Det danske magasin i Spanien
Hun var pigen med det lange, lyse hår. I dag er hun pigen med det korte og mørke hår. En hård kemoterapi kan vende op og ned på mange ting i din krop. Også din hårfarve og -struktur.
”Jeg donerede mit ”gamle” hår inden kemobehandlingen. Der var nok til tre børneparykker,” siger Emma med et smil. Og det er et meget stort smil, der er kommet tilbage på Emmas læber. Et års hård behandling med stråler og kemo er veloverstået.
 
Emma From er ikke bange for at gå den lange vej for at nå sine mål og finde lykken. Det gælder både professionelt og privat. Efter to brudte forhold, et par brancheskift og en livstruende sygdom har Emma det i dag bedre end nogensinde. Hun har fået, hvad hun har kæmpet for – på alle fronter.
 

Starter fra bunden

For 40 år siden kom hun til verden i Kolding. Men barndomsminderne fra det sydjyske er beskedne. Hendes rejselystne forældre var ikke tøvende overfor jobtilbud på de danske konsulater. Det bragte familien til så fjerne områder som Yemen og Oman. Og Emma kom på internationale skoler. ”Min vinkel på livet er unægtelig international, og det var også derfor, jeg gik ind i shippingbranchen. Jeg ville have verden som arbejdsplads,” fortæller Emma, som kom i lære hos AP Møller og i dag behersker seks sprog. Da hun blev gravid, valgte hun at flytte til Mijas, hvor hendes forældre havde fundet fodfæste. ”Det var fint med lidt familiær tryghed, men samtidig var det et nyt land, en ny kultur og et nyt arbejdsmarked, jeg kastede mig ud i,” fortæller Emma From, som måtte tage fat fra bunden – og har været vidt omkring. Hun har flyttet for folk i Scantransport og forpagtet Bistroen i Centro Idea, inden hun fandt ud af, hun kunne sælge og i dag er salgschef i Got2Get, som sælger telefoniløsninger til norske virksomheder. Og Emmas stil er lige til. ”Det er slut med fine titler, lange møder, og utallige kurser. I stedet bruger vi tiden på at arbejde,” fortæller Emma, som stortrives. ”Vi har et lille team med en stærk korpsånd, som leverer og tjener det dobbelte af de fleste i branchen. Derfor er vi en god arbejdsplads.”
 

Overgiver sig aldrig

God korpsånd er der også hjemme hos Emma. Kæreste, forældre, søskende og børn har været en stærk støtte i Emmas sværeste kamp. ”Det er ubeskriveligt hårdt at få at vide, at man er så alvorligt syg, at der sættes procenter på sandsynligheden for at overleve. Min største bekymring var mine børn – men det var også min største støtte. De blev den store motor i min kamp,” fortæller Emma åbenhjertet. Hun var igennem alle stadierne fra fysisk og mental choktilstand, til angsttilfælde og til at føle sig stærkere end nogensinde. ”Fighteren dukkede op i mig, jeg blev rationel og puttede det bedste i min hverdag.” Rationel var Emma From også, da hun takkede nej til den professionelle hjælp som AECC og andre hjælpegrupper tilbød. ”Jeg vurderede, det ville påvirke mig mere end hjælpe mig. Til gengæld tog jeg imod en ernæringsvejleders tilbud om at ændre min kost. Det ændrede fuldstændig mit immunforsvar og fik mig godt igennem kemoterapien,” fortæller Emma, som i dag er færdigbehandlet. Hun føler sig også friskere end tidligere, og det kan skyldes de nye kostvaner.
 

Lever i fritiden

Det er dyrt og tager tid at leve økologisk, men Emma From har taget skridtet. ”Min kostvejleder satte en masse tanker i gang. At spise sundt sikrer os ikke mod sygdom, men alligevel er det fundamentalt for vores sundhed, humør og energi,” mener Emma, som har lagt kød, mælkeprodukter, sukker og præfabrikerede produkter på hylden.
”Jeg mener, de fleste har en helt forkert opfattelse af, hvad sundhed går ud på. Vores landmænd sprøjter i dag deres marker med gift og deres dyr med hormonforstyrrende præparater, hvorefter vi mennesker med stor glæde sætter vores tænder i det. Den er helt gal.”
Som modspil bruger Emma meget tid på byens økologiske markeder og laver mad fra bunden. Hun går også lange ture og nyder ellers bare livets små glæder. ”Jeg bruger tiden på at leve. Min fritid skal ikke fyldes ud i et skema. Det lærer man, når man har været igennem noget ekstremt,” siger Emma og løfter sløret for en lille hemmelighed. Til sommer skal hun nemlig giftes.
”Midt i mit sygdomsforløb friede Martin til mig. Han har set alle sider af mig, og vi har været al modgang igennem. Det kan kun blive godt.”
 

Ti Skæve til Emma

1. Hvilken dag har været den bedste i dit liv?
Det var, da jeg fik mine to børn, Clara og Carl Hugo. Men andre svarer sikkert det samme på det spørgsmål, så lad mig også nævne den dag i oktober 2015, da jeg valgte ikke at udskyde min årlige gynækologiske undersøgelse til trods for, min læge var syg. Havde jeg udskudt det, sad jeg sikkert ikke her i dag.
 
2. Og den værste?
Det var den 29. april 2016 klokken otte om aftenen, da jeg fik at vide, at min kræft havde ændret stadie fra 1b til 3c, dvs. fra en mindre farlig kræft til en kræft, hvor overlevelsesprocenten er 50.
 
3. Hvad er det mærkeligste du nogensinde har gjort?
Jeg har solbadet på toppen af de øverste containere på et stort fragtskib midt på det indiske ocean. Det var i min tid hos AP Møller.
 
4. Hvad skal der til, for at du bliver tosset?
Løgn og fodspor på nyvaskede gulve.
 
5. Hvornår bliver du blød om hjertet?
Når Martin spiller klaver.
 
6. Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig.
For mange år siden var jeg med i Lykkehjulet på TV2 med Bent Burg.
En ven tilmeldte mig for sjov, og hverken min familie og arbejdsgiver var begejstrede for min deltagelse, men jeg vandt varer for 16.000 DKK.
 
7. Det værste ved mænd er…
Deres manglende kapacitet til at multitaske. Det gælder i al fald de mænd, jeg har været i kontakt med.
 
8. Hvad har været dit livs sværeste valg?
Jeg er helt sort / hvid, har ingen gråzoner – og har derfor aldrig svært ved at tage et valg. Men jeg indrømmer, at jeg lige nu står i et stort dilemma, for jeg ved ikke, om jeg vil fortsætte med min kontrol og scanninger hver tredje måned. Jeg ved, kontrol er nødvendig, men at scanningerne også kan være kræftfremkaldende.
 
9. Tre egenskaber for at blive en god sælger?
Man skal have empati ved at sætte sig ind i andres behov, man skal have vilje og sidst skal man have kapacitet til at arbejde hårdt, forstå markedet og tilpasse sig.
 
10. Tre ting der gør dig glad?
At vågne til en ny dag, at vide jeg er elsket af min kommende mand og at vide min familie er sund og rask.
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com. Foto Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.