og out af bounce samt greenbunkers.

Værd at vide
Design: John Harris, 1978
Huller:18 huller – par 72
Gul Tee: 6130 meter
Rød Tee. 5100 meter
Ideel at spille: hele året

Pula Golf
Mange golfere på Mallorca mener, at Pula Golf er den bedste på øen. Fire gange er der holdt Mallorca Classic på Europa Touren og mange andre turneringer bliver holdt på denne bane, der er en af de længste med 6073 meter par 70. Ingen blinde huller. Du kan se 14 greens fra tee stederne og på de sidste fire kan du se greens på andet slag. Den kendte spanske golfspiller José María Olazabal har reetableret banen i 1995 og vær sikker på, at alle jern i baggen kommer i brug.

Værd at vide
Design: Santiago Sota with redesign
Huller: 18 huller – par 70
Gul Tee: 5676 euro
Rød Tee: 5047 meter
Ideel at spille: hele året

Real Golf de Bendinat
Denne bane skal spilles mindst to gange. Banen er beliggende i et meget kuperet område lige udenfor Palma by. Banen er rimelig kort 5.668 meter par 70. Du kommer på hårdt arbejde allerede på hul 1. Bakket tee sted, blindt hul, out of bounce, sandbunkers omkring green, så bliv ikke overrasket over en dårlig score på dette hul. Det bliver lidt lettere senere, men helt godt bliver det først, når du spiller banen anden gang.

Værd at vide
Design: F.W. Hawtree
Huller: 18 huller – par 70
Gul Tee: 5668 meter
Rød Tee: 4990 meter
Ideel at spille: hele året

Santa Ponsa I
Santa Ponsa I er den første af tre golfbaner. Santa Ponsa II og III er medlemsbaner og er designet af Falco Nardi og José Cancedo. Der er spillet flere internationale turneringer på denne bane, bl.a. Balearic Open og Europa Tour.

Det er en af de længste baner på Mallorca med 6543 meter. Der er et meget langt hul 10 på 590 meter par 5 og to andre par 5 huller over 500 meter. Der er fire par 4 huller over 400 meter og et par 3 hul på 220 meter. Denne bane har brede fairways og man kan nemt gå den.

Værd at vide
Design: Folco Nardi/José Gancedo
Huller: 18 huller – par 72
Gul Tee: 6106 meter
Rød Tee: 5242 meter
Ideel at spille: hele året

Son Antem East
Denne bane er en del af Marriott Golf Resort, hvilket inkluderer et 5-stjernet hotel. Son Antem er en bane for begyndere og har meget brede fairways. Der er dog 5 søer og en del velplacerede bunkers.

Lavhandicappere vil spille banen fra hvidt tee sted og nyde de gode scores og den pragtfulde natur. Banen er meget let.

Son Antem West
Denne bane åbnede i 2001 og er meget sværere end østbanen. Den er 6.293 meter og har mange gode detaljer med søer på fem huller og velplacerede bunkers.

Værd at vide Son Antem East
Design: Francisco López Segales, 1994
Huller: 18 huller – par 72
Gul Tee: 6009 meter
Rød Tee: 5061 meter
Ideel at spille: hele året

Værd at vide Son Antem West
Design: Francisco López Segales
Huller: 18 – par 72
Gul Tee: 5913 meter
Rød Tee: 5997 meter
Ideel at spille: hele året

Son Gual
Denne bane åbnede i 2007 og er en af de nyeste på øen. Den ligger midt på øen og designeren Thomas Himmel har gjort et fantastisk arbejde. Store brede fairways med velplacerede bunkers og vandhazarder gør denne bane speciel. Omgivelserne er fantastiske med det flotteste klubhus, man kan tænke sig. De har en skøn terrasse på øverste etage og har over 3500 forskellige vine. Husk tegnebogen – her er dyrt.

