Så blev det sommer. Hvem havde troet, at vi skulle igennem endnu en af slagsen i coronaens tegn?
Samme tid sidste år, håbede vi på, at vi ville få så meget styr på Coronasmitten, at den sidste del af sæsonen kunne reddes. De skete som bekendt ikke, og her står vi igen, et helt år efter. Det har gjort ondt, rigtig ondt, på hele turistindustrien og de mange som er afhængige af de solhungrende turister, for hvem Spanien har været det foretrukne rejsemål hver sommer.
Der hersker ingen tvivl om, at denne sommer, den vigtigste for turismen på Costa del Sol, igen vil halte efter tidligere sæsoner.
Det sagt, fornemmer man lyset for enden af tunellen. Der vaccineres for fuld damp i hele Europa, og de mange restriktioner som har sat en stopper for rejseglæden, lempes lidt efter lidt. Håbet om at redde en del af det tabte lever endnu.
Også her på kysten er der optimisme at spore.
Vi har talt med en snes danskere for høre om deres planer, og ferietips, til de mange danskere, der atter forventes at besøge Costa del Sol i løbet af i år.
Hun har boet på 22 adresser, rejst i mindst 30 lande – og har fortsat mod på nye eventyr. Indtil da bliver hun, hvor hun har det bedst; som pendler mellem sit atelier
i Fuengirola og sin lille landsby nær Córdoba.
Bettina solgte sit første maleri som 14-årig. Vel var prisen kun 100 kroner, men det kunne man få meget maling for dengang. Siden har Bettina hverken kunne lægge maling eller penslerne fra sig. Mød hende i månedens skæve vinkel.
Bliver vi nogensinde en start-up nation? Sådan lyder spørgsmålet i denne måneds ”På den anden side”.
Ministerpræsident, Pedro Sánchez har en drøm; han vil gøre Spanien til en iværksætternation. En ny reform skal ikke bare gøre det lettere og økonomisk mere attraktivt at blive selvstændig. Den skal sågar gøre Spanien til et paradis for nye start-ups.
Vi har i dag en socialistisk statsminister, der opfordrer folk til at blive selvstændige. Det er både nyt og positivt, for hans røde forgængere var kun til efteruddannelse eller blot væbne sig med tålmodighed i arbejdsløshedskøen under devisen alt bliver nok bedre i morgen.
Ikke desto mindre accepterer skattevæsenet nu ikke længere simple udgiftsbilag som telefon, internet og benzin. Og andre bilag som arbejdstøj, reparationer på køretøj og computere endevendes og skal dokumenteres i en grad, så en stor del uundgåelig ikke accepteres. Det er lig med store økonomiske smæk og 100 procent negativ energi for selv den mest driftige iværksætter.
Det er helt fint skattefar skruer bissen på. Men han skal være retfærdig – og sådan er det ikke i dag. Kender du for eksempel nogle selvstændige, der i dag kan udføre deres erhverv uden telefon, internet og kørsel? – næppe! Men skattefar lever i sin helt egen verden.
Consuegra ligger i Castilla La Mancha, lidt mindre end 400 km. fra Málaga, og det er et fint sted at overnatte, hvis man er på vej til Danmark i bil. Byen ligger så tæt på motorvej A 4 at man kan se højderyggen med vindmøllerne fra motorvejen. Når nu disse vindmøller er så berømte, at de spiller hovedrollen i verdens første roman: Miguel de Cervantes: Don Quijote de la Mancha, er det på tide at få kigget nærmere på dette fænomen med tilhørende ældgammel by. Tag med på udflugt til Consuegra.
Hvad enten din sommer tilbringes her på kysten eller andetsteds, ønsker vi dig en god sommer. På gensyn i La Danesa til september!
MN
Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com
UDGIVES AF:
D.L. MA-126-2001