Det danske magasin i Spanien
Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter, som bærer mærket Sabor a Málaga. En del af disse kan man købe på markeder, i delikatessebutikker og i større madbutikker som Carrefour og el Corte Inglés, men der findes også et marked, som vi som forbrugere ikke ser på butikshylderne. Det handler om råvarer og produkter, som produceres og leveres til hoteller, restauranter, hospitaler, skoler m.m., som serveres på hotellets og restaurantens førsteklasses menu samt i kantiner på skoler og hospitaler. En af de virksomheder, som fungerer som et led i distributionskæden, er Grupo Gallego, som La Danesa har besøgt. De tager imod leverancer af frugt og grønt fra producenter, hvilket de forbereder og pakker, så køkkenet på hotellerne, restauranterne, hospitalerne og skolerne m.m. får det, præcis som de behøver for at kunne møde deres kunders efterspørgsel.
 

Flittigt arbejde og tidlige morgener


Grupe Gallego er en virksomhed med rødder i Málaga, hvor de fortsat er aktive som den største frugt og grøntdistributionsvirksomhed i provinsen. Da La Danesas journalist træder ind på kontoret, hilses hun velkommen af José Manuel Gallego, ejer og direktør, som viser ind bag dørene til Grupo Gallego, som har sine lokaler i Alhaurín de la Torre.
 
”Netop nu (klokken er ca. 11 om formiddagen, red.) er der roligt her. Havde du stået her ved 3 til 7-tiden om morgenen, havde der set helt anderledes ud, da er der fuldt tempo. Vores kunder vil have deres bestillinger, når de starter dagen, hvilket indebærer, at vi må forberede deres leverancer, så vi kan køre ud med dem inden da,” siger José Manuel Gallego og peger ind gennem et vindue til at rum, hvor en kvinde spuler arbejdsredskaber og gulv rent. Og han fortsætter: ”Se, hun vasker det sidste efter forrige arbejdshold, så der er rent til næste. Det er måske nemt at tænke, at det som vi leverer til vores kunder blot er frugt og grønt, men faktum er, at vi leverer præcis det, som kunden efterspørger. Kigger vi ind i køkkenet hos en kunde, er tid det, som koster dem mest, og det er her, vi tilbyder dem produkter, som gør, at de kan spare tid – og anvende tiden til andet, som for dem er mere produktivt. Det, jeg mener, er, at vi tilbyder kunden præcist det produkt, som de vil have. Tag kartofler f.eks.; kunden kan vælge den kartoffelsort, de ønsker, samt i hvilken form, de ønsker. Vi vasker, skræller, skærer i skiver, tern eller hvad de end nu gerne vil have, og så forpakker vi det direkte i beskyttet miljø for at undgå kontaminering, og derefter køres det ud til kunden. Vi er ekstremt omhyggelige med, at alting beskyttes og håndteres korrekt. Og vi er ikke bare omhyggelige med håndteringen af færdigskårne produkter, det gælder alt, som kommer ind i samt forlader vores lokaler, alt fra plastcontainere (alt, som sendes af sted herfra, ligger i vaskede og desinficerede plastikcontainere), arbejdsrum og –overflader til lastbilerne, og til og med os som arbejder her – alle skal være korrekt klædt. Alt holdes helt og rent, og for at opretholde vores standard har vi en ekstern virksomhed, som kommer en gang om ugen for at kontrollere, at vi holder niveauet efter vores standard.” Det som lige er blevet forklaret stemmer. Der er rent over alt.

Lokalproduceret prioriteres

Lige omhyggeligt er det med opbevaringen af frugt og grønt – hvert produkt har sin bestemte plads i velafmærkede store kølerum, som, an på hvilke frugter og grøntsager (eller urter og spiselige blomster for den sags skyld) der opbevares, har forskellig temperatur og luftfugtighed. Men Grupo Gallego stopper ikke med at møde deres kunders efterspørgsel der. José Manuel Gallego forklarer: ”Vi har også f.eks. appelsinjuice på både karton og dunk – hoteller efterspørger jo ikke 1-liter kartoner med køber dunke, og appelsinjuicen, som vi presser, er garanteret 100 % friskpresset appelsinjuice. Vores kunder finder alt, de behøver, her hos os, de behøver ikke henvende sig til forskellige leverandører.”
 
Grupo Gallego forsøger at købe så mange produkter ind som muligt fra nærområdet som advocado fra Axarquía og appelsiner fra Guadalhorce-dalen denne tid på året, men faktum er, at kunderne efterspørger f.eks. appelsiner året rundt og da købes disse fra andre lande i hele verden.

Begyndte ude i landbruget

Grupo Gallego begyndte som Hermanos Gallego i 1982 og var da landmænd, som solgte sine afgrøder til sygehuset Carlos Haya i Málaga. Men deres gode forretningsevne og stræben efter at udvikles fik dem til at skifte retning. I 1994 fokuserede virksomheden, som nu hed Hermanos (Hnos.) Gallego, på distribution og siden år 2000 har de heddet Grupe Hnos. Gallego. I år 2002 indviede Grupo Gallego (som de kaldes i daglig tale) lokalerne i Alhaurín de la Torre og i dag har de lokaler på 4.000 m2, de håndterer 12 millioner kilo frugt og grønt årligt, og deres flåde, bestående af 17 lastbiler samt mindre varebiler, kører leverancer til kunder i hele Andalusien hver dag, hele året rundt.
 
”Grupe Gallego møder dagligt ca. 300 kunder. Denne virksomhed er pioner, når det kommer til, hvordan vi behandler frugt og grønt, hele vejen fra vi modtager leverancerne til vi overleverer produkterne til vores kunder. Og så er det værd at nævne – kvaliteten er Alfa og Omega. Det er vores stolthed. Vores lastbiler er udrustede som kølerum og holder temperaturerne lige så omhyggeligt som vores lokaler, så kølekæden, som holder produkterne friske, aldrig brydes. Derfor er vi også ISO-certificerede for kvalitet, miljøpåvirkning samt fødevaresikkerhed. Yderligere et certifikat, som er værd at nævne, er, at vi er certificerede som økologiske produktdistributører, så hele kæden, når det kommer til de økologiske produkter, er øko-certificeret,” fortæller José Manuel Gallego.

En Málagavirksomhed

Efterfølgende kommer José Manuel Gallego ind på mærket Sabor a Málaga, for som La Danesa tidligere har nævnt – vi har før mødt landmænd og producenter, men nu sidder vi hos en distributør – hvorfor bærer de det blå mærke, som ses både ved indgangen til kontoret og på alle deres varebiler?
”Vi er en virksomhed baseret i Málaga, med sine rødder i Málaga. Derudover håndterer vi frugt og grønt, som er groet i Málaga. Vi sørger for, at producenternes Sabor a Málaga-produkter kommer ud til kunderne. Men det, som vi måske er mest stolte over, er, at vi skaber arbejde til adskillige i Málaga. Grupo Gallego er ikke bare en virksomhed, som leverer førsteklasses frugt og grønt. Grupo Gallego består af en arbejdsstyrke på 70 personer beboende her i Málaga, og uden disse kunne vi ikke fungere og vi er stolte over at kunne tilbyde disse arbejde. Vi har ikke opnået fremgang fordi én person hos os er flittig. Vi når fremgang, fordi vi værdsætter alle i vores virksomhed, fordi vi tager vare på den kundskab, som findes her samt fordi vi tilpasser os kundernes efterspørgsel og er lydhøre. Derudover holder vi altid et øje på vores konkurrenter og sørger for at gøre det, de kan tilbyde, bedre,” afslutter José Manuel Gallego.
 
Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.