Værd at vide
Design: Thomas Himmel, 2007
Huller: 18 huller – par 72
Gul Tee: 5475 meter
Rød Tee: 4961 meter
Ideel at spille: hele året

Son Servera Golf
Dette er den næstældste golfbane på øen og er designet ind i en pinjeskov. Det er absolut ikke én af topbanerne. Den har flere blinde huller, men har nogle af de hurtigste greens på øen. Hvis du spiller banen to gange, er 18 huller par 74 på lidt over 6000 meter. Det er altså ingen pitch og put bane.

Værd at vide
Design: John Harris, 1967
Huller: 9 huller – par 37
Gul Tee: 3047 meter
Rød Tee: 2609 meter
Ideel at spille: hele året

Son Vida Golf
Den ældste bane på Mallorca blev designet i 1964. I 2001 undergik den en modernisering. Flere af hullerne blev ændret, vandhazarderne blev renset, bunkers blev flyttet og fairways blev tilsået med Bermuda-græs. Son Vida står i dag som “den gamle mand på Mallorca” men stadig fit for fight. En pragtfuld parkbane som, jeg synes, er øens bedste golfbane. Dertil kommer et pragtfuldt klubhus og et 5-stjernet hotel. Alt i ypperligste stand.

Familiemedlemmer
Son Muntaner Golf der blev designet i 2000 og Son Quint Golf Club fra 2007 er samme ejerskab som Son Vida Golf. Disse to golfbaner er ikke i samme klasse som Son Vida Golf. De bliver klart bedre med årene, da designet er OK.

Værd at vide Son Vida Golf
Design: F.W. Hawtree with redesign, 1964
Huller: 18 huller – par 71
Gul Tee: 5601 meter
Rød Tee: 4738 meter
Ideel at spille: hele året

Son Muntaner Golf
Design: F.W. Hawtree with redesign/Kurt Rossknecht, 2001
Huller: 18 huller – par 72
Gul Tee: 6036 meter
Rød Tee: 5205 meter
Ideel at spille: hele året

Son Quint Golf Club
Design: Ramón Espinosa/Kurt Rossknecht, 2007
Huller: 18 huller – par 72
Gul Tee: 5929 meter
Rød Tee: 5121 meter
Green-fee: 95 euro
Ideel at spille: hele året

Race to Dubai – European Tour

Pr. 17. juli 2011

1. Luke Donald 3.156.692 euro
2. Ch. Schwartzel 1.896.425 euro
3. Rory Mcilroy 1.764.085 euro
4. Martin Kaymer 1.601.561 euro
5. Lee Westwood 1.511.803 euro
6. Darren Clarke 1.303.927 euro
7. Anders Hansen 1.153.004 euro
8. Alvaro Quirós 845.869 euro
9. N. Colsaerts 839.071 euro
10. M.A. Jiménez 815.403 euro
13. Thomas Bjørn 752.452 euro
30. TH. Olesen 531.627 euro

Verdensranglisten

Pr. 10. juli 2011

1. Luke Donald 9,64 point
2. Lee Westwood 8,48 point
3. Martin Kaymer 7,38 point
4. Rory McIlroy 7,16point
5. Steve Stricker 7,05 point
6. Phil Mickelson 6,38 point
7. Dustin Johnson 5,86 point
8. Matt Kuchar 5,46 point
9. Dason Day 5,37 point
10. Nick Whatney 5,31 point
41. Anders Hansen 2,94 point
61. Thomas Bjørn 2,36 point

Turneringer i august 2011:
4.-7. august: WGC-Bridgestone Invitational
11.-14. august: U.S. PGA Championship
18.-21. august: Czech Open
25.-28. august: Johnnie Walker Championship at Glemeagles

Club de Golf Dinamarca
24. september: La Quinta, sponsor Handelsbanken
21.+23. oktober: Santana Golf, sponsor Nykredit
18. november: Los Naranjos, sponsor Nordea Bank

Af Stig Wiberg

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa