Det danske magasin i Spanien
Kære læser (September 2021)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Velkommen til LA DANESAs septemberudgave.

Efter en veloverstået sommer, er forventningerne er store til, at alt er ved igen at falde på plads og kysten igen sprudler af livsglade skandinavere. Rejselysten er vendt tilbage, og man udskammes ikke længere hvis man fortæller sine nærmeste, at man har været en tur på Costa del Sol. Nu er det tid til at se fremad. Nyhederne på TV handler ikke længere kun om corona, og man fornemmer, at alle, også de erhvervsdrivende på kysten, kan se lyset for enden af tunellen. Vi har i denne udgave af magasinet spurgt en række herboende danskere om deres forventninger til efteråret.

Krisen har været hård for alle – også for månedens profil, Brian Nielsen. Hverken han, familien eller hjertebarnet ”Brian Nielsen Golf & Events” har dog været i nærheden af en KO. Tværtimod. Den gamle bokser sprudler af energi, og golf-bookingerne begynder atter at tikke ind. Mød ham i den skæve vinkel på side 18.

I denne måned byder vi på hele to udflugter. Den ene går til Sevilla. Det er svært at forestille sig, at nogen anden by kan måle sig med denne historiske perle i hjertet af Andalusien. Alle seværdighederne, den spændende historie, de venlige mennesker, den eksotiske atmosfære … Temperaturen i Sevilla over sommeren er ulidelig, men fra september er det igen behageligt at tage en vandring i den smukke, spændende by kun et par timers kørsel fra kysten.
Er man til en længere køretur og et overflødighedshorn af seværdigheder, så tag med Else Byskov til Toledo. Toledo er en af Spaniens ældste byer, omgivet af floden Tajo, og den gamle bydel er meget kompakt med masser af smalle gader. Byen kom på Unescos verdensarvsliste allerede i 1986 og er i dag hovedstad for regionen Castilla-La Mancha. I dag bor der 85.000 mennesker i Toledo, der også er en af Spaniens mest besøgte byer.

Ved du egentlig hvordan en vin bliver lavet? Mange ved ikke helt hvordan det går til, hvordan man gør, og hvad vinbonden kan gøre for at hæve kvaliteten på vinen. Vores vinskribent, Jeanett Lorentzen vil de næste måneder give dig indsigt i processen – fra jord til bord.

Også fodbolden ruller igen i Málaga – og nu med tilskuere på lægterne. Estadio La Rosaleda lukker på ny op for tilskuere i denne, den fjerde sæson for Málaga CF i 2. division. Morten Møller tager temperaturen på det nye hold, der gerne i denne sæson skal overraske de mange begejstrede og fodboldhungrende fans i Málaga.

Parallelt med sommermånedernes stigende temperaturer, bliver vi mindet om at drikke mere og mere. Vand, altså. Ofte hænder det dog, at vi får lyst til at smage på de drikkevarer, der indeholder andet end vand, hvilket hænger ganske godt sammen med teorien om, at vi mennesker er de eneste skabninger, der ikke kun drikker på grund af tørst. I magasinet får du redaktionens tre bedste bud på, hvorledes man kan skylle de lune sen-sommeraftener ned – og samtidig opnå en række sidegevinster: væskebalancen holdes intakt, kroppen nedkøles indefra, humøret stiger og chancen for ”dagen derpå-hovedpine” øges i takt med antal genstande. 

Held og lykke!

MN

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